FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Cristiano Bergodi și cele 10 performanţe realizate în fotbalul românesc dau speranțe Rapidului pentru noul sezon

Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

Articol de , - Publicat joi, 13 iulie 2023 17:49 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 20:06

Cristiano Bergodi debutează în cel de-al 3-lea mandat pe banca echipei Rapid chiar în faţa fostei sale echipe, Sepsi OSK

Giuleștenii au fost nevoiți să facă schimbări pe repede-înainte, după ce fostul antrenor, Adrian Mutu, a decis să plece din Grant și să dea curs ofertei primite de la Neftchi Baku. L-au instalat pe Cristiano Bergodi, care are ca obiectiv oficial clasarea pe una dintre primele 3 poziții în Superligă.

Revenirea italianului Cristiano Bergodi a fost privită cu scepticism de unii oameni din fotbal, dar și de o parte a fanilor, însă realizările antrenorului de 58 de ani în fotbalul românesc vorbesc de la sine.

10 performanţe realizate de Cristiano Bergodi în fotbalul românesc

  1. Este antrenorul de numele căruia se leagă ultima performanţă din istoria celor de la FC Naţional (Progresul), finala Cupei României 2005/06 (0-1 Rapid);
  2. În sezonul 2006/07, cu el pe bancă, pentru prima dată în istoria clubului, CFR Cluj a terminat pe podium şi s-a calificat în principalele competiţii europene;
  3. Este ultimul tehnician care a adus un trofeu important în vitrina Rapidului, Supercupa României 2007. A fost şi primul antrenor străin care a câştigat această competiţie.
  4. În sezonul 2008/09, Bergodi a salvat-o pe Poli Iaşi de la retrogradare;
  5. În sezonul 2009/10, a înregistrat 6 victorii la rând în cupele europene cu roş-albaştrii, performanţă unică în istoria Steaua/FCSB;
  6. În sezonul 2018/19, a salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare, echipă pe care a luat-o de pe ultimul loc;
  7. În sezonul 2019/20, a obținut locul 2 cu Universitatea Craiova, cea mai bună clasare pentru o echipă craioveană din ultimii 28 de ani;
  8. Este primul antrenor după Răzvan Lucescu (2006, 2007) care câştigă două finale de Cupa României două sezoane la rând (Sepsi 2022, 2023);
  9. Este primul şi singurul tehnician din istoria Supercupei câştigător cu doua echipe (Rapid 2007, Sepsi 2022);
  10. A reuşit prima şi singura victorie în cupele europene din istoria covăsnenilor, 3-1 cu Olimpija Ljubljana (21 iulie 2022).

Cristiano Bergodi: „Am rugămintea asta la suporteri” 

La prezentarea la Rapid, Bergodi a transmis un mesaj pentru suporterii giuleșteni: „Pe suporteri îi cunosc de mult timp, chiar dacă s-au schimbat generațiile. Am rugămintea ca ei să fie întotdeauna lângă echipă. Mă pot critica pe mine, dar nu pe băieți, pentru că echipa trebuie susținută întotdeauna, la bine și la rău. Sper să oferim un stil de joc plăcut”.

VIDEO. Cristiano Bergodi: „Sunt pregătit pentru această aventură”

 Citește și alte articole:

Răsturnare de situație la Rapid! Anunțul liderului de galerie, după mesajul lui Nicu Gheară
RAPID
Răsturnare de situație la Rapid! Anunțul liderului de galerie, după mesajul lui Nicu Gheară
Echipamentele celor de la Rapid și FCSB, „scăpate” pe internet înaintea prezentării oficiale: „Încercam de 5 luni să o ascundem”
ECHIPAMENTE
Echipamentele celor de la Rapid și FCSB, „scăpate” pe internet înaintea prezentării oficiale: „Încercam de 5 luni să o ascundem”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
mafa
mafa  •  13 Iulie 2023, 20:01

Băi" petrecere la iarba verde" iar te bagi in seama anapoda !!...vezi-ti de 10sb-ul tau , de branza , de oi de "intelectualii si scriitorii" de la academia in dungi si lasa fotbalul pentru cei ce se pricep.

VardyParty
VardyParty  •  13 Iulie 2023, 18:51

E clar, campion scrie pe dosul lui. Pacat ca n'o sa-l prinda paltonul. Lasa nea Sucule, scoala e pe bani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează