FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - SEPSI 1-1

Reacția lui Sorin Cârțu, după greșelile de arbitraj de la CSU Craiova - Sepsi

Sorin Cârțu
Foto: GSP
Sorin Cârțu Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 08:50 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 09:55

Sorin Cârțu, președintele celor de la CSU Craiova, a vorbit despre greșelile de arbitraj din partida de aseară dintre CSU Craiova și Sepsi OSK, terminată la egalitate, 1-1. 

Cronica meciului CSU Craiova - Sepsi

Oficialul oltenilor consideră că doar implementarea sistemului de arbitraj video poate rezolva greșelile importante de arbitraj. De asemenea, Cârțu a vorbit și despre jocul echipei sale, care l-a satisfăcut, chiar dacă CSU Craiova nu a reușit să se impună.

„Acum, ca rezultat, e amărăciune. Și situația asta cu penalty-ul... Nu mi-a displăcut ce a jucat echipa. Am fost mai dinamici și mai combinativi. Am avut și o echipă combativă. A dus jocul de multe ori în dueluri de unu la unu. 

Mi-a plăcut cum au stat în teren, cum au alergat, cum s-au bătut. Nu mi-a displăcut cum s-a mișcat echipa și cum a dus mingea în fața porții. Au fost niște ocazii. Și Koljic, cu acea bară... Îmi place în continuare, e calitate de jucător. 

Am văzut și eu la pauză ambele faze de gol. Atât timp cât nu avem VAR, nici nu știi ce să mai spui, ce să mai susții. O să așteptăm iarna asta. Au promis că în play-off o să avem VAR. Trebuie să intrăm și noi în lumea fotbalului civilizat, unde rezultatul să nu mai fie comentat de nimeni.

Sunt niște arbitri care au intrat în instructaj. Nu știu, nu îi tragem noi la răspundere pe cei de la Federație. Acum când ne-am strâns toți... nu pot să își bată joc la nesfârșit. 

Mi s-a părut o partidă mult peste nivelul a ce se joacă în România. Era păcat să se fi stricat partida dacă o echipă era avantajată. Prima repriză s-a încheiat pe drept 1-1”, a declarat Cârțu, potrivit Digi Sport.

Notele arbitrilor nu trec de 5

Cei trei arbitri de aseară, „centralul” Marinan Barbu și cei doi asistenți ai săi, Bogdan Gheorghe și Ferencz Tunyogi, au avut o prestație dezastruoasă, iar Gazeta le-a dat note pe măsură. 

Barbu a primit nota 5 pentru modul cum a condus jocul. Ferencz Tunyogi, asistentul care nu a ridicat fanionul la Fofana la faza la care Sepsi a deschis scorul, a fost notat cu nota 3, iar Bogdan Gheorghe nota, 4.

Acesta a avut 2 greșeli importante. Prima la golul Craiovei, cînd nu a semnalizat poziția de ofsaid a lui Gustavo și cea de-a doua la penalty-ul acordat oltenilor. 

Acesta a fost cel care i-a indicat centralului Marian Barbu că faultul lui Ninaj asupra lui Ivan a fost în careu, eronat însă.

Reacția lui Sorin Cârțu, după greșelile de arbitraj de la CSU Craiova - Sepsi
Notele meciului CSU Craiova - Sepsi

Erori uriașe de arbitraj în Bănie

Boubacar Fofana (31 de ani) a deschis scorul în meciul dintre CSU Craiova și Sepsi OSK dintr-o poziție neregulamentară, iar reușita egalizatoare, a lui Gustavo, a părut a fi tot dintr-o poziție de ofsaid.

De asemenea, oltenii au primit și un penalty la care se impunea dictarea unei lovituri libere din afara careului.

În minutul 17, mijlocașul din Guinea a urmărit balonul șutat de Bogdan Mitrea dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Execuția lui Mitrea a fost parată de Pigliacelli, care a respins mingea în față, de unde Fofana a introdus-o în plasă.

Reluările oferite de camerele TV au relevat că Fofana se afla în spatele apărării gazdelor în momentul execuției lui Mitrea, astfel că golul nu ar fi trebuit validat. Totuși, asistentul de pe acea parte, Ferencz Tunyogi (Zalău), nu a ridicat fanionul.

Reacția lui Sorin Cârțu, după greșelile de arbitraj de la CSU Craiova - Sepsi
Poziția lui Fofana în momentul loviturii libere // foto: captură DigiSport

Ofsaid și la golul Craiovei

În minutul 32, Gustavo a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap din interiorul careului. În momentul centrării lui Bancu, mijlocașul alb-albaștrilor a părut să se afle în afara jocului, puțin în spatele ultimului apărător al oaspeților. Asistentul de pe acea parte, Bogdan Gheorghe, nu a ridicat fanionul.

Reacția lui Sorin Cârțu, după greșelile de arbitraj de la CSU Craiova - Sepsi
Gustavo, încercuit, în momentul centrării lui Bancu // foto: captură DigiSport

Penalty în loc de lovitură liberă pentru Craiova

În minutul 77, gazdele au primit penalty la semnalizarea asistentului Ferencz Tunyogi. Totuși, faultul comis de Ninaj asupra lui Andrei Ivan a avut în afara careului, chiar la marginea acestuia, astfel că decizia corectă ar fi fost dictarea unei lovituri libere. Contactul dintre cei doi fotbaliști a avut loc la nivelul picioarelor.

Reacția lui Sorin Cârțu, după greșelile de arbitraj de la CSU Craiova - Sepsi
Contactul dintre Branislav Ninaj și Andrei Ivan // foto: captură DigiSport

Citește alte știri din Liga 1:

Top secret: GSP are contractele celor mai tari antrenori din Liga 1! Cât câștigă Petrescu, Iordănescu și Reghecampf

Leo Grozavu iese la atac după Craiova - Sepsi 1-1: „Arbitraj părtinitor, multe decizii anapoda!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (9)
pittt
pittt  •  14 Septembrie 2021, 23:08
Postat de kuba pe 14 Septembrie 2021, 11:33

Cofetarule lasă vrăjeala ca mereu voi și sora voastră FCSB sunteți împinși de arbitrii! Acuma (pentru a câta oară?) ca ati primit penalty inventat o dai scăldată cu VAR -ul exact cum face Becaly ! Mai lasă vrăjeala cofetarule ca macane! Ai mare grija pe 2 Octombrie sa nu ieși și sa inflamezi public ca știi tu…..

V-ar împinge și pe voi dar nu are pe cine!!

pittt
pittt  •  14 Septembrie 2021, 23:06
Postat de kuba pe 14 Septembrie 2021, 13:38

Mitica la Brutărie, Cârțu la Cofetărie !

Si Mititelu la puscărie. Fiecare la locul lui!!

doubleti
doubleti  •  14 Septembrie 2021, 17:23

Eu nu stiu ce scoala au facut domnii ziaristi si cum evalueaza ei notele. Daca lui Pigliaceri ii dai 5 sunt oarecum de acord, golul putea fi evitat. Dar cum sa-i dai lui Kolijc 3, doar pebtru ca a ratat cu poarta goala??? restul fazelor la care a contribuit cu brio nu se pun? Sau lui Ivan care a avut in joc consistent in atac ii dai 4... pe ce motiv? Bai ziaristilor, daca ar fi sa va dam noi note, nici macar 1 nu v-am dat din oficiu. RUSINE

Vezi toate comentariile (9)
Comentează