FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Christian Ilic, noul transfer al lui Dinamo, nu e descurajat după experiența negativă de la Sepsi: „Pot evolua oriunde. În 2-3 săptămâni voi fi în cea mai bună formă”

Christian Ilic, noul transfer al lui Dinamo
Christian Ilic, noul transfer al lui Dinamo

Articol de - Publicat joi, 03 august 2023 12:05 / Actualizat joi, 03 august 2023 12:25

Christian Ilic (27 de ani), mijlocaș care a jucat ultima dată la Doxa Katokopias, în Cipru, s-a prezentat fanilor lui Dinamo.

Jucătorul născut în Austria, cu cetățenie croată, nu e la prima experiență în România. El a fost prezentat la Sepsi în 2019, dar mutarea a fost una dezastruoasă pentru el: „A fost o nebunie! Am semnat cu Sepsi şi mi-au zis apoi că nu au nevoie de mine şi de alţi 6 jucători. Asta mi-a arătat ce inseamnă lumea fotbalului. 

Mi-a fost greu să mai am încredere în oameni după această experienţă. M-am antrenat timp de două săptămâni cu Sepsi, apoi mi-au zis că nu mă vor”, spunea Ilic în 2020.

Christian Ilic: „Dinamo e un club mare și toți știu ce istorie are”

Acum, jucătorul e optimist în ceea ce privește evoluțiile sale la Dinamo. „Clubul mi-a contactat agentul prin directorul sportiv, așa a început și apoi s-a rezolvat transferul. Nu m-am gândit la experiența negativă de la Sepsi când am acceptat să vin la Dinamo. Ce a fost a fost. N-a fost ok acolo, dar acum sunt aici, sunt fericit, începe o altă poveste.

Dinamo e un club mare și toți știu ce istorie are, ce suporteri, ce trofee, știam asta dinainte să vin. Am fost la meci luni, publicul e extraordinar, e bine să joci fotbal aici! Ei sunt al 12-lea jucător al nostru, ne împing de la spate, vom da totul să-i facem fericiți”, a declarat Ilic pentru Radio Dinamo.

Ilic, noul mijlocaș al lui Dinamo: „Îmi place mai mult jocul tehnic, cu mingea”

Ilic spune că abia spre partea a doua a lunii va fi la potențial maxim: „Mă simt bine, antrenamentele sunt intense, e greu, dar sub obișnuit. Încerc să ajung la sută la sută cât mai repede. Probabil în 2-3 săptămâni voi fi în cea mai bună formă.

Eu n-am o problemă să joc număr 6, 8, 10, pe diferite posturi, la mijloc se schimbă oricum, pot evolua oriunde. Îmi place mai mult jocul mai tehnic, cu mingea, dar nu am o problemă nici cu jocul mai fizic”.

Încă avem loc de a îmbunătăți jocul, trebuie să evoluăm, lucrăm în fiecare zi la antrenamente, în curând vom fi la nivelul la care ne dorim. 

Mă consider un tip din Balcani așa că suntem similari în multe feluri, știu cum merg lucrurile aici, nu e nimic nou pentru mine. Mă voi adapta mai rapid decât alții poate. Golubovic și Dujmovic mă ajută mult, fac totul să fie mai ușor, să mă adaptez mai repede la club, la oameni.
Christian Ilic, mijlocaș Dinamo

Salut, fani Dinamo! Sunt foarte fericit să fiu aici, abia aștept să îmbrac tricoul, să lupt pentru emblemă, pentru club, să joc în fața voastră. Avem nevoie de voi, sunteți mereu acolo, al 12-lea jucător, vom da totul!
Mesajul lui Ilic pentru suporteri

Dinamo l-a luat pe Christian Ilic

Ilic e al 7-lea jucător în acest mercato pentru „câini”.

„OFICIAL. CHRISTIAN ILIC LA DINAMO! Clubul nostru, prin canalele de comunicare, este foarte încântat să anunțe noul jucător care a semnat un contract cu formația din Ștefan cel Mare, mijlocașul Christian Ilic! Născut pe 22 iulie 1996 (27 ani) în Friesach, Austria, Christian este un mijlocaș central de 1.85m care a evoluat ultima dată pentru Doxa Katokopias, în primul eșalon fotbalistic din Cipru, echipă pentru care a bifat 34 apariții. 

A pus umărul la promovarea echipei la care și-a început cariera, TSV Hartberg, din liga a 3-a austriacă, până în Bundesliga Osterreich (prima ligă austriacă). A participat în Europa League alături de Lokomotiv Plovdiv, în sezonul 2020/21”, a transmis Dinamo pe 27 iulie.

În sezonul trecut, Ilic a jucat 34 de meciuri în campionatul din Cipru, nu a marcat și nu a pasat decisiv, postul său de bază fiind acela de mijlocaș central defensiv. Christian este cotat la 400.000 de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com

2 meciuria jucat Ilic în preliminariile Europa League, pentru Lokomotiv Plovdiv, în sezonul 2020-2021

Toate mutările din mercato realizate de Dinamo: 

  • Antrenor: Ovidiu Burcă (confirmat)
  • Veniri: Hakim Abdallah (Virton), Goncalo Gregorio (Leiria), Adnan Golubovic (FC Koper), Cristi Costin (FC Voluntari), Dennis Politic (Cremonese), Josue Homawoo (liber), Christian Ilic (liber)
  • Reveniri: Ricardo Grigore (Petrolul), Geani Crețu (FC Argeș)
  • Plecări: Alin Buleică, Marius Tomozei (final de contract) Alin Șerban (final de împrumut) Alin Demici (final de împrumut - a ajuns la CS Dinamo), Denis Oncescu: (împrumutat la Chiajna), David Țone, Yanis Cune, Cristi Delciu (împrumutați la CS Dinamo), Vlad Stanciu, Alex Stoian (împrumutați la Unirea Alba Iulia)

VIDEO. Mitică Dragomir, laude la adresa lui Costin Amzăr: „Cine ia fundașul stânga de la Dinamo, face o afacere pe 10-15 ani”

Citește și: 

Rivalii râd de situația de la FCU Craiova: „Milă. Ironie. Sunteți patetici!”
FCU CRAIOVA
Rivalii râd de situația de la FCU Craiova: „Milă. Ironie. Sunteți patetici!”
Costin Amzăr și fake news-ul cu transferul la Rapid: „Eram la stadion, mă uitam la meci, și primesc mesaj: «Ne-ai trădat!»”
dinamo
Costin Amzăr și fake news-ul cu transferul la Rapid: „Eram la stadion, mă uitam la meci, și primesc mesaj: «Ne-ai trădat!»”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează