FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // UPDATE Ovidiu Burcă nu are încă licența PRO » Poate sta pe banca lui Dinamo și în Liga 1? GSP are răspunsul OFICIAL de la FRF

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 15:59 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 21:28

După ce a promovat-o miraculos pe Dinamo în Liga 1 (6-1, 2-4 în barajul cu FC Argeș), Ovidiu Burcă pregătește noul sezon. 

UPDATE 21:25 // Lucian Burchel a explicat de ce Ovidiu Burcă poate sta pe bancă în Liga 1

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a explicat pentru GSP de ce Ovidiu Burcă va putea sta pe bancă în sezonul viitor al Ligii 1: „Conform unei reglementari mai vechi din RSA (art 20, pct 2, alin 1) care este încă valabilă conform căreia, în mod excepțional, un antrenor cu licență UEFA A care promovează cu echipa în Liga 1 își păstrează poziția de A1, cu următoarele condiții: să fie declarat ADMIS la primul curs de licență UEFA Pro organizat de SFA, să nu întrerupă participarea la curs și să absolve cursul”.

UPDATE 19:30 // Reacția FRF: „Burcă poate antrena în Liga 1”

FRF a precizat că Ovidiu Burcă poate antrena în ediția 2023/2024 în Liga 1! Ajutat de o prevedere regulamentară.

Pentru a lămuri situația, întrucât apăruseră informații contradictorii vizavi de situația antrenorilor fără licența PRO în proxima ediție de Liga 1, Gazeta Sporturilor i-a contactat pe oficialii FRF.

Astfel, mesajul primit a fost clar: Ovidiu Burcă poate să activeze în ediția 2023/2024 ca antrenor principal al lui Dinamo, chiar dacă nu are momentan licența PRO! Cu toate că au fost efectuate niște modificări regulamentare în ultimul an, Ovidiu este „salvat” de o prevedere regulamentară care afirmă că „antrenorii care promovează de la Liga 2 la Liga 1 și se înscriu în timpul regulamentar pentru Licența PRO, pot sta un an pe bancă, având aceleași drepturi cu tehnicienii care au deja licența PRO”.

Totuși, în această situație, mai intervine o problemă pentru ceea ce va fi în perspectiva ediției 2024/2025. Cum cursurile PRO se pot extinde, de văzut care va mai fi situația în vara anului viitor, dacă, din motive care nu țin de el, ci de Școala de Antrenori, Ovidiu Burcă nu va obține licența PRO. Regulamentul spune că un an, antrenorul poate funcționa la Liga 1 și cu licența A, fiind cursant la PRO, rămâne de văzut ce va fi după ce expiră acest termen.

„Am văzut macheta. Lucrurile sunt în linie dreaptă” » Detalii despre noul stadion al lui Dinamo
DINAMO
„Am văzut macheta. Lucrurile sunt în linie dreaptă” » Detalii despre noul stadion al lui Dinamo

Știrea inițială: Ovidiu Burcă poate sta pe banca lui Dinamo în Liga 1

Până să-și permită luxul câtorva zile de tihnă alături de familie, pe Costa del Sol, Ovidiu Burcă a alergat în aceste zile pentru a-și pune la punct actele necesare înscrierii la cursurile pentru licența PRO, necesară pentru antrenorii principali din Liga 1. Înscrierea costă 27.000 de lei.

Având actele în regulă, tânărul tehnician, 43 de ani, se poate înscrie la școala FRF, iar acest detaliu îi va permite să-și conducă echipa de pe bancă în proximul sezon de Liga 1. 

În 2022, Ovidiu a promovat din al treilea eșalon cu Slatina natală, apoi a preluat Dinamo, pe care, după un start anevoios, a readus-o pe prima scenă. A activat cu licență A, acum are nevoie de PRO. 

„O să depun dosarul, ca totul să fie în regulă, au fost etape firești pe care le-am parcurs. O să pot sta astfel de bancă”, a reacționat Ovidiu. 

Dinamo mai are doi secunzi cu licență PRO, Iulian Mihăiescu și Sorin Colceag. 

Ovidiu Burcă: „Suntem undeva la mijloc ca buget de salarii” 

Antrenorul spune că Dinamo ar urma să aibă un buget de jumătatea clasamentului în următoarea ediție de Liga 1. 

„Sunt multe variabile. Nu cunosc nici eu rigorile primei ligi, va trebui să mă adaptez rapid. Să vedem ce jucători vom aduce. E clar că pentru prima ligă ai nevoie de jucători cu altă calitate.  Am avut o întâlnire, am schițat niște lucruri. Dar mai am nevoie de câteva zile să îmi sedimentez gândurile. 

Ultimul meci m-a consumat foarte mult. Pe 19 urmează un nou termen în planul de reorganizare. Avem stabilit un buget pentru salarii, va fi o creștere. Cred că suntem undeva la mijloc ca buget de salarii. Nici nu poți face revoluție.  Avem mulți tineri, care au făcut un progres mare. majoritatea rămân. E vorba despre Bani, Amzăr, Borcea, Giafer, frații Irimia. Am fost obligați și de împrejurări să îi folosim.  

Mai sunt niște jucători care termină contractele. Toți străinii au avut clauze de prelungire în momentul promovării. Am avut discuții cu ei și înainte de terminarea sezonului. Au zis că vor să continue chiar dacă nu promovăm”, a spus Ovidiu Burcă la „Fotbal Club” de la Digi Sport.  

Citește și: 

Lamine Ghezali, propus celor de la Rapid: „E cel mai bun, face diferența!”

Mesajul surprinzător al lui Mihai Stoica după promovarea lui Dinamo: „Am avut emoții. A fost o premieră pentru mine” + „E surpriza anului”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (26)
abavati
abavati  •  10 Iunie 2023, 21:13
Postat de tictictic pe 07 Iunie 2023, 21:14

Ovidiu Burca poate sta pe ce banca vrea el, cata vreme este angajat antrenor la Dinamo. De altfel, Dinamo poate face ce vrea ea, nu numai cu "statul" pe banca al antrenorului fara licenta PRO, dar si cu tzepele financiare date angajatilor numiti (parca in bataie de joc) chirografari (!), pe motiv de insolvente. Cu alte cuvinte, "n-avem bani, va dam ciuciu, daca nu va convine plangeti la alta masa, ca pe noi ne doare la basca". Trai neneaca! Mai mult ca sigur, daca pierdea barajul cu Argesul, Burleanu ar fi facut a doua zi prima liga cu 18 echipe (ca am mai vazut faza asta; pentru Dinamo nimic nu e imposibil; vezi si "forta" DDB-ului (!)). Din toata ecuatia asta, prostul de serviciu ramane insa Talpan cu CSA-ul lui jalnic, cu Dincu ala al lor cu tot si cu cumatrul lui, Burleanu... tot in B, tot in B.... cu anii...:) Astia nici la TAS nu se vor duce, ca de', trebuie bani de la buget si ei n-au "chirografari" de unde sa acopere cheltuiala... P.S.: In oricare tara civilizata din lume, astfel de cluburi, in insolventa, fara licenta sau fara drept legal de promovare, n-au dreptul de a evolua in play-off urile diviziilor respective, pentru promovare sau pentru calificari in cupele europene. Punct!

Unu la mana - Burca s-a inscris la cursurile PRO si doi la mana fiind antrenorul care a promovat echipa are dreptul sa stea pe banca conform regulamentelor. Mai de parte, categoria de chirografari este din lege deci iar vorbesti din *** din care ai rasarit. Mai ai frați pe acasă? tot asa ca tine?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mazavalt
Mazavalt  •  08 Iunie 2023, 16:28
Postat de tororosso pe 07 Iunie 2023, 20:19

Evident că Burcă poate antrena L1 că nu de geaba FRF sa dat de ceasul morți a o aduce ”grabnic” înapoi . Zicala : FRF este selectivă cu Dinamo . Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Cazuri similare, tratate diferit în L1 . Urâtă clacă .

Tinerete cu capul gol.... macar generatia mea era cu cheia la gat... ce zici tu acolo? FRF a adus DInamo in Liga 1?Eu cred ca daca dai un cap in zid ramane urma asa-i? cap gol osul dur te mai doare doar in ......?..... FRFFFF este organizatorul ligi a doua. LPF este organizatoarea Ligi intai... Sau na Poate ai vorbit tu cu Iorgulescu si nu stim noi......

Adfsfd
Adfsfd  •  08 Iunie 2023, 09:26

Nu-i bai că la anul pică iară în B. Va fi un fel de Mioveni. Așa că nu e nici o problemă cu licența lui Burcă

Vezi toate comentariile (26)
Comentează