FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Hagi i-a confirmat! Aspectul care îi va da mari bătăi de cap lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Dan Petreascu are o misiune grea în încercarea de a revitaliza CFR Cluj
Dan Petreascu are o misiune grea în încercarea de a revitaliza CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 20 aprilie 2024 16:23 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2024 16:36

Ultimul rezultat, 1-5 la Ovidiu, cu Farul, a confirmat o dată în plus criza prin care trece CFR Cluj, care face cel mai slab play-off din cele 8 la care a luat parte până acum.

Marea problemă nu e atacul, deși Bârligea și colegi săi din ofensivă ratează enorm, chiar din situații extrem de favorabile, cum s-a întâmplat și împotriva „marinarilor", dar mai ales defensiva, altădată, punctul forte al echipei.

Și pare că e nevoie, mai mult ca niciodată, de revenirea lui Dan Petrescu, pe vremea căruia echipa din Gruia avea o defenisivă beton.

MM Stoica a dat în direct primul transfer al lui Dan Petrescu la CFR: „Am curaj să fac pariu”
CFR CLUJ
MM Stoica a dat în direct primul transfer al lui Dan Petrescu la CFR: „Am curaj să fac pariu”

CFR Cluj, cea mai slabă apărare din ultimii 10 ani în sezonul regulat

Semnele erau clare chiar din acest sezon regulat, pe care CFR Cluj l-a încheiat cu 54 de goluri marcate (cele mai multe din sezoanele în care a intrat în play-off, la egalitate cu cele înscrise în campionatul antecedent).

Dar a și primit 29, o cifră sinonimă cu cea mai permisivă apărare a ardelenilor din sezoanele în care a evoluat în play-off. Mai multe, 33, încasase în urmă cu 10 ani, în campionatul 2013/2014, dar atunci după 34 de etape.

În general, în cei 5 ani în care a cucerit consecutiv titlul, CFR Cluj încasa sub 20 de goluri în prima parte a campionatului, excepție fiind sezonul 2016/2017, primul în care a intrat în ply-off, când a primit 23.

Declin total și în play-off

Fragilitatea defensivă s-a prelungit în play-off. După 5 runde, ardelenii au încasat deja 10 goluri, având cea mai slabă apărare. Au primit cu unul mai mult decât Rapid (un meci mai puțin, joacă diseară cu FCSB). În schimb au și al doilea cel mai eficiant atac.

Dar defensiv, o medie de două goluri pe meci, greu de acceptat pentru fosta campioană. Cele mai multe în acest moment al campionatului fuseseră primite în campionatul 2026/2017, 7.

E clar că Dan Petrescu va face schimbări majore și în acest compartiment, unde Camora și ai lui au început să scârție serios. Căpitanul a ajuns deja la 37 de ani, Kresic are și el 30, ca și Ajeti, Mogoș a împlinit 31, iar Manea (26 ani), vrea să plece.

Singura variantă de viitor este stoperul Matei Ilie (21 ani). Lui i s-ar mai putea adăuga Abeid (26 ani). Ausssi (22 ani) și Fofana (23 ani) n-au reușit să treacă de bariera băncii de rezerve în acest sezon. Primul a bifat tot sezonul doar 11 minite în partida cu Rapid, celălalt a jucat numai în două partide din Cupa României.

Nu avem nicio scuză, am fost cu toții penibili. Trebuie să ne trezim. Mergem la Craiova, unde va fi și mai greu. Cred că meritam toți să fim schimbați la pauză. Trebuie să ne trezim toți că e groasă. Ăsta e fotbalul, te pedepsește. Nu mai am cuvinte, nu ne-a ieșit nimic. Avem nevoie de un antrenor ca lumea care să pună piciorul în prag. Să fie seriozitate mai mare
Cristian Manea, fundaș dreapta CFR

Ne facem cu toții de rușine. Nu ne trezim! Degeaba face patronul eforturi. Astăzi nu am intrat bine în meci, în nicio repriză. Orice atac al lor era un pericol. Nu se poate așa ceva! Nu merităm niciunul să purtăm acest tricou. Să ne fie rușine, ar trebui să nu mai ieșim din case!
Mario Camora, căpitan CFR

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Cum au sărbătorit fotbaliștii Farului victoria contra lui CFR Cluj

Citește și:

Ce au decis până la urmă suporterii Rapidului, la debutul lui Bogdan Lobonț pe bancă
FCSB - RAPID
Ce au decis până la urmă suporterii Rapidului, la debutul lui Bogdan Lobonț pe bancă
Exultă după ce a scăpat de mânia lui Gigi Becali: „Am bătut și pisica, care are 9 vieți!” + Ce va face după retragere: „Știu și cu frizeria”
FCSB - RAPID
Exultă după ce a scăpat de mânia lui Gigi Becali: „Am bătut și pisica, care are 9 vieți!” + Ce va face după retragere: „Știu și cu frizeria”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  20 Aprilie 2024, 17:39

...hagi nu merita respect ...ca antrenor ne a facut mereu de ras in Europa ...iar ca jucator a ingropat de multe ori selectionata Romaniei ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează