FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Cătălin Ţepelin despre mania persecuţiei la antrenori > Geniile şi otrava

Viorel Hizo
Viorel Hizo

Articol de - Publicat sambata, 12 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 12 martie 2011 11:41

Pentru ei, orice întrebare incomodă e începutul unui complot. Orice informaţie ieşită din vestiar e semnul unei conjuraţii mondiale, orice articol care nu-i ridică în slăvi este comandat de duşmani.

Antrenorii români, despre ei vorbim, cred că singura întrebare normală din partea unui ziarist este "nu-i aşa că dumneavoastră sînteţi cel mai bun din ţară şi că doar un ghinion imens v-a împiedicat să cîştigaţi Liga Campionilor?". Nu contează că "Top 3 indicaţii tactice în Liga 1" începe cu "Hai, băăăăă!", continuă cu cîteva palme distribuite prin vestiar jucătorilor şi se încheie cu "Ne-a furat arbitrul". Nu, antrenorii noştri sînt foarte buni. Buni pedagogi, excelenţi tacticieni, caractere imaculate.

Ultimul exemplu dintr-un lung şir de uneltiri otrăvite împotriva tehnicienilor români a fost sesizat de Viorel Hizo. Mister şi-a dat seama că doar o mînă criminală putea scrie în Gazetă o ştire despre fotbaliştii Vasluiului aflaţi la limita suspendării. Vineri, la conferinţă, i-a luat la şuturi pe ziariştii locali. "Cum, bă, să daţi în ziar numele ălora? Parcă sînteţi nebuni, bă! Daţi-o dracu' de treabă! Tocmai voi, care sînteţi de-aici din Vaslui, să faceţi aşa ceva? Păi, acuma ăia de la Steaua or să umble cu şmecherii, să-i suspende pe băieţi, să fim decimaţi etapa viitoare, la meciul direct".

Onorabilul nea Viorel a zbierat cîteva minute în microfoane, presărînd şi cîteva beep-uri, apoi a pornit o nouă rundă de înjurături, aflînd că informaţia n-a fost dată de presa din Vaslui, ci de o colegă de-ale mele din redacţia de Bucureşti a Gazetei. Înălţător discurs din partea unui om care tocmai a-mplinit 64 de ani.

Şi-atunci? Ce-i de făcut? Pentru ca Hizo şi ceilalţi ca el să doarmă liniştiţi, să renunţăm şi la echipele probabile la avancronici? Pentru că altfel rivalii vor decripta tactica magică pe care o pregăteşte nea Vio. Să nu mai scriem nici cronici de meci? Pentru că vor fi evidenţiate minunatele schimbări de partitură. Să nu scoatem o vorbă cînd se accidentează vreun jucător, să igorăm momentele cînd altul fuge de la echipă. Practic, să nu scriem nimic din ce i-ar interesa pe cititori. Dar putem titra de sute de ori pe zi "Hizo e cel mai mare antrenor din lume".

Ştiu, jurnaliştii nu-s la inima nimănui, comentariile la acest articol o vor confirma, dar un lucru e clar: nu din redacţii pleacă otrava din fotbal. Antrenorii care visează conspiraţii în fiecare paragraf se mint singuri. Vor ieşi la pensie fără nici o performanţă notabilă, dar cu o convingere clară: că au fost mari, imenşi, geniali. Lipsa rezultatelor a fost, evident, doar vina presei.

* Înregistrarea conferinţei de presă în care antrenorul Viorel Hizo izbucneşte la adresa jurnalistului GSP nu merită să fie postată, în condiţiile în care discursul e plin de "beep"-uri

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (9)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Martie 2011, 16:10

Hizo este un antrenor bun .

vs62danciofu
vs62danciofu  •  12 Martie 2011, 13:43

bai ziaristii lui peste,nu mai incape oftica in voi ca sunt ani buni de cand sunteti varza cu bucurestiul vostru si cu granzii capitalei; voi totusi nu va dati seama ca sunteti cel putin stupizi si ca nu aveti nici o sansa si anul acesta?? mai vorbiti si de alte echipe: asteptam sa vad cand s-a terminat etapa trecuta cine va fi primul ziarist de sport care va mentiona ca s-a desprins un pluton de trei echipe la 5 puncte distanta pe primele locuri!!! a fost vali moraru pe digi,dar sa anticipeze cineva cu o zi sau mai mult inainte acest lucru....n-ai vazut; cu mici exceptii sunteti vai de voi ca meserie.....

nikvaslui
nikvaslui  •  12 Martie 2011, 12:36

eu zic sa ramaneti in capitala sa nu mai veniti in provincie ca si asa batalia e la bucuresti nu in provincie ,noi suntem mai interesati de fotbal nu de scandaluri si din cate stiu pe reportera de la pros_port a mai injurato si dinu vama acu ceva timp,se cunoaste ca e profesionista.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează