FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Daniel Niculae riscă închisoarea » Ce spune legea: perioada pe care poate fi încarcerat

Daniel Niculae
Daniel Niculae

Articol de , - Publicat vineri, 26 aprilie 2024 15:00 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 15:18

Daniel Niculae (41 de ani), președintele Rapidului, riscă închisoarea după ce a devenit inculpat în dosarul materialelor pirotehnice care a lovit fotbalul românesc ♦ El e acuzat că l-a ajutat pe Liviu Ungurean, liderul galeriei din Giulești, să introducă marialele pirotehnice în stadion ♦ GSP a luat legătura cu Niculae, dar acesta nu a vrut să ofere declarații.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis oficial că Niculae e urmărit penal și a invocat articolul 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, care spune, la punctul 1, că: „Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Cutremur la Rapid! Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice
RAPID
Cutremur la Rapid! Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice

Ce spun articolele din Codul Penal invocate de Parchet, în cazul lui Daniel Niculae

De asemenea, Parchetul a invocat și Art. 38.1 din Codul Penal, care spune că: „Există concurs real de infracțiuni când două sau mai multe infracțiuni au fost săvârșite de aceeași persoană, prin acțiuni sau inacțiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Există concurs real de infracțiuni și atunci când una dintre infracțiuni a fost comisă pentru săvârșirea sau ascunderea altei infracțiuni”.

Iar în Art. 41.1, tot din Codul Penal, invocat de Parchet, se arată: „ Există recidivă când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an și până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare, condamnatul săvârșește din nou o infracțiune cu intenție sau cu intenție depășită, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau mai mare”.

Ce a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria București în cazul lui Daniel Niculae

„La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 41 alin. (1) Cod penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale) prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal și art. 35 alin. (1) Cod penal”, se arată în comunicatul oficial.

Parchetul a transmis și că Daniel Niculae e acuzat de faptul că l-a susținut moral și material pe „Bocciu”:

  • În data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.
  • În data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.

Citește și:

Luptă dinamitată în play-off » Cine a luat licență pentru cupele europene
LICENȚĂ UEFA
Luptă dinamitată în play-off » Cine a luat licență pentru cupele europene
Jucătorul cu salariu de 18.000 de euro de la Dinamo, OUT 3 meciuri
DINAMO
Jucătorul cu salariu de 18.000 de euro de la Dinamo, OUT 3 meciuri

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
Hcm27
Hcm27  •  26 Aprilie 2024, 18:39
Postat de Aframovici pe 26 Aprilie 2024, 18:10

Asta au studiat *** si mimi?

Un alt filosof giulestean sau tot unul din cei vechi, cu un alt nik.Sa-i spunem "Steluță Lenin", pe moment, sa-l putem asocia cu Marx și Engels, din aceeași categorie de filosofi

Aframovici
Aframovici  •  26 Aprilie 2024, 18:10
Postat de Hcm27 pe 26 Aprilie 2024, 17:53

Îmbină utilul cu plăcutul, sau teoria dreptului penal, cu practica

Asta au studiat *** si mimi?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  26 Aprilie 2024, 17:53
Postat de calin.radulescu pe 26 Aprilie 2024, 17:05

Sa privim partea buna a lucrurilor. DOMNUL NECULAE, om cu scoala putina si lipsa de pregatire juridica poate are noroc si merge sa studieze la Scoala Superioara de la Rahova

Îmbină utilul cu plăcutul, sau teoria dreptului penal, cu practica

Vezi toate comentariile (10)
Comentează