FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ GSP Clasamentul care ar salva Dinamo: ce s-a întâmplat în mandatul lui Zeljko Kopic în alb-roșu

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: Raed Krishan, GSP
Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat joi, 02 mai 2024 10:45 / Actualizat joi, 02 mai 2024 10:57

În ciuda situației din prezent a lui Dinamo, sosirea lui Zeljko Kopic a reprezentat o umbră de speranță pentru „câini”. Croatul a adus 25 de puncte pentru echipă, într-un clasament virtual pentru aceste 20 de etape, „haita” ar fi scăpată de la retrogradare.

Dinamo pregătește meciul crucial cu U Cluj de sâmbătă, de la ora 20:00, din Transilvania, vital pentru „câini” în perspectiva luptei pentru salvarea de la retrogradarea directă. Suporterii au păreri împărțite. Unii, foarte puțini, mai cred, alții, cei mai mulți, sunt pesimiști.

Zeljko Kopic s-a destăinuit pentru GSP.ro înaintea meciului crucial cu U Cluj: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din club!”
DINAMO
Zeljko Kopic s-a destăinuit pentru GSP.ro înaintea meciului crucial cu U Cluj: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din club!”

Zeljko Kopic a încercat să trimită un mesaj de forță ieri, în cadrul unui interviu acordat GSP.ro (detalii aici) în care s-a adresat suflării dinamoviste. Antrenorul și jucătorii au primit vizita la Săftica a unui grup de ultrași ce au dialogat cu fotbaliștii, așa cum a anunțat tot ieri GSP.ro. Rămâne de văzut, sâmbătă, pe Cluj Arena, ce ecou a avut descinderea roș-albilor în cantonamentul de la Săftica.

Clasamentul în care Dinamo s-ar salva de la retrogradare

Mulți dintre susținătorii lui Zeljko Kopic au evidențiat în ultima perioadă aportul pe care sosirea croatului l-a avut la zestrea de puncte a echipei în economia campionatului. Detaliu reliefat mai ales după ce o parte dintre fani i-au cerut plecarea lui "Kopa" după ultima etapă, 1-1 cu FC Voluntari, care a îngreunat lupta bucureștenilor în perspectiva salvării de la retrogradare.

Kopic i-a urmat lui Ovidiu Burcă, antrenorul care a promovat Dinamo în Liga 1 vara trecută, tehnician care a adunat cu echipa 10 puncte în 17 etape. Croatul a preluat formația de la 1 decembrie 2023, a început cu un eșec, 1-2 cu Sepsi în deplasare, dar care a adunat 25 de puncte în 20 de etape, în sezonul regulat și play-out.

Într-adevăr, parcursul a fost mai bun în etapele rămase din sezonul regulat, 19 puncte, decât în play-out, 6 puncte. Totuși, într-un clasament, virtual, al acestor 20 de etape, Dinamo s-ar salva de la retrogradare!

Echipă

13 etape din sezonul regulat

7 etape play-off/out

1. FCSB

27 puncte

17 puncte

2. UTA

21

14

3. Farul

21

13

4. Universitatea Craiova

20

12

5. CFR Cluj

21

10

6. Oțelul

14

16

7. Sepsi

23

6

8. U Cluj

19

8

9. Rapid

25

1

10. Hermannstadt

15

11

11. FC Botoșani

13

13

12. Dinamo

19

6

13. FCU Craiova

13

6

14. Petrolul

10

8

15. Poli Iași

14

4

16. FC Voluntari

8

9

Și al doilea clasament virtual în care Dinamo ar fi salvată de la retrogradare

Ba, mai mult, dacă s-ar continua pe linia unui clasament imaginar realizat după pătrunderea echipelor în play-off și în play-out, Dinamo ar avea o soartă mult mai bună decât cea din prezent. Chiar și după înjumătățire, ținând cont de cifrele din "mandatul lui Kopic".

Inclusiv peste Rapid, echipă ce s-a luptat în top 6, formație ce-a avut o cădere uriașă în play-off, după ce a pătruns în această fază de pe locul secund, la 4 puncte în spatele noii campioane, FCSB, în clasamentul real!

GSP LIVE » Replica lui Valeriu Iftime pentru Dinamo care a acuzat un blat la Petrolul - FC Botoșani 1-2

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Salvatorul Botoșaniului de la Ploiești întrevede miracolul: „Mare lucru, este wow!” » Cum îl descrie pe Bogdan Andone

EXCLUSIV Omul care a umilit-o pe Dinamo speră într-o salvare de zile mari a „câinilor”: „Un antrenor român era mai nimerit” + Cum i-a „încins” pe unii jucători care au ajuns campioni

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (10)
ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  03 Mai 2024, 13:06
Postat de enigmaticul pe 02 Mai 2024, 16:40

Ba da, citesc zilnic presa sportivă!! Dar mi se pare că se exagerează cu acest club, pentru care zilnic apar mai mult de 4-5 articole. MAi sunt și alte echipe, în aceeași situație, despre care însă, nici nu se pomenește nimic.

Nu numai 4-5 articole! Sunt articole laudative la adresa echipei din vitan-barzedti care a închiriat numele de la originala Dinamo Badea! Custodele numelui mai e și în insolvență, cu datorii șterse artificial (fraudă) - aspecte pentru care Mediașul a fost desființat și rapidul retrogradat!!! Cat să mai fie ținuți în prima ligă pentru banii din drepturi TV costozii din vitan-barzesti!????

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  03 Mai 2024, 13:03
Postat de creeperno534 pe 02 Mai 2024, 22:41

Voluntari, Fcu si Iasi la un loc n-au suporteri cati are Dinamo!

Însă fiecare joacă fotbal mai mult decât Dinamo (P.s. Dinamo nu e Dinamo căci are nume închiriat de la Dinamo Badea, iar de la anul nu mai are voie să folosească sigla…. Deci e o biata clona, așa ca drum bun la matineu Vitan -barzesti aka doar divizia B)!

Hund
Hund  •  03 Mai 2024, 11:56
Postat de Maimutoiul.Gigi pe 02 Mai 2024, 18:52

De ce oare suntem obligați să citim frustrările și bazaconiile stelistului ticălos cu pseudonimul enigmaticul!?? E la fel de valoros ca un vier me...

Este un articol slab, care" omite "greșelile de arbitraj și omeniile făcute în ultimele etape de către echipele bugetate de partide. Cel puțin Botoșani...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează