FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

DOCUMENT. EXCLUSIV FCSB riscă intrarea în insolvență! Cine este reclamantul și ce datorii are clubul lui Becali

FCSB ar putea intra în insolvență, dacă Gigi Becali nu plătește datoriile de la transferul lui Octavian Popescu
FCSB ar putea intra în insolvență, dacă Gigi Becali nu plătește datoriile de la transferul lui Octavian Popescu

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 14:55 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 15:00

Metropolitan Estudiantes, echipă care are de recuperat penalități în cazul unui transfer la FCSB, cere intrarea în insolvență a clubului patronat de Gigi Becali. Sursele GSP susțin că fotbalistul pentru care nu s-au plătit banii este Octavian Popescu, 17 ani, noul puști-minune al „roș-albaștrilor”. 

Un club bucureștean cere intrarea în insolvență a celor de la FCSB pentru recuperarea unei sume de aproximativ 15.000 de euro de la clubul lui Gigi Becali. E vorba de penalități legate de plata întârziată a unei sume de transfer. Sursele ziarului au punctat că FRF a fost înștiințată de acest caz în urmă cu câteva ore. 

Insolvența poate fi cerută dacă societatea întârzie plata a cel puțin 40.000 lei timp de 60 de zile, iar penalitățile de 15.000 euro s-ar fi adunat din cauza unei plăți efectuate cu o întârziere de 42 de zile.

Doar că plata penalităților ar fi depășit 60 de zile.

Documentele ajunse azi la FRF, depuse și în instanță, au intrat în posesia GSP.ro.

Valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Valoarea-prag este de 40.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare prevăzută de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru creanţe de altă natură decât cele salariale, iar pentru salariaţi este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat
extras din Legea 85/2014

În perioada stării de alertă, această valoare-prag este de 50.000 lei.

DOCUMENT. EXCLUSIV FCSB riscă intrarea în insolvență! Cine este reclamantul și ce datorii are clubul lui Becali

Octavian Popescu, 6 meciuri la FCSB în acest sezon

Sursele GSP indică și numele fotbalistului care ar fi implicat în transferul a cărui plată a fost întârziată: Octavian Popescu, mijlocaș în vârstă de 17 ani, care a prins deja șase meciuri la echipa mare, 5 în Liga 1 și unul în Europa League, 0-2 cu Slovan Liberec. A bifat 44 minute în derby-ul cu Dinamo, 3-2, și a fost integralist în 2-5 cu Poli Iași.

Chiar dacă majoritatea meciurilor bifate de Popescu au venit la începutul sezonului, când echipa avea probleme din cauza unui focar de coronavirus, tânărul este unul dintre preferații conducerii FCSB.

Mă bucur că la golul doi a contribuit și copilul ăsta, Octavian Popescu, care e excepțional! Vineri a jucat tot meciul la echipa a doua, iar acum a intrat la pauză și în multe momente a făcut diferența!
Mihai Stoica după Clinceni - FCSB 0-2

La sfârșitul lunii octombrie, Popescu a fost depistat și el cu COVID-19.

DOCUMENT. EXCLUSIV FCSB riscă intrarea în insolvență! Cine este reclamantul și ce datorii are clubul lui Becali
Octavian Popescu

Popescu a început fotbalul de 7 ani la GCS Nucet și a trecut pe la Regal Sport, Centrul de Performanță Rapid București, Metropolitan Estudiantes, care a preluat fotbaliștii trecuți pe la cele două cluburi, și CS U Craiova, unde Metropolitan l-a împrumutat un an de zile. 

Contactați de GSP.ro, cei de la Metropolitan Estudiantes au confirmat veridicitatea celor aflate de ziar, însă nu au dorit să facă niciun comentariu.

GSP.ro a încercat să ia legătura și cu finanțatorul FCSB, fără succes până la publicarea acestui material.

Nicolae Dică, totul despre relația neștiută cu Gigi Becali: "Nu făceam schimbările că mă suna!"

Citește mai multe știri despre FCSB: 

În ce situație e Gigi Becali! Îl plătește cu 200.000 de euro doar ca să se antreneze!

FRF îl ajută pe Gigi Becali să oprească Steaua! Cum poate bloca FCSB 2 ascensiunea „militarilor” în Liga 2

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (98)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  14 Noiembrie 2020, 09:57

I-au trebuit lui Lutac 3 ani, sa aiba si el o revelatie si sa scrie si el, un articol!!! Pai bine bai, lutache... Asta numesti tu ziaristica? Sau cum s-o mai chema meseria asta pe care ai impresia ca o practici...

mario78a
mario78a  •  14 Noiembrie 2020, 05:08
Postat de tictris pe 13 Noiembrie 2020, 21:26

Citesc articolul, parcurg si comentariile... si ajung la concluzia ca nu ne mai facem bine, ever! Pai bine mai autorule, tu canti prohodul insolventei si falimentului Stelei (actuala FCSB) pentru o datorie neachitata de 15 mii de euro??? Bre asta, Becali plateste 26 de mii de euro doar chiria pentru un meci acasa pe Arena Nationala! Despre ce vorbim??? Altfel, e amuzant cum dinamovistii, rapidistii si talpanistii au pus repede botul la stirea falimentului iminent al Stelei; amagindu-se ca nu vor ramane singuri la tristetile lor existentiale. Cata vreme la Rapid s-a inchis robinetul cu bani de la fosta primarie pesedista; cata vreme clona CSA Talpan se zbate de 4 ani prin mocirla ligilor inferioare; cata vreme Dinamo este inglodata in datorii de milioane de euro si adusa in prag de faliment si desfiintare de un aventurier spaniol tzepar de meserie... Bai, si-au batut joc de voi toate personajele astea sinistre si dubioase si v-au facut praf si pulbere, ca la alba-neagra, mai ceva ca pe niste copii sugari... si voua va arde de datoria de 15 mii de euro a lui Becali??? Asa ceva...:-)))

Bine punctat dar ai făcut o greșeală majoră FC FCSB nu e Steaua!

112651963934596
Neagu Mihai  •  13 Noiembrie 2020, 21:49

Melville- nu tovarase,nici clubul nici suporterii nu sunt mizerabili. In cazul de fata ,mizerabil pare doar taticul tau,ca a procreat asemenea specimen..ca tine..

Vezi toate comentariile (98)
Comentează
Close