SPORTURI  »  VOLEI  »  DISCURS

VIDEO Selecționerul semifinalistei Europeanului, șocat de situația din România: „Unde în lume se mai întâmplă asta? E o rușine! Să scrieți cu litere mari”

Geani Crețu, selecționerul Sloveniei, semifinalistă la Campionatul European de volei masculin, a fost șocat de faptul că meciurile naționalei României din grupe și optimi nu au fost televizate.
Geani Crețu, selecționerul Sloveniei, semifinalistă la Campionatul European de volei masculin, a fost șocat de faptul că meciurile naționalei României din grupe și optimi nu au fost televizate.

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 17:50 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 18:02

Geani Crețu, selecționerul Sloveniei, semifinalistă la Campionatul European de volei masculin, a fost șocat de faptul că meciurile naționalei României din grupe și optimi nu au fost televizate. 

Geani Crețu, fostul mare voleibalist al lui Dinamo, trăiește și muncește de 30 de ani în afară României. În sezonul 2021/2022 a cucerit Liga Campionilor la băieți, cu polonezii de la ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, iar acum conduce naționala Sloveniei, una pe care a calificat-o în semifinalele Campionatului European.

3 jucători lăsați de Iordănescu în afara lotului » Cine vede din tribune meciul România - Kosovo
ROMÂNIA - KOSOVO
3 jucători lăsați de Iordănescu în afara lotului » Cine vede din tribune meciul România - Kosovo

Crețu a avut un discurs virulent când a auzit că meciurile României din grupe și optimi de la Campionatul European nu au fost transmise la televizor. Doar eșecul cu Franța, campioana olimpică en-titre, din optimi, a putut fi urmărit pe TVR 1.

Geani Crețu: „Poate auzim și de volei, nu doar de fotbal”

„Băieții au fost deosebiiți. Doar Aciobăniței joacă afară, ceilalți 13 în competiția internă. Să scrieți cu litere mari asta! Este o chestie deosebită, tot respectul pentru Sergiu (Stancu, selecționerul României). I-a dus la un alt nivel.

Inima mea e întotdeauna alături de România, chiar dacă de 30 de ani și puțin sunt afară. Eu și acum am acasă, la Viena, tricourile cu România din 87-88. Nu știu câți le mai țin. Eu le am în exemplare duble. Le am și pe cele de la Dinamo, când am luat campionatul și am jucat în primele 8 din Liga Campionilor. 

Nu trebuie să pun niciun mesaj de 1 decembrie, eu port tot timpul mesajul în suflet. Mi-aș dori să văd și eu 14.000 de români în sală, cum avem noi în Slovenia. Nu contează rezultatele, contează că băieții și fetele care vin din spate în volei au nevoie de un sprijin. Poate auzim mai puțin de fotbal, deja mă strâng tenișii... în fiecare zi aud doar ce fac fotbaliștii”, a spus Geani Crețu într-un interviu postat pe pagina de facebook a Federației Române de volei. 

Geani Crețu: „Unde se mai întâmplă asta în lume?!”

„Mai spune unde se mai întâmplă asta în lume, să nu fie meciurile televizate?! Dacă se arată la televizor meciuri de Liga 2 și Liga 3 de fotbal, cum să promovăm voleiul? Nu transmiteți un meci din VNL, nu transmiteți Campionatul Mondial, nici Liga Campionilor.... acolo a fost și un român, a câștigat. 

Toată lumea transmitea, România nu. Înseamnă că undeva se greșește. E păcat pentru ce realizează băieții ăștia. Merge familia mea, care era în Slovenia, la Verona pentru a vedea România - Italia, deschiderea la Europeanul de fete. Acolo nu se mai jucase de 35 de ani. 

Noi, la televizor dăm meciuri din niște calificări ale calificărilor în Liga Campionilor. E o rușine! Acolo erau fete de 19-20 de ani, poate mai au bunici și le-ar fi plăcut să le vadă jucând. Tot respectul pentru băieții și fetele astea”, a răbufnit Geani Crețu. 

Turcia, anul viitor joacă în primele 16 din lume. Trei sferturi dintre jucătorii turci au jucat semifinale de Liga Campionilor sezonul trecut. Ar fi bine să știe lumea ce au reușit băieții din naționala României! Victoria cu Turcia e mare
- Geani Crețu

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Selecționerul Sergiu Stancu, după parcursul României la Euro 2023: „Am o frustrare, dar e nemaipomenit ce s-a întâmplat aici”

Echipa feminină de tenis de masă a României este în grafic la Campionatul European pe echipe

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (8)
nicto
nicto  •  12 Septembrie 2023, 20:00

in jurul fotbalului s-a creiat un limbaj de lemn pe care marea majoritate a celor care pot citi ceva pe telefon il agreiaza... pentru cei cu diverse pagini asta inseamna lick-uri... inseamna cititori...

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  12 Septembrie 2023, 19:34

Dacă juca fotbal ,fcsb cu o echipa din Bulgaria seria 3 ( divizia C ) un amical ,atunci Ciolacu acest premier jucător, asa zis simpatizant de sport ,( habarnist ) trimitea corpul de control sa rezolve ! De ce nu- ți vezi tu de treburile tale Marcele ca uite îți prinzi urechile !? Și creezi precedente de tot felul !

tarnaveanu
tarnaveanu  •  12 Septembrie 2023, 18:33

Pe fond are mare dreptate. *** aleargă după rating, ca și gazetele care cineva sugera să fie folosite la împachetat un anumit produs. Și *** are o vină pt gusturile ei alese. Dar evenimentele importante trebuie transmise, de asta există o televiziune națională. Lasă că face rating ***, cu o nouă prestație sclipitoare, pe post de somnifer.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează