FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #26

INFOGRAFIE GSP 10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #26 din Superliga » Recordul lui Bergodi, 9 ani de ghinion pentru FCSB, probleme pentru Hagi

Articol de , - Publicat joi, 15 februarie 2024 13:55 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 22:23

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din etapa a 26-a din Superliga, care debutează vineri, 16 februarie.

1. Petrolul, egala lui Dinamo la număr de meciuri fără gol marcat

Petrolul - Poli Iaşi, în etapa #26 din Superliga

Deși se află la doar două puncte de locul 6, cel care îi asigură prezența în play-off, Petrolul are reale probleme în ofensivă. Prahovenii au bifat etapa precedentă al 12-lea joc fără gol marcat, o contraperformanţă pe care o mai întâlnim doar în dreptul celor de la Dinamo.

Nouă dintre meciurile jucate de elevii lui Florin Pârvu în campionatul curent s-au terminat cu remize albe, petroliştii fiind implicaţi în 36% dintre disputele încheiate cu 0-0 pe tabelă.

2. Bergodi 250

Rapid - Hermannstadt, în etapa #26 din Superliga

Tehnicianul italian scrie istorie pe banca giuleştenilor: victorii pe linie în primele patru jocuri dintr-un an calendaristic, performanţă unică în istoria Rapidului în principala competiţie internă!

Pentru Bergodi, meciul cu Hermannstadt reprezintă un alt reper important. El va bifa a 250-a prezenţă ca antrenor pe prima scenă din România, fiind primul străin care atinge această bornă.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #26 din Superliga » Recordul lui Bergodi, 9 ani de ghinion pentru FCSB, probleme pentru Hagi
Cristiano Bergodi a împlinit 59 de ani pe 14 octombrie

Doar 3 antrenori străini au strâns peste 100 de meciuri: Bergodi - 249, Napoli - 229 şi Uhrin jr. - 125.

3. UTA, spre 30 de jucători noi faţă de sezonul trecut

FC Voluntari - UTA, în etapa #26 din Superliga

Lotul arădenilor este într-o continuă actualizare, aşa cum ne-a obişnuit Mircea Rednic de-a lungul timpului la echipele sale. Dintre cei 36 de jucători utilizaţi, 20 au debutat pe prima scenă în acest sezon, iar alţi opt au sosit la UTA în vară sau pe durata campionatului.

În scurt timp, celor 28 li se vor adăuga cel puţin 2 fotbalişti transferaţi în ultimele ore de mercato: Alexandru Tudorie, un atacant cu experienţă la nivelul Superligii, 52 de goluri marcate în 209 jocuri, şi tânărul Cătălin Vulturar, împrumutat de Rapid, aflat la prima experienţă la seniori.

4. Cristi Manea, meciul 200

FCU Craiova - CFR Cluj, în etapa #26 din Superliga

Partida pe care CFR Cluj o va disputa la Craiova, contra celor de la FCU 1948, ar putea consemna şi o bornă importantă pentru Cristi Manea, cel care se află în faţa meciului 200 în Superligă.

Ajuns la 26 de ani, fundaşul de bandă dreaptă şi-a trecut în cont cinci titluri de campion, toate cu CFR Cluj. Interesant de menţionat că în precedentele 199 de jocuri a fost doar de 19 ori sancţionat cu cartonaş galben, iar în dreptul lui nu găsim eliminări.

5. Botoşani, teren interzis pentru Universitatea Craiova

FC Botoşani - CSU Craiova, în etapa #26 din Superliga

Aflaţi la 16 puncte în spatele liderului şi cu un moral afectat de remiza înregistrată în etapa anterioară, 2-2 cu Universitatea Cluj, craiovenii se deplasează pe "Municipalul" din Botoşani, un teren unde au avut mai mereu probleme.

Din cele 12 partide jucate din postura de vizitatori, au câştigat doar una (19.07.2020, FC Botoşani - U Craiova 0-2), în rest au pierdut de şapte ori, iar de alte patru ori au terminat la egalitate.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #26 din Superliga » Recordul lui Bergodi, 9 ani de ghinion pentru FCSB, probleme pentru Hagi
Bancu şi colegii săi au învins o singură dată la Botoşani, în 2020, când au fost la un pas să câştige campionatul

Misiunea alb-albaştrilor va fi una dificilă deoarece vor întâlni o echipă aflată într-o vizibilă creştere de formă, care a câştigat şapte puncte din cele 12 puse în joc în 2024.

6. Dorinel vs echipa care l-a trimis în fotbalul mare

Dinamo - Oţelul, în etapa #26 din Superliga

Un meci foarte interesant se anunţă a fi cel dintre Dinamo şi Oţelul, două echipe care au câştigat în runda precedentă. Pentru bucureşteni, un succes ar însemna un impuls mare în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

De partea cealaltă, diferenţa de doar 3 puncte până la ultimul loc de play-off îi face pe vizitatori să viseze la o calificare spectaculoasă în faza superioară a competiţiei.

Un aspect special al acestui joc este dat de duelul dintre Dorinel Munteanu şi Dinamo, echipă în tricoul căreia a evoluat în 1991-1992 (campion, 33 jocuri / 12 goluri) - 1992-1993 (34 jocuri / 15 goluri) şi de la care a plecat în fotbalul mare.

7. Hagi, un singur succes în deplasare cu Sepsi

Sepsi - Farul, în etapa #26 din Superliga

Duelul de la Sfântu Gheorghe dintre Sepsi, locul 7, şi Farul, clasată pe 5, este unul crucial în lupta pentru play-off.

Constănţenii nu s-au descurcat prea bine în Covasna, Gheorghe Hagi reuşind doar o victorie în cele opt deplasări (9 octombrie 2022, Sepsi - Farul 0-1), în rest cinci remize şi două înfrângeri.

8. U Cluj, neînvinsă în duelurile cu FCSB de 9 ani!

U Cluj - FCSB, în etapa #26 din Superliga

De la revenirea pe prima scenă din 2022, cele două echipe s-au întâlnit în SuperLigă de trei ori, de două ori au terminat la egalitate, iar un joc s-a încheiat cu victoria "şepcilor roşii".

Ultima confruntare directă, cea din 2 octombrie 2023, s-a terminat la egalitate, scor 2-2, doi jucători care au evoluat în trecut pentru FCSB fiind decisivi, Chipciu, pasator la reuşita lui Nistor, şi Mitrea, marcatorul golului care a stabilit rezultatul final.

FCSB a câştigat ultima oară în faţa clujenilor pe 25 aprilie 2015, 3-0.

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase de la ultima victorie a FCSB-ului pe terenul Universităţii Cluj

Cristi Tanase Foto: Cristi Preda (GSP)
Costel Galca şi Nicandro Breeveld Foto: Cristi Preda (GSP)
Raul Ciupe vs Alexandru Chipciu Foto: Cristi Preda (GSP)
Nicolae Stanciu Foto: Cristi Preda (GSP)
Nicolae Stanciu Foto: Cristi Preda (GSP)
+7 FOTO

9. FCSB, gol în 30 dintre precedentele 31 de deplasări!

U Cluj - FCSB, în etapa #26 din Superliga

Atacul este principala armă cu care roş-albaştrii atacă titlul. De remarcat este forţa ofensivă de pe teren advers, unde au înscris de fiecare dată în campionatul curent.

Ba mai mult, au marcat în 30 dintre precedentele 31 de deplasări, singurul meci din postura de vizitatori în care nu au înscris fiind cel din 23 aprilie 2023, 0-1 în Giuleşti.

10. Campionatul remizelor

Sezonul curent s-a remarcat prin echilibru, fapt susţinut cel mai bine de numărul remizelor - 68, asta însemnând 34% din totalul jocurilor disputate până acum!

În cazul în care procentul se va păstra până la final, va fi cel mai mare din istoria campionatului, doborând recordul deţinut de ediţia 1954 - 32,4%.

INFOGRAFIE GSP. De la 1 la 10 în etapa #26

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #26 din Superliga » Recordul lui Bergodi, 9 ani de ghinion pentru FCSB, probleme pentru Hagi
Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citeşte şi:

Victor Angelescu surprinde înainte de următorul meci al Rapidului: „Va fi mai greu decât cu CFR Cluj” » Ce spune despre declarațiile lui Becali
RAPID
Victor Angelescu surprinde înainte de următorul meci al Rapidului: „Va fi mai greu decât cu CFR Cluj” » Ce spune despre declarațiile lui Becali
Gigi Becali și-a făcut calculele » Ce echipă vrea în play-off: „Îmi convine cel mai mult”
FCSB
Gigi Becali și-a făcut calculele » Ce echipă vrea în play-off: „Îmi convine cel mai mult”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
mr90
mr90  •  16 Februarie 2024, 12:43

Foarte bun articol, bravo !

Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  16 Februarie 2024, 07:34

9 ani de ghinion și penitență pentru arbitri care împing vârtos de la spate clona fcfsb!... Pentru FCSB sunt noua ani de mediocritate și non valoare vopsite an de an de un întreg sistem de susținere ticăloasă a clonei gigiste fcfcsb și de maltratare a fotbalului românesc!

CN72
CN72  •  15 Februarie 2024, 23:33

Interesante avancronicile astea. Un mic semn ca se poate face si gazetarie sportiva la gazeta, intre atatea zvonuri si stiri halucinante despre nimic.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează