SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Schimbare istorică în ATP: Londra pierde găzduirea Turneului Campionilor » În ce oraș s-ar putea muta + Roger Federer e marele contestatar

Alexander Zverev a câștigat ediția din 2018 de la Turneul Campionilor de la Londra // FOTO: Guliver/Getty Images
Alexander Zverev a câștigat ediția din 2018 de la Turneul Campionilor de la Londra // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 15:59

Turneul Campionilor din ATP, care se dispută la Londra începând cu anul 2009, are șanse importante să-și schimbe locația după ediția din 2020.

Șefii din ATP s-ar fi decis să mute turneul de la Londra, după 12 ani în care desfășurarea în O2 Arena a reprezentat un adevărat succes.

Potrivit metro.co.uk, Torino e orașul favorit să înlocuiască Londra începând cu 2021, însă Tokyo reprezintă, de asemenea, o alternativă.

Federer se opune

Roger Federer, care s-a impus la Londra de două ori, în 2010 și 2011, e unul dintre jucătorii care se opun mutării turneului de la Londra

„De ce să nu rămână la Londra? Nu văd vreun motiv pentru a se schimba locația, cu excepția cazului în care cineva își dorește foarte mult turneul. Londra a fost o locație excelentă, mi-a plăcut să joc aici”, a mărturisit elvețianul, conform sursei citate. 

250.000 de fanise strâng, în medie, la fiecare ediție a turneului 

Vezi și: FOTO + VIDEO Novak Djokovic, moment incredibil de furie în duelul la limită cu Philipp Kohlschreiber

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
cobadin33
cobadin33  •  17 Aprilie 2019, 20:40

Nu doar Turneul Campionilor trebuie revizuit, ci si turneele de GS. Nu mi se pare onest ca un continent precum America de Sud sa nu aiba un GS pe zgura, in conditiile in care a dat lumii atat de multi campioni zguristi, nu mi se pare normal ca Spania sa nu aiba dreptul la un GS, desi campionii tenisului pe zgura au ajuns sa se identifice cu peninsula Iberica. In schimb, e privilegiata tot mai mult Asia, desi n-are traditie, n-are mari jucatori si nici macar nu exista interes in randul spectatorilor pt tenis. Multe ar trebui regandite in tenis...

sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  17 Aprilie 2019, 16:36

Nu ar fi istorica, ar fi una logica, normala. In 99% din cazuri, Roger are dreptate. Aici nu. In tenisul masculin, a fost o practica uzuala sa se schimbe locatia turneului campionilor o data la cativa ani. Londra a rezistat mai mult decat oricare alta locatie si a fost un real succes. Chiar si asa, turneul campionilor nu are statutul unui grand slam, care trebuie sa respecte traditia si sa-si pastreze locatia. Cei mai buni 8 jucatori trebuie sa plece inspre alta locatie, posibil si alta suprafata. A stat prea mult indoor,ar fi timpul si pt altceva.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează