SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

SIMONA HALEP - BELINDA BENCIC // VIDEO + VIDEO » Halep, ELIMINATĂ de la Dubai! Turnură incredibilă în duelul cu Bencic

FOTO: Guliver/GettyImages +17   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 21 februarie 2019 19:25

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Dubai de elvețianca Belinda Bencic (21 de ani, 45 WTA), scor 6-4, 4-6, 2-6. 

Halep s-a încălzit mai greu, cedând primele două game-uri pe fondul unui serviciu slab și al unui număr mare de erori neforțate.

Bencic a lovit lung în primele game-uri, ținând-o pe în spatele liniei de fund. Românca a crescut treptat nivelul agresivității, iar backhandul a început să aducă puncte spectaculoase. După 48 de minute, Halep a închis setul la 4, pe serviciul advers.

15-9a fost raportul loviturilor câștigătoare din primul set, în favoarea Simonei Halep.

15 erori neforțate a comis Halep în primul set. Bencic a avut 19

Actul secund a părut un deja-vu. Serviciul a „trădat-o” pe Simona în primul game, în ciuda unei desprinderi rapide la 30-0. A urmat un rebreak rapid, apoi o serie de 6 game-uri în care jucătoarele și-au păstrat serviciul.

gettyimages 1131178483 +18 FOTO

Bencic a „adormit-o” pe Simona cu un joc de uzură, cu lovituri plate pe diagonală, între backhand-ul elvețiencei și forehand-ul româncei, și a reușit să îi spargă serviciul în game-ul cu numărul 9. La 5-4 a avut mână sigură, a profitat și de o eroare copilărească a Simonei, un voleu slice ratat din preajma fileului, și a împins înfruntarea în decisiv.

Primul game al setului 3 anunța dezastrul. Simona a comis nu mai puțin de 3 duble greșeli, mai multe decât în tot meciul cu Tsurenko din „optimi”, sau decât în semifinala de la Doha contra Elinei Svitolina.

Bencic nu a mai cedat inițiativa, a continuat să fie agresivă și așteaptă acum adversara din semifinale, pe care o va afla în urma duelului dintre Carla Suarez Navarro și Elina Svitolina.

Simona Halep - Belinda Bencic 6-4, 4-6, 2-6

2-6, Game, Set și Meci Belinda Bencic!
2-5, Break Bencic:
Elvețianca e la un nivel fantastic. Loviturile de trecere din apărare în ofensivă sunt foarte eficiente.
2-4, Game Bencic:
Simona aleargă după fiecare minge. Are o defensivă cu accente eroice, dar nu rezistă în fața agresiunii Belindei.
2-3, Game Halep:
Fanii români exultă în tribunele arenei centrale din Dubai. Lovitura devisivă, la 40-30, a fost contestată de Bencic. Mingea a prins milimetric linia de fund a terenului.
1-3, Break Halep:
Simona revine în meci cu un break la zero. 
0-3, Break Bencic:
Halep e dezarmată. Bencic zburdă pe teren, se deplasează mult mai ușor și câștigă game-ul după un passing scurt care a prins-o pe Halep pe picior greșit. 
0-2, Game Bencic:
Belinda e jucătoare pe val. Urcă de fiecare dată când are șansa și execută precis loviturile de voleu.
0-1, Break Bencic:
Simona Halep comite 3 duble greșeli într-un singur game, ajungând la nu mai puțin de 12 în această înfruntare. 

A început setul decisiv!

Carla Suarez Navarro - Elina Svitolina, liveSCORE după meciul lui Halep. Posibila adversară a româncei se află din acest meci

4-6, Game și set Bencic: La 15-30, Halep comite o eroare copilărească. Ratează un voleu drive de la mai puțin de un metru de fileu. Punctul decisiv este tot o eroare neforțată a româncei, un forehand plasa fileului. 
4-5, Break Bencic:
Simona abuzează de lovituri plate, în backhand-ul adversarei. Bencic are de fiecare dată răspuns și servește pentru set. 
4-4, Game Bencic:
Al șaselea game consecutiv fără break, cea mai lungă serie a „sfertului”.
4-3, Game Halep:
Simona tranșează soarta game-ului cu un as pe serviciul secund. Ajunge la 6 puncte câștigate direct din serviciu, comițând însă și 8 duble greșeli. 
3-3, Game Bencic:
După 8 minute de schimburi istovitoare, Bencic inventează un bakchand superb în lung de linie, având și o doză de noroc, mingea atingând și banda fileului.

gettyimages 1131178483gettyimages 1131178483 +18 FOTO

3-2, Game Halep: Simona își păstrează din nou fără probleme serviciul.
2-2, Game Bencic:
Elvețianca salvează în premieră o șansă de break în acest meci, la 30-40. Halep încearcă să lovească izbăvitor, dar trimite milimetric afară un forehand în lung de linie. 
2-1, Game Halep:
Simona reușește un game fulger, adjudecat la 15.
1-1, Break Halep:
Românca demonstrează încă o dată că este cea mai bună jucătoare de retur din lume, reușind un rebreak rapid.

0-1, Break Bencic: Simona pornește ca din tun, se desprinde la 30-0, apoi intervin erorile. O dublă greșeală și două mingi trimise neforțat în fileu o aduc pe elvețianca în avantaj, la fel ca în actul de debut. 

A început setul secund!

15-9este raportul loviturilor câștigătoare din primul set, în favoarea Simonei Halep. 15-19 este scorul în cazul erorilor neforțate

6-4, Game și Set Simona Halep! 
5-4, Break Bencic:
Elvețianca rămâne în set, ajutată de serviciul slab al româncei. Halep are primele semne de nervozitate. 
5-3, Break Halep:
Bencic cedează în fața retururilor precise ale lui Halep și comite o dublă greșeală la minge de break. 
4-3, Game Halep:
Românca își crește treptat nivelul jocului. Bencic, exasperată, are prima reacție nervoasă, izbind cu racheta în aer.
3-3, Game Bencic:
Elvețianca se desprinde rapid la 40-0, apoi Halep are o revenire fundamendată pe loviturile bine plasate de forehand. Bencic servește sigur la avantaj și egalează.
3-2, Game Halep:
Cel mai scurt game de până acum îi revine Simonei. Bencic comite din ce în ce mai multe greșeli. 
2-2, Break Halep:
Simona câștigă game-ul datorită unui backhand câștigător direct din retur. Românca preia inițiativa schimburilor.
1-2, Game Halep:
Încă un game de mare intensitate. Bencic lovește lung în acest debut de înfruntare, de multe ori la limită. Simona servește primul as la scorul de 40-40, apoi închide jocul cu un forehand în cross. 

0-2, Game Bencic: Schimburi maraton într-un game de aproape 8 minute. Simona nu și-a găsit încă ritmul, punctând serios la capitolul greșelilor neforțate. 

0-1, Break Bencic: Simona nu pune primul serviciu în teren, comițând și o dublă greșeală. Restul punctelor vin după erori cu backhand-ul din partea româncei.

Jucătoarele au ieșit la încălzire. Simona Halep servește prima!

21 ° Celsiusera temperatura în momentul startului partidei

Citește și:

Calcule LIVE: când poate reveni Simona pe locul 1 WTA și cine o poate depăși ACUM pe româncă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (91)
robby73
robby73  •  22 Februarie 2019, 20:37
Postat de pittt pe 22 Februarie 2019, 19:31

In primul rând eu nu te-am jignit. Dar mă rog, asta tine de altele....In al doilea rând, da , trebuie să recunosc că am uitat că am postat şi alte comentarii acolo, dar mă enervaseră cei care au stat ascunşi cât timp Simona a avut victorii (şi ce victorii!!!) iar la prima înfrângere au apărut ca de obicei. Totuşi de aici şi până la de fiecare dată e drum lung mai ales că era vorba de acelaşi şir de meciuri fără întrerupere şi faptul că e singura jucătoare din circuitul feminin care a făcut asta. Alt exemplu mai ai? In al treilea rând nu sunt neapărat mare fan Simona, sunt mare fan al oricărui sportiv român (sau echipă românească) atunci când reuşesc să scoată capul în lume. Din păcate în ultimul timp asta se cam reduce la Simona.

Păi m-ai făcut mincinos. Nu am treaba că ești fanul Simonei . Ba chiar dimpotrivă, apreciez că o susții și în timpuri rele. Dar totuși trebuie să vedem lucrurile cum sunt. Să fim realiști. Nu putem cauta de fiecare dată o scuză. Pentru treaba cu Pinocchio îmi cer scuze.

pittt
pittt  •  22 Februarie 2019, 19:31
Postat de robby73 pe 22 Februarie 2019, 10:35

Auzi bai Pinochio, tu vrei sa imi explici mie ce e copy paste ? Mai bine taceai. Deschizi gura si minti. Ia de aici copy paste, Pinochio : "Au inviat haterii fratilor. Simona a avut o serie de meciuri grele si extraordinare !!!! Ne-a adus 2 puncte in fed cup si a avut un traseu fantastic acum. A cedat fizic pana la urma. Bravo Simona !!!!!!" Asta e comentarul tau dupa finala din Doha. A cedat fizic = A obosit !!!! Deci de fiecare data aceasi scuza din partea ta . Esti penibil !!!

In primul rând eu nu te-am jignit. Dar mă rog, asta tine de altele....In al doilea rând, da , trebuie să recunosc că am uitat că am postat şi alte comentarii acolo, dar mă enervaseră cei care au stat ascunşi cât timp Simona a avut victorii (şi ce victorii!!!) iar la prima înfrângere au apărut ca de obicei. Totuşi de aici şi până la de fiecare dată e drum lung mai ales că era vorba de acelaşi şir de meciuri fără întrerupere şi faptul că e singura jucătoare din circuitul feminin care a făcut asta. Alt exemplu mai ai? In al treilea rând nu sunt neapărat mare fan Simona, sunt mare fan al oricărui sportiv român (sau echipă românească) atunci când reuşesc să scoată capul în lume. Din păcate în ultimul timp asta se cam reduce la Simona.

robby73
robby73  •  22 Februarie 2019, 10:35
Postat de pittt pe 21 Februarie 2019, 23:26

Nu sti ce inseamna copy paste? Am intrat pe comentariile de la finala de la Doha si am luat cu copy comentariul pus de mine. Ai afirmat ceva, acum ce faci.? O dai la intors ? Inca astept un comentariu de la un turneu in care am zis ca Simona a fost obosita. Am zis sau nu am mai zis asta niciodata si bagi in ele ca sa pari interesant?

Auzi bai Pinochio, tu vrei sa imi explici mie ce e copy paste ? Mai bine taceai. Deschizi gura si minti. Ia de aici copy paste, Pinochio : "Au inviat haterii fratilor. Simona a avut o serie de meciuri grele si extraordinare !!!! Ne-a adus 2 puncte in fed cup si a avut un traseu fantastic acum. A cedat fizic pana la urma. Bravo Simona !!!!!!" Asta e comentarul tau dupa finala din Doha. A cedat fizic = A obosit !!!! Deci de fiecare data aceasi scuza din partea ta . Esti penibil !!!

Vezi toate comentariile (91)
Comentează