FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CRITICI

Mitică Dragomir atacă: „O mare porcărie! Corvinul nu ajungea niciodată în finala Cupei”

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 12:00 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 16:19

Corvinul Hunedoara este de departe revelația Cupei României Betano din acest sezon. Trupa lui Florin Maxim (43 de ani) s-a calificat în finală după ce a legat 7 victorii consecutive în această competiție. Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, este de părere că formația din Liga 2 n-ar fi ajuns atât de departe dacă formatul competiției ar fi fost altul.

Oțelul Galați - Corvinul Hunedoara este finala Cupei României 2024. Dragomir este de părere că echipelor din Superliga nu le pasă de această competiție întrucât epuizează jucătorii. Sunt mai multe meciuri într-un interval scurt de timp, iar formațiile preferă să utilizeze rezervele.

„El e, mă?”  » Imagini fabuloase cu Dorinel Munteanu imediat după calificarea în finala Cupei României Betano
OȚELUL - U CLUJ 2-1
„El e, mă?” » Imagini fabuloase cu Dorinel Munteanu imediat după calificarea în finala Cupei României Betano

Dumitru Dragomir atacă dur formatul Cupei României: „E o prostie! E treaba lui Burleanu dacă îi place”

Dezamăgit de actualul format, Dragomir a explicat faptul că în perioada în care era președintele LPF, echipele nu trimiteau rezervele în meciurile din Cupa României.

„Nu am nimic cu cele două finaliste din acest sezon. Departe de mine acest gând! Însă dacă Voluntariul folosea echipa de bază, niciodată Corvinul, care acum este o echipă de Liga 2, nu ajungea în finală. Însă, până la urmă, le transmit celor de la Corvinul un mare bravo pentru această reușită!

Acest format de desfășurare a Cupei României mi se pare o mare porcărie. E o prostie! Meciurile sunt prea aglomerate, datele sunt puse cum sunt puse că alte ferestre nu sunt, și sunt mult mai multe meciuri. Așa că foarte multe echipe preferă să joace în Cupa României cu rezervele, în special echipele mari de la noi, din România.

Burleanu și cei de FRF trebuie să mediteze asupra acestui aspect, iar dacă lor le place ce se întâmplă acum în România, atunci e treaba lor. Mie mi se pare o prostie și cum se joacă acum începând din sferturi. Păi, cum să nu joci tu tur – retur sferturile și semifinalele Cupei României?!

Pe timpul lui Mircea Sandu și al meu nu se juca în acest fel! Vedeați voi pe atunci în Cupa României ca Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova, dar și alte echipe să joace cu rezervele? Niciodată!”, a declarat Dragomir, pentru ProSport.

Formatul Cupei României

Mitică Dragomir atacă: „O mare porcărie! Corvinul nu ajungea niciodată în finala Cupei”

Ultimul act al Cupei României va fi unul inedit. Vor fi față în față Corvinul, o echipă din Liga 2 fără drept de promovare în Superligă, și Oțelul, formație nou-promovată, care se află în play-out-ul primei divizii. Iar meciul va fi unul extrem de important, atât pe plan financiar, cât și pe plan sportiv.

În acest an, Cupa României are o miză uriașă pe plan sportiv. Câștigătoarea va merge în preliminariile Europa League, fiind singura reprezentantă a României în această competiție. Corvinul și Oțelul au drept de participare în cupele europene, astfel că învingătoarea are asigurată prezența în turul I preliminar al Europa League.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Dorinel Munteanu a desfăcut șampania după calificarea Oțelului în finala Cupei României

Citește și alte știri:

E gata: Budescu și-a luat la revedere de la colegi și a plecat de la Farul!
FARUL
E gata: Budescu și-a luat la revedere de la colegi și a plecat de la Farul!
E mai GRAV decât primele estimări! » Medicii urgentează operația lui Nicolae Păun, după accidentarea din ultimul meci: „L-am pierdut tot anul”
ACCIDENTARE
E mai GRAV decât primele estimări! » Medicii urgentează operația lui Nicolae Păun, după accidentarea din ultimul meci: „L-am pierdut tot anul”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (37)
racetrack
racetrack  •  21 Aprilie 2024, 15:44
Postat de CiprianBirtea_84 pe 21 Aprilie 2024, 14:11

Asta e în grupe și până la grupe. În fazele superioare, clasarea din sezonul precedent nu are legătură cu echipa organizatoare.

Ai dreptate, pai si aia nu crezi ca are impact? Cate meciuri joci in fazele superioare? Maxim 3, din care finala se joaca pe teren neutru, si cam aia e. Adica reteta financiara maxima din bilete pentru o echipa bine clasata, chiar presupunand ca ajunge sa joace finala cupei, este intre 0 si 2 meciuri.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Aprilie 2024, 14:11
Postat de racetrack pe 20 Aprilie 2024, 13:50

@CiprianBirtea_84 : daca sezonul trecut au avut o clasare buna, joaca numai in deplasare. Deci da, formatul le impiedica sa vanda bilete.

Asta e în grupe și până la grupe. În fazele superioare, clasarea din sezonul precedent nu are legătură cu echipa organizatoare.

johny2003
johny2003  •  21 Aprilie 2024, 05:56
Postat de gipanaul pe 20 Aprilie 2024, 11:27

Lasă gălăgia în sala de mese (a se citi cantină socială)!

Gipane! Dupa nume ar trebui sa tii cu aia de la Gara!))))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează