FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE DEFINITIVĂ: BECALI RĂMÎNE ÎN AREST

Recurs respins » Gigi Becali RĂMÎNE ÎN AREST 25 DE ZILE: "Paşte ÎN CELULĂ"

Articol de , - Publicat luni, 06 aprilie 2009 00:00

GSP.RO v-a prezentat luni, 06.04.2009, întregul film al judecării recursului în urma căruia s-a decis ca Gigi Becali să rămână în arest pentru încă 25 de zile.

Decizia definitivă a şocat majoritatea oamenilor de fotbal chestionaţi pe marginea acestui subiect, iar Adrian Mititelu a avertizat deja că "gluma se îngroaşă. Gigi ar putea stă în arest mai mult de 29 de zile" . :O

Urmăriţi mai jos firul evenimentelor dintr-o zi memorabilă pentru fotbalul românesc, în care finanţatorul Stelei a fost trimis în arest pentru nu mai puţin de o luna de zile!

Astfel, Gigi Becali va petrece Paştele ÎNCHIS, alături de ceilalţi 5 acuzaţi în "cazul sechestrării": Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Singurul care va fi judecat în libertate este Marius Geavala. Motivaţia Parchetului pentru reţinerea celor 6: "Aceştia s-au erijat în organe de aplicare a legii şi reprezintă astfel un pericol pentru ordinea publică".


<<<< OAMENII DE FOTBAL ÎL COMPĂTIMESC PE GIGI >>>>

UPTADE, marti, 01:00: CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Ne vom întruni de urgenţă şi vom solicita elibararea pe cauţiune. Trebuie luptat în continuare. Noi am văzut dosarul abia la prânz! Dosarul a fost instrumentat de Poliţia Română împreună cu cei din clanul lui Sandu Geamănu, care au complotat un şantaj la adresa lui Gigi! DNA nu a reuşit să-l aresteze şi a reuşit Poliţia", a spus Dancu la B1TV.


UPDATE 23:36: ADRIAN MITITELU, patronul Universităţii Craiova:

"Gluma se îngroaşă, e incredibil! Eu aş fi pariat că Gigi Becali va fi eliberat astăzi. Sunt stupefiat! Orice e posibil în România. Toţi apropiaţii mei se tem acum că ar putea păţi ceva similar cu asta. Părerea mea este că Becali va sta mai mult de 29 de zile în arest. Cu această decizie, mi se pare că scenariul este şi mai periculos. Lui i s-a întins o cursă", a spus Adrian Mititelu. VIDEO » Vezi întreaga declaraţie a lui Mititelu


UPDATE 23:25:
MARIAN IANCU, patronul Politehnicii Timişoara:

"Cineva o să găsească soluţia să-l scape pe Becali de nenorocirea asta. Nu mai e cazul să vorbim de alte modalităţi de a-l scoate mai devreme. Lucrurile trebuie tratate cu seriozitate. Avocaţii ar trebui să se aşeze serios pe acest caz. Şi oamenii aceia din afara tribunalului i-au făcut rău. Ar trebui să intre bine în tainele cazului şi totul va fi bine. Din ce am văzut, avocaţii au atacat lucruri superficiale. Să fie serioşi! Acuzele care i se aduc lui Becali sunt foarte serioase", a spus Marian Iancu. VIDEO » Vezi întreaga declaraţie a lui Iancu


UPDATE 23:15:
IOAN BECALI, vărul lui Gigi Becali:

"Suntem dezamăgiţi, dar nu mai avem ce facem. Voi vorbi cu avocaţii să vedem ce mai putem face. Eu mai am încredere încă în Justiţia Română. Singura problemă la care mă mai gîndesc acum este familia lui Gigi", a spus Ioan Becali.

UPDATE, 23:15: ADRIAN PORUMBOIU, patron FC Vaslui:

"Nu pot decât să am sentimente de compasiune pentru Gigi Becali. Gigi Becali nu este un om periculos, este o situaţie neplăcută. E groaznic pentru familia lui, pentru copii. Nici cel mai înverşunat duşman nu putea să îi dorească aşa ceva", a spus Porumboiu.


UPDATE 23:07: GEORGE COPOS, patronul echipei Rapid:

"Noi nu avem nevoie de circ în acest moment. Becali nu a făcut nimic care să îl aducă în această situaţie. Era un om exagerat, dar nu era un om periculos. BECALI NU ESTE UN PERICOL SOCIAL! :X România are nevoie de pace, de o atmosferă bună pentru a ne dezvolta. Din păcate, justiţia nu se poate face la televizor. Noi u ştim ce e în această motivare a instanţei", a spus Copos. VIDEO » Vezi întreaga declaraţie a lui Copos


UPDATE 23:03:
  GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, avocatul lui Gigi Becali:

"Mă surprinde decizia pentru că recursul trebuia admis. S-au încălcat grav drepturile omului. Trebuie să fim optimişti şi să ne gîndim la o strategie de atac pentru viitor. Pe parcursul celor 25 de zile se pot face nenumărate cereri de atacare a acestei decizii".

Interesant este că nici unul din avocaţii patronului Stelei nu s-a aflat în sală atunci cînd s-a dat decizia. Judecătorii au anunţat că recursul a fost nefondat şi de aceea a fost respins.


UPDATE 22:55:
AURELIAN PAVELESCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Aşteptăm cîteva zile pentru ca instanţa să-şi argumenteze decizia, după care ne vom adresa Curţii pentru Drepturile Omului", a spus Pavelescu.

<<<< FAMILIA BECALI ACUZA: "CUM SĂ FIE HOŢII LIBERI ŞI GIGI ARESTAT?" :X  >>>>



UPDATE 22:45: VICTOR BECALI, vărul lui Gigi Becali:

"Nu avem ce face, o acceptăm aşa cum este şi vom vedea ce se va întîmpla după expirarea celor 29 de zile. Nu mi se pare normal ca Gigi să stea în arest şi hoţii să fie liberi. Nu există  alte căi de atac, astfel că vom analiza ce va trebui să facem după aceste 29 de zile. Gigi era foarte optimist astăzi, la fel şi avocaţii, dar nu noi suntem cei care luăm deciziile. Legal nu mai avem ce face", a spus Victor Becali. Dumitru Dragomir crede ca justitia a gresit



UPDATE 22:41:
Instanţa a decis ca Gigi Becali să rămînă în arest pentru următoarele 25 de zile. S-a respins astfel recursul pe care avocaţii latifundarului îl făcuseră ca urmare a deciziei Tribunalului sectorului 1. Atît Becali cît şi bodyguarzii vor rămîne în arest. Decizia este irevocabilă.


UPDATE 21:3
6
: PETRE NIŢEANU, jurnalistul care a fost martor atunci cînd Gigi Becali a fost şantajat, a explicat şirul întîmplărilor din acea seară:

"Am ajuns odată cu Gigi Becali în faţa studiourilor B1TV. A venit cineva la el şi i-a spus: «Înţelege-te cu băieţii că îţi fac plîngere». Atunci Gigi Becali a luat foc. Au continuat discuţiile, au am intrat. Gigi a început să vorbească foarte tare, am auzit ceva de 50.000 de euro. Bodyguardul înjura şi el. Becali tot spunea că trebuia să îi toace atunci cînd i-a prins. Eu cred că mai e şi altceva în acest caz. Noi nu vedem decît un filmuleţ de 20 de secunde cu hoţii cerîndu-şi scuze şi apoi mai ştim că aceştia sunt bătuţi. Sigur s-a mai întîmplat şi altceva după acel filmuleţ", a explicat acesta.


UPDATE 21:15: MIHAI STOICA, preşedintele Unirii Urziceni şi fost colaborator al lui Becali:

"Gigi Becali nu este un pericol social. El a făcut foarte bine că şi-a căutat maşina. Nu vreau să spun că toţi ar trebui să ne căutăm singuri dreptate. Dar cu Poliţia română nu o mai găsea niciodată".


UPDATE 21:12:
AURELIAN PAVELESCU, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali:

"Lui Becali nici nu i s-a dat dreptul la un avocat de arest. Nouă, avocaţilor, nici nu ni se arată dosarul. E un şir de abuzuri. Eu pot să demonstrez că aceste abuzuri reprezintă o intenţie politică. Nu se poate ca declaraţiile unor infractori să fie considerate credibile. Nu există nici o probă concretă împotriva lui Gigi Becali, în acel bar nu au fost violenţe. Nu există nici o motivaţie concretă, o probă", a spus Pavelescu.


<<<< GIGI BECALI: "DACĂ ŞTIAM CĂ SE AJUNGE AICI, LĂSAM MAŞINA FURATĂ" >>>>


UPDATE 20:30:
GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, avocatul lui Gigi Becali:

"Domnul Becali a suportat destul de bine pînă acum şi s-a prezentat chiar mai bine decît aş fi crezut. Discursul său de azi a fost clar şi foarte convingător", crede Mateuţ.

UPDATE 20:26
: CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Acestea sunt măsuri de a intimida, trebuie să fim atenţi la ce discutăm prin presă. O să ajungem să ne uităm în spate de fiecare dată cînd intrăm în casă, de fiecare dată cînd ne întîlnim cu cineva".


UPDATE 20:21: GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, avocatul lui Gigi Becali:

"S-a creat aparenţa unei justiţii corecte, s-a respectat procedura. Vom vedea dacă decizia va fi cea bună, corectă. Am avut motive suficiente pentru o decizie favorabilă, dar nu se poate spune că a fost un succes sau un eşec înainte ca instanţa de recurs să ia o hotărîre. Dacă recursul va avea succes, Becali va fi eliberat imediat. El este acum în arest şi va afla acolo decizia".


UPDATE 19:10:
GIGI BECALI a luat cuvîntul în faţa judecătorului:

"Doamnă preşedinte, jur în faţa lui Dumnezeu şi în faţă dumneavoastras pe această Biblie că voi spune numai adevărul, adevărul pe care îl ştiu în acest caz. Sunt aici pentru că sunt prea milos, iar un om ca mine nu se poate schimba. O să va povestesc tot ce ştiu şi tot ce am făcut. Am mers la bar, am lăsat maşina pornită afară, pentru că era frig şi am vrut să fie căldură când mă întorc. Am ieşit după 10 minute afara şi nu mi-am mai găsit maşina. Am început să râd. Am vorbit cu băieţii şi le-am spus că mi-a dispărut maşina. Dacă ştiam că se va ajunge aici, mai bine o lăsăm furată, decât să stau 4 zile în puşcarie că vrea doamna procuror", a pledat Becali.

VIDEO » VEZI  AICI  ÎNTREAGA  PLEDOARIE  A  LUI  GIGI  BECALI


UPDATE 19:00: Becali va mai rămîne în arest cel puţin în această seară, asta pentru că instanţa de judecată nu a hotărît în ceea ce priveşte eliberarea sa. Cătălin Dancu, avocatul latifundarului, a spus:

"Instanţa caută să dea o decizie în această seară, dar, dacă nu se va reuşi, se va pronunţa abia mîine dimineaţă, la o oră rezonabilă", a spus Dancu.


UPDATE 18:27:
Avocaţii lui Gigi Becali şi-au încheiat pledoaria, astfel că Gigi Becali a luat cuvîntul pentru a explica incidentul pentru care este anchetat
.


UPDATE 17:52: Procurorul MAXMILIAN BĂLĂSEŞCU, acuzat de Giovani Becali că ar avea legături cu membrii clanului Geamănu:

"Domnul Giovani Becali a spus că aş fi făcut o înţelegere cu Sandu Geamănu, dar eu nu mă ocup nici de dosarul lui Geamănu, nici cu cel al lui Gigi Becali. De clanul Geamănu nu m-am ocupat niciodată. Am avut o singură tangenţă cu Sandu  atunci cînd a fost citat ca martor într-un caz pe care îl instrumentam", a spus Bălăşescu la Realitatea TV.


UPDATE 17:50
AURELIAN PAVELESCU, avocatul lui Gigi Becali:

"E o situaţie foarte încordată, nervii sînt întinşi la maximum. Judecătorii nici nu au avut timp să studieze dosarul, cred că judecă doar după ce au auzit la televizor. Avocaţii au avut acces la dosar doar o oră!", a explicat Pavelescu pentru gsp.ro.


UPDATE 17:30
Chiar dacă nu i se dă cuvîntul, Gigi Becali încearcă să intervină aproape de fiecare dată pentru a da explicaţii în ceea ce priveşte evenimentele din ianuarie. Toţi avocaţii patronului Stelei şi-au ţinut pledoariile, acum urmează ca apărătorii celorlalţi invinuiţi să facă acelaşi lucru. Apoi, inculpaţii vor avea cuvîntul.


UPDATE 17:18 
Aurelian Pavelescu a luat cuvîntul şi a acuzat procedura prealabilă reţinerii lui Gigi Becali. Avocatul a incriminat faptul că mandatul de aducere nu respectă criteriile legale şi spune că dosarul nu a fost văzut de apărătorii lui Becali. De asemenea, Pavelescu a spus şi că în momenul în care maşina i-a fost returnată lui Gigi Becali, aceasta avea deja numere de Germania. Patronul Stelei a avut o reacţie caracteristică la adresa apărătorului său: "Lasă-mă pe mine să vorbesc, de ce te bagi tu?" :)




UPDATE 17:17 Chiar dacă s-a aflat în arest în ultimele 3 zile, Becali a apărut în sala de judecată îmbrăcat în costum, bărbierit şi aranjat, nepărînd afectat de situaţia în care se află. Patronul Stelei a glumit cu bodyguarzii săi Ştefan Dediu şi Cătălin Zmărăndescu pe toată durata expunerii pledoariilor.


UPDATE 17:16 VICTOR BECALI, vărul lui Gigi Becali:

"M-a impresionat ataşamentul oamenilor faţă de Gigi. Cred că totul va dura pănă după miezul nopţii, nu ştiu mai mult de atît!", a spus Victor Becali.


UPDATE 17:10
Gigi Becali va fi adus la Direcţia de Cercetări Penale indiferent de hotărîrea dată în recursul care se judecă astăzi.


UPDATE 17:09 CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Avocatul din oficiu a venit la două ore după ce a început actul de urmărire penală, lucru inadmisibil. Au fost încălcate toate prevederile jurisprundenţei europene în ceea ce priveşte dreptul la apărare şi prezumţia de nevinovăţie. Judecătorii sînt severi şi noi sîntem la fel de severi, aşteptăm să vedem rezultatul final. În sală continuă pledoaria avocaţilor pentru ceilalţi inculpaţi, la Gigi Becali am terminat. Nu am studiat dvd-urile, ni s-a refuzat acest lucru. Domnul Becali se simte excelent, are un tonus excelent şi cred că şi declaraţia dînsului va fi de bun augur", a spus Dancu.


UPDATE: 16:43
Gigi Becali a fost singurul dintre cei cinci inculpaţi care a intrat în sala de judecată fără cătuşe la mâini. Procesul a început cu pledoaria avocatului Gheorghe Mateuţ, care continuă şi în acest moment.

GSP.RO v-a prezentat luni, 06.04.2009, întregul film al judecării recursului în urma căruia s-a decis ca Gigi Becali să rămână în arest pentru încă 25 de zile.

Decizia definitivă a şocat majoritatea oamenilor de fotbal chestionaţi pe marginea acestui subiect, iar Adrian Mititelu a avertizat deja că "gluma se îngroaşă. Gigi ar putea stă în arest mai mult de 29 de zile" . :O

Urmăriţi mai jos firul evenimentelor dintr-o zi memorabilă pentru fotbalul românesc, în care finanţatorul Stelei a fost trimis în arest pentru nu mai puţin de o luna de zile!

Astfel, Gigi Becali va petrece Paştele ÎNCHIS, alături de ceilalţi 5 acuzaţi în "cazul sechestrării": Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Singurul care va fi judecat în libertate este Marius Geavala. Motivaţia Parchetului pentru reţinerea celor 6: "Aceştia s-au erijat în organe de aplicare a legii şi reprezintă astfel un pericol pentru ordinea publică".

<<<< OAMENII DE FOTBAL ÎL COMPĂTIMESC PE GIGI >>>>

UPTADE, marti, 01:00: CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Ne vom întruni de urgenţă şi vom solicita elibararea pe cauţiune. Trebuie luptat în continuare. Noi am văzut dosarul abia la prânz! Dosarul a fost instrumentat de Poliţia Română împreună cu cei din clanul lui Sandu Geamănu, care au complotat un şantaj la adresa lui Gigi! DNA nu a reuşit să-l aresteze şi a reuşit Poliţia", a spus Dancu la B1TV.

UPDATE 23:36: ADRIAN MITITELU, patronul Universităţii Craiova:

"Gluma se îngroaşă, e incredibil! Eu aş fi pariat că Gigi Becali va fi eliberat astăzi. Sunt stupefiat! Orice e posibil în România. Toţi apropiaţii mei se tem acum că ar putea păţi ceva similar cu asta. Părerea mea este că Becali va sta mai mult de 29 de zile în arest. Cu această decizie, mi se pare că scenariul este şi mai periculos. Lui i s-a întins o cursă", a spus Adrian Mititelu. VIDEO » Vezi întreaga declaraţie a lui Mititelu

UPDATE 23:25: MARIAN IANCU, patronul Politehnicii Timişoara:

"Cineva o să găsească soluţia să-l scape pe Becali de nenorocirea asta. Nu mai e cazul să vorbim de alte modalităţi de a-l scoate mai devreme. Lucrurile trebuie tratate cu seriozitate. Avocaţii ar trebui să se aşeze serios pe acest caz. Şi oamenii aceia din afara tribunalului i-au făcut rău. Ar trebui să intre bine în tainele cazului şi totul va fi bine. Din ce am văzut, avocaţii au atacat lucruri superficiale. Să fie serioşi! Acuzele care i se aduc lui Becali sunt foarte serioase", a spus Marian Iancu. VIDEO » Vezi întreaga declaraţie a lui Iancu

UPDATE 23:15: IOAN BECALI, vărul lui Gigi Becali:

"Suntem dezamăgiţi, dar nu mai avem ce facem. Voi vorbi cu avocaţii să vedem ce mai putem face. Eu mai am încredere încă în Justiţia Română. Singura problemă la care mă mai gîndesc acum este familia lui Gigi", a spus Ioan Becali.

UPDATE, 23:15: ADRIAN PORUMBOIU, patron FC Vaslui:

"Nu pot decât să am sentimente de compasiune pentru Gigi Becali. Gigi Becali nu este un om periculos, este o situaţie neplăcută. E groaznic pentru familia lui, pentru copii. Nici cel mai înverşunat duşman nu putea să îi dorească aşa ceva", a spus Porumboiu.


UPDATE 23:07: GEORGE COPOS, patronul echipei Rapid:

"Noi nu avem nevoie de circ în acest moment. Becali nu a făcut nimic care să îl aducă în această situaţie. Era un om exagerat, dar nu era un om periculos. BECALI NU ESTE UN PERICOL SOCIAL! :X România are nevoie de pace, de o atmosferă bună pentru a ne dezvolta. Din păcate, justiţia nu se poate face la televizor. Noi u ştim ce e în această motivare a instanţei", a spus Copos. VIDEO » Vezi întreaga declaraţie a lui Copos

UPDATE 23:03:  GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, avocatul lui Gigi Becali:

"Mă surprinde decizia pentru că recursul trebuia admis. S-au încălcat grav drepturile omului. Trebuie să fim optimişti şi să ne gîndim la o strategie de atac pentru viitor. Pe parcursul celor 25 de zile se pot face nenumărate cereri de atacare a acestei decizii".

Interesant este că nici unul din avocaţii patronului Stelei nu s-a aflat în sală atunci cînd s-a dat decizia. Judecătorii au anunţat că recursul a fost nefondat şi de aceea a fost respins.


UPDATE 22:55:
AURELIAN PAVELESCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Aşteptăm cîteva zile pentru ca instanţa să-şi argumenteze decizia, după care ne vom adresa Curţii pentru Drepturile Omului", a spus Pavelescu.

<<<< FAMILIA BECALI ACUZA: "CUM SĂ FIE HOŢII LIBERI ŞI GIGI ARESTAT?" :X  >>>>

UPDATE 22:45: VICTOR BECALI, vărul lui Gigi Becali:

"Nu avem ce face, o acceptăm aşa cum este şi vom vedea ce se va întîmpla după expirarea celor 29 de zile. Nu mi se pare normal ca Gigi să stea în arest şi hoţii să fie liberi. Nu există  alte căi de atac, astfel că vom analiza ce va trebui să facem după aceste 29 de zile. Gigi era foarte optimist astăzi, la fel şi avocaţii, dar nu noi suntem cei care luăm deciziile. Legal nu mai avem ce face", a spus Victor Becali. Dumitru Dragomir crede ca justitia a gresit


UPDATE 22:41:
Instanţa a decis ca Gigi Becali să rămînă în arest pentru următoarele 25 de zile. S-a respins astfel recursul pe care avocaţii latifundarului îl făcuseră ca urmare a deciziei Tribunalului sectorului 1. Atît Becali cît şi bodyguarzii vor rămîne în arest. Decizia este irevocabilă.

UPDATE 21:36: PETRE NIŢEANU, jurnalistul care a fost martor atunci cînd Gigi Becali a fost şantajat, a explicat şirul întîmplărilor din acea seară:

"Am ajuns odată cu Gigi Becali în faţa studiourilor B1TV. A venit cineva la el şi i-a spus: «Înţelege-te cu băieţii că îţi fac plîngere». Atunci Gigi Becali a luat foc. Au continuat discuţiile, au am intrat. Gigi a început să vorbească foarte tare, am auzit ceva de 50.000 de euro. Bodyguardul înjura şi el. Becali tot spunea că trebuia să îi toace atunci cînd i-a prins. Eu cred că mai e şi altceva în acest caz. Noi nu vedem decît un filmuleţ de 20 de secunde cu hoţii cerîndu-şi scuze şi apoi mai ştim că aceştia sunt bătuţi. Sigur s-a mai întîmplat şi altceva după acel filmuleţ", a explicat acesta.

UPDATE 21:15: MIHAI STOICA, preşedintele Unirii Urziceni şi fost colaborator al lui Becali:

"Gigi Becali nu este un pericol social. El a făcut foarte bine că şi-a căutat maşina. Nu vreau să spun că toţi ar trebui să ne căutăm singuri dreptate. Dar cu Poliţia română nu o mai găsea niciodată".


UPDATE 21:12:
AURELIAN PAVELESCU, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali:

"Lui Becali nici nu i s-a dat dreptul la un avocat de arest. Nouă, avocaţilor, nici nu ni se arată dosarul. E un şir de abuzuri. Eu pot să demonstrez că aceste abuzuri reprezintă o intenţie politică. Nu se poate ca declaraţiile unor infractori să fie considerate credibile. Nu există nici o probă concretă împotriva lui Gigi Becali, în acel bar nu au fost violenţe. Nu există nici o motivaţie concretă, o probă", a spus Pavelescu.

<<<< GIGI BECALI: "DACĂ ŞTIAM CĂ SE AJUNGE AICI, LĂSAM MAŞINA FURATĂ" >>>>


UPDATE 20:30:
GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, avocatul lui Gigi Becali:

"Domnul Becali a suportat destul de bine pînă acum şi s-a prezentat chiar mai bine decît aş fi crezut. Discursul său de azi a fost clar şi foarte convingător", crede Mateuţ.

UPDATE 20:26
: CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Acestea sunt măsuri de a intimida, trebuie să fim atenţi la ce discutăm prin presă. O să ajungem să ne uităm în spate de fiecare dată cînd intrăm în casă, de fiecare dată cînd ne întîlnim cu cineva".

UPDATE 20:21: GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, avocatul lui Gigi Becali:

"S-a creat aparenţa unei justiţii corecte, s-a respectat procedura. Vom vedea dacă decizia va fi cea bună, corectă. Am avut motive suficiente pentru o decizie favorabilă, dar nu se poate spune că a fost un succes sau un eşec înainte ca instanţa de recurs să ia o hotărîre. Dacă recursul va avea succes, Becali va fi eliberat imediat. El este acum în arest şi va afla acolo decizia".


UPDATE 19:10:
GIGI BECALI a luat cuvîntul în faţa judecătorului:

"Doamnă preşedinte, jur în faţa lui Dumnezeu şi în faţă dumneavoastras pe această Biblie că voi spune numai adevărul, adevărul pe care îl ştiu în acest caz. Sunt aici pentru că sunt prea milos, iar un om ca mine nu se poate schimba. O să va povestesc tot ce ştiu şi tot ce am făcut. Am mers la bar, am lăsat maşina pornită afară, pentru că era frig şi am vrut să fie căldură când mă întorc. Am ieşit după 10 minute afara şi nu mi-am mai găsit maşina. Am început să râd. Am vorbit cu băieţii şi le-am spus că mi-a dispărut maşina. Dacă ştiam că se va ajunge aici, mai bine o lăsăm furată, decât să stau 4 zile în puşcarie că vrea doamna procuror", a pledat Becali.

VIDEO » VEZI  AICI  ÎNTREAGA  PLEDOARIE  A  LUI  GIGI  BECALI

UPDATE 19:00: Becali va mai rămîne în arest cel puţin în această seară, asta pentru că instanţa de judecată nu a hotărît în ceea ce priveşte eliberarea sa. Cătălin Dancu, avocatul latifundarului, a spus:

"Instanţa caută să dea o decizie în această seară, dar, dacă nu se va reuşi, se va pronunţa abia mîine dimineaţă, la o oră rezonabilă", a spus Dancu.


UPDATE 18:27:
Avocaţii lui Gigi Becali şi-au încheiat pledoaria, astfel că Gigi Becali a luat cuvîntul pentru a explica incidentul pentru care este anchetat.

UPDATE 17:52: Procurorul MAXMILIAN BĂLĂSEŞCU, acuzat de Giovani Becali că ar avea legături cu membrii clanului Geamănu:

"Domnul Giovani Becali a spus că aş fi făcut o înţelegere cu Sandu Geamănu, dar eu nu mă ocup nici de dosarul lui Geamănu, nici cu cel al lui Gigi Becali. De clanul Geamănu nu m-am ocupat niciodată. Am avut o singură tangenţă cu Sandu  atunci cînd a fost citat ca martor într-un caz pe care îl instrumentam", a spus Bălăşescu la Realitatea TV.


UPDATE 17:50
AURELIAN PAVELESCU, avocatul lui Gigi Becali:

"E o situaţie foarte încordată, nervii sînt întinşi la maximum. Judecătorii nici nu au avut timp să studieze dosarul, cred că judecă doar după ce au auzit la televizor. Avocaţii au avut acces la dosar doar o oră!", a explicat Pavelescu pentru gsp.ro.


UPDATE 17:30
Chiar dacă nu i se dă cuvîntul, Gigi Becali încearcă să intervină aproape de fiecare dată pentru a da explicaţii în ceea ce priveşte evenimentele din ianuarie. Toţi avocaţii patronului Stelei şi-au ţinut pledoariile, acum urmează ca apărătorii celorlalţi invinuiţi să facă acelaşi lucru. Apoi, inculpaţii vor avea cuvîntul.


UPDATE 17:18 
Aurelian Pavelescu a luat cuvîntul şi a acuzat procedura prealabilă reţinerii lui Gigi Becali. Avocatul a incriminat faptul că mandatul de aducere nu respectă criteriile legale şi spune că dosarul nu a fost văzut de apărătorii lui Becali. De asemenea, Pavelescu a spus şi că în momenul în care maşina i-a fost returnată lui Gigi Becali, aceasta avea deja numere de Germania. Patronul Stelei a avut o reacţie caracteristică la adresa apărătorului său: "Lasă-mă pe mine să vorbesc, de ce te bagi tu?" :)

UPDATE 17:17 Chiar dacă s-a aflat în arest în ultimele 3 zile, Becali a apărut în sala de judecată îmbrăcat în costum, bărbierit şi aranjat, nepărînd afectat de situaţia în care se află. Patronul Stelei a glumit cu bodyguarzii săi Ştefan Dediu şi Cătălin Zmărăndescu pe toată durata expunerii pledoariilor.


UPDATE 17:16 VICTOR BECALI, vărul lui Gigi Becali:

"M-a impresionat ataşamentul oamenilor faţă de Gigi. Cred că totul va dura pănă după miezul nopţii, nu ştiu mai mult de atît!", a spus Victor Becali.


UPDATE 17:10
Gigi Becali va fi adus la Direcţia de Cercetări Penale indiferent de hotărîrea dată în recursul care se judecă astăzi.

UPDATE 17:09 CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali:

"Avocatul din oficiu a venit la două ore după ce a început actul de urmărire penală, lucru inadmisibil. Au fost încălcate toate prevederile jurisprundenţei europene în ceea ce priveşte dreptul la apărare şi prezumţia de nevinovăţie. Judecătorii sînt severi şi noi sîntem la fel de severi, aşteptăm să vedem rezultatul final. În sală continuă pledoaria avocaţilor pentru ceilalţi inculpaţi, la Gigi Becali am terminat. Nu am studiat dvd-urile, ni s-a refuzat acest lucru. Domnul Becali se simte excelent, are un tonus excelent şi cred că şi declaraţia dînsului va fi de bun augur", a spus Dancu.


UPDATE: 16:43
Gigi Becali a fost singurul dintre cei cinci inculpaţi care a intrat în sala de judecată fără cătuşe la mâini. Procesul a început cu pledoaria avocatului Gheorghe Mateuţ, care continuă şi în acest moment.

UPDATE: 15:52 Realitatea TV anunţă că cererea de recuzare a fost respinsă. A reînceput procesul cu acelaşi complet de judecată.

UPDATE: 15:45 Gigi Becali a glumit cu lumea înainte să vină completul de judecată. I-a chemat pe Vali Argăseală şi pe Teia Sponte cîteva minute. Patronul Stelei le-a transmis celor doi să plătească salariile la Steaua.

UPDATE: 15:43 Gigi Becali, vesel, s-a uitat să vadă cine a venit din partea presei. "Ia să văd cine mă vizitează", a spus omul de afaceri.

UPDATE: 15:34 Magistraţii au intrat în sală şi judecă înacest moment cererea de recuzare a judecătorilor.

UPDATE: 15:21 Magistraţii nu au intrat în sala de judecată. Gigi Becali va intra în sală numai după intrarea judecătorilor.  Victor Becali şi Valeriu Argăseală sînt calmi.  Intră şi vezi ultimele amănunte din procesul lui Gigi Becali


UPDATE: 15:10
Înainte de reluarea şedinţei, în aşteptarea completului de judecată, Becali a făcut aprecieri cu privire la jocul Stelei din meciul cu Gloria Bistriţa.

"M-am odihnit trei zile şi am obosit în ora când nu au dat gol. Nu m-au obosit trei zile cât m-a obosit meciul Stelei", a declarat Becali.

UPDATE: 14:51 Procesul urmează să înceapă. Sala este închisă. Gigi Becali nu a fost încă adus în sală. Victor Becali şi Valeriu Argăseală au revenit la Tribunal, însă au intrat prin spate pentru a nu mai da ochii cu presa.

UPDATE: 14:45 Sute de oameni aşteaptă să reînceapă judecarea recursului lui Gigi Becali.

UPDATE 14:18: O susţinătoare a lui Becali a leşinat, dar şi-a revenit după intervenţia cadrelor medicale.


UPDATE 14:16:
Şi Victor Becali a părăsit Tribunalul fără a face declaraţii reprezentanţilor mass-mediei.

UPDATE 14:08: MARIUS MILITARU, purtător de cuvînt al Jandarmeriei Bucureşti:

"Cît timp sînt respectate condiţiile pe care le impunem, nu cred că vor fi probleme. Oamenii sînt aici, au dreptul să-şi exprime punctul de vedere şi susţinerea pentru una sau alta dintre tabere", a explicat Militaru.

UPDATE 14:05: Spiritele s-au calmat în faţa Tribunalului Bucureşti. În acest moment, în incinta instituţiei se mai află doar 130-140 de persoane.  Intră aici şi vezi imagini de la Tribunalul Bucureşti

UPDATE: 13:57 Valeriu Argăseală a părăsit Tribunalul Bucureşti fără să dea vreo declaraţie.


UPDATE: 13:43
Gigi Becali a cerut de mâncare. Unul dintre avocaţi i-a adus două sticle de apă plată şi un sandwich, însă nu poate ajunge la clientului său dn cauza cordonului de jandarmi.

«« Şedinţa a fost suspendată. Instanţa a fost recuzată de către avocaţi »»

UPDATE: 13:35 CĂTĂLIN DANCU, avocatul lui Gigi Becali, a explicat de ce a fost recuzată instanţa de judecată. Parchetul a adus probe noi în dosar: CD-uri şi fotografii: "Vrem un proces corect" Intră şi vezi imagini de la tribunal  (video)

"Probele noi ale Parchetului sînt interceptări vocale, CD-uri şi fotografii ridicate în timpul percheziţiilor. Am cerut instanţei un răgaz pentru a vedea probele, despre care judecătoarea afirmă că, citez «PROBABIL că vocea de pe CD uri aparţine domnului Becali». Noi nu judecăm pe probabilităţi starea unui arestat preventiv. Un alt complet se pronunţă cu privire la cererea de recuzare pe care am depus-o. Vocea din înregistrări nu este probată de specialişti".

UPDATE: 13:32 Instanţa a fost recuzată de către avocaţii lui Gigi Becali Procesul s-a suspendat o oră.


UPDATE 13:30
Paula Iacob este de părere că pledoariile avocaţilor implicaţi în acest caz vor fi mai lungi decît în mod normal. Fiecare avocat are la dispoziţie cîte 10 minute. După pledoariile avocaţilor, procurorul va detalia cazul.

UPDATE 13:25 Atenţia forţelor de ordine este îndreptată spre sala în care se judecă recursul lui Gigi Becali. Accesul în instituţie se realizează foarte uşor, foarte puţine persoane fiind controlate la intrare!

UPDATE: 13:20 Indiferent de sentinţă, Gigi Becali se va întoarce la Direcţia de Cercetări Penale cît timp va delibera completul de judecată.

Dacă patronul Stelei va fi eliberat imediat, el se va întoarce şi va petrece cel puţin 60 de minute, pînă cînd va ajunge sentinţa de la Tribunalul Bucureşti la Direcţia de Cercetări Penale.

UPDATE: 13:10 A început judecarea recursului. Cei patru avocaţi care îl reprezintă pe Gigi Becali au fiecare cîte 10 minute pentru a-şi prezenta pledoaria.

UPDATE: 13:03 Procesul în care se judecă recursul lui Gigi Becali nu poate începe din cauza zgomotului din sală. Învinuiţii au fost duşi în boxa acuzaţilor.

UPDATE: 12:44 Şedinţa este închisă. În sală intră numai cei care se află pe tabel.

UPDATE: 12:36 Sala în care se va judeca recursul lui Gigi Becali este închisă. La uşă sînt 200 de persoane care aşteaptă să fie adus patronul Stelei. Gigi Becali nu a intrat încă în sală.

UPDATE: Gigi Becali a ajuns la Tribunalul Bucureşti şi acum se află în arestul instituţiei.

UPDATE: Gigi Becali a părăsit Direcţia de Cercetări Penale şi se îndreaptă spre Tribunalul Bucureşti. Cele două dube vor ajunge în 10 minute la Tribunal.

UPDATE: VICTOR BECALI, vărul patronului Stelei, a comentat la Realitatea modalitatea în care Gigi Becali a fost reţinut şi este de părere că s-a încercat umilirea vărului său. 

"Oamenii sînt revoltaţi de modalitatea în care s-a procedat cu Gigi.Toţi răspund în faţa legii, dar trebuie să fii tratat civilizat. Mi-e greu să cred că la mijloc sînt implicaţii politice", a spus Victor Becali la RealitateaTV.

50 de persoane sînt în faţa Tribunalului

UPDATE: Aproximativ 50 de persoane scandează numele lui Gigi Becali în faţa Tribunalului Bucureşti. MARIUS MILITARU, purtător de cuvînt al Jandarmeriei Bucureşti.

"Nu este un protest autorizat. Sînt aproximativ 50 de persoane în faţa Tribunalului Bucureşti. Am dispus măsurile specifice, însă nu putem interveni pentru că nu perturbă ordinea publică. Este o şedinţă publică şi pentru că nu au loc în sală, stau în stradă", a spus Militaru.

UPDATE: Două autocare cu susţinători ai lui Gigi Becali au ajuns la Tribunalul Bucureşti.


UPDATE: Gigi Becali a văzut meciul Stelei şi s-a bucurat de rezultatul obţinut.

"Starea de spirit a lui Gigi Becali este foarte bună şi este optimist în ceea ce priveşte decizia de astăzi. Vom avea o apărare foarte bună şi am încredere în cei trei judecători", a spus avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu.

UPDATE:  Gigi Becali va fi reprezentat de 4 avocaţi: Gheorghe Mateuţ, Aurelian Pavelescu, Cătălin Dancu şi Diţu. Fiecare avocat va susţine cîte o pledoarie de 10 minute.

Cătălin Dancu: "Ne-am pregătit încă de aseară. Am solicitat ora 13:00 pentru ca domnul Mateuţ să aibă timp să ajungă de la Cluj, pentru ca judecătorii să poată studia dosarul şi pentru ca avocaţii noi să poată lua la cunoştinţă dosarul"


UPDATE: VICTOR BECALI a ajuns deja la Tribunalul Bucureşti. Gigi Becali nu a fost adus încă.

"Domnul Dancu a spus că are timp pînă la ora 13:00 să studieze dosarul şi să pregătească apărarea", a declarat Victor Becali care este deja la Tribunalul Bucureşti.

UPDATE: Cătălin Zmărănadescu şi ceilalţi inculpaţi în cazul lui Gigi Becali au fost aduşi la Tribunalul Bucureşti. Gigi Becali nu a fost adus. Avocaţii lui Becali sînt la palat şi pregătesc apărarea. Gigi Becli va părăsi Direcţia de Cercetări Penale în jurul orei 12:00.

Patronul Stelei a stat în celulă cu 4 reţinuţi pentru trafic de droguri, s-a uitat cîte două ore pe zi la televizor şi nu a putut vedea meciul Stelei cu Gloria Bistriţa. Gigi Becali a postit şi s-a rugat în cele trei zile în care a stat în arest.
Mama lui Gigi Becali: "Mă mir cum n-am făcut infarct"  (video)


Tribunalul Bucureşti a stabilit în această dimineaţă ora la care se va judeca în cursul zilei de astăzi recursul înaintat de Gigi Becali la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Vezi imagini cu Gigi Becali în cătuşe  (video)

La ora 13:00 cazul său va fi analizat de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Filmul în care Becali vorbeşte cu hoţii » intră şi vezi montajul (video)

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Becali, şi-ar fi dorit ca acest caz să fie analizat după ora 17:00, pentru a-i permite să fie prezent în Cluj, la alte termene de judecată în alte cazuri.

SONDAJ GSP.RO: CREZI CĂ GIGI BECALI TREBUIA ELIBERAT? VOTEAZĂ MAI SUS!

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (321)
 •  08 Aprilie 2009, 17:02

TE VOM VOTA VOTAM PRM OAMENI IN ROMANIA NU MAI AU DREPTURI CU TOATE CA AU MURIT TINERI IN REVOLUTIE PT CA NOI SI COPII NOSTRI SA FIE LIBERI NU MAI PUTEM TREBUIE SA SCHIMBAM CEVA

 •  08 Aprilie 2009, 00:40

Ha,ha ! La Cluj: "Jiji la puşcărie !", în Oltenia: "Libertate pentru Gigi Becali !" ! Exact ca în decembrie 1989: la Cluj, 37 de morţi, împuşcaţi în stradă pentru că protestau în sprijinul Timişoarei împotriva olteanului Ceauşescu, din Oltenia trenuri întregi cu mii de "gărzi patriotice" înarmaţi cu bâte, ca să-i snopească în bătaie pe timişorenii revoltaţi împotriva regimului comunist ! REGĂŢENI BEHĂITORI ŞI LAŞI !

 •  07 Aprilie 2009, 23:51

PUSCARIA!!!!! URMEAZA VERII TAI, COPOS, BORCEA SI FRF-UL! URAAAA!!!

Vezi toate comentariile (321)
Comentează