GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Al doilea județ din România care obligă cetățenii să poarte mască. Măsura intră în vigoare de la miezul nopții

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 10:42

Cetăţenii din judeţul Vaslui vor avea obligativitatea să iasă din case doar dacă vor avea nasul şi gura acoperite cu măşti de protecţie sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Mircea Gologan, măsura va intra în vigoare începând cu data de 6 aprilie.

Prefectul județului Vaslui: „Nasul şi gura trebuie să fie acoperite"

"Am decis obligativitatea utilizării de măşti sau alte mijloace de protecţie, fulare, eşarfe, pentru acoperirea zonei feţei în locurile publice şi în spaţiile comerciale. Nasul şi gura trebuie să fie acoperite, astfel încât dacă persoanele tuşesc sau strănută să nu îi afecteze pe ceilalţi", a declarat prefectul Mircea Gologan, pentru Agerpres.

Totodată, potrivit deciziei luate în cadrul CJSU Vaslui, administratorii de magazine, şantiere sau alte spaţii în care populaţia are acces, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile publice pot fi sancţionaţi dacă permit accesul cetăţenilor care nu sunt protejaţi.

Galați, primul județ care a luat această măsură

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați (CJSU) a decis să impună tuturor cetățenilor județului Galați purtarea măștii atunci când aceștia se află în spații publice. 

Decizia va intra în vigoare începând de luni, 6 aprilie, și se aplică în toate spațiile publice, precum instituțiile publice, piețele, spațiile comerciale și șantierele. 

Este important de precizat faptul că aceste mijloace de protecție nu reprezintă doar clasicele măști medicale. Oamenii vor putea folosi eșarfe sau alte materiale, atât timp cât acestea le vor acoperi gura și nasul.

Cristian Tudor Popescu: „Românii infectați cu COVID-19 vor fi discriminați. Va fi ca și cum ai avea sifilis”

CITEȘTE ȘI:

Un handbalist român ia cu asalt internetul. VIRAL pe facebook cu maneaua „Izoleta": „Așa sunt zilele mele, nu mai pot să ies la bere!"

COVID-19. Președintele asociației ATI din România, avertisment tulburător » Mărturisiri despre chinul pacienților ajunși la terapie intensivă: „E o suferință aparte”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
10aripa
10aripa  •  05 Aprilie 2020, 13:38

O masura buna pt Vaslui...uite asa nu or să mai duhneasca a rachiu

liviuemil
liviuemil  •  05 Aprilie 2020, 13:32
Postat de Bogdan Nicolaescu pe 05 Aprilie 2020, 13:02

Tu eşti din cei care poartă mască şi când sunt singuri la volan sau pe stradă cu nimeni în jurul lor? Nici măcar OMS-ul nu mai recomandă purtarea măştii, înafara celor două cazuri: că eşti bolnav sau ai grijă de cineva bolnav.

Esti batut in cap. Masca e mai importanta decit telefonul !!

2442602925776538
Bogdan Nicolaescu  •  05 Aprilie 2020, 13:02
Postat de deusdat pe 05 Aprilie 2020, 12:12

Ce așteaptă prefectul Capitalei? Ordine de la Kottrotschen?

Tu eşti din cei care poartă mască şi când sunt singuri la volan sau pe stradă cu nimeni în jurul lor? Nici măcar OMS-ul nu mai recomandă purtarea măştii, înafara celor două cazuri: că eşti bolnav sau ai grijă de cineva bolnav.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close