SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Revanşă

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2008 00:00

Ana Ivanovici a răzbunat ieri două înfrîngeri consecutive la Venus Williams în turnee de Mare Şlem şi s-a calificat în semifinalele de la Melbourne

Avertismentul sîrb a funcţionat. Ivanovici a promis revanşa şi a obţinut-o. Ieri, în ultimul sfert de finală al tabloului feminin, Ana a trecut de Venus Williams cu 7-6 (3), 6-4, după un meci al emoţiilor împinse pînă la limită. Spectacolul n-a fost chiar unul de Covent Garden, cu 9 break-uri, 69 de greşeli neforţate şi doar 37 de lovituri cîştigătoare în total. A contat însă mai mult determinarea sîrboaicei şi abilitatea ei de a apăsa pe pedală la momentul potrivit. Ana a revenit de la 0-3 în setul doi şi a pus punct meciului printr-un game în care a revenit de la 15-40.

"E o mare realizarea pentru mine", a spus, fericită, Ivanovici, care pierduse în faţa lui Venus Williams anul trecut atît la Wimbledon, cît şi la US Open. "Serviciul mi-a tremurat puţin, iar ea a fost agresivă la retur. De aceea sînt atît de fericită că am putut să rămîn concentrată în final şi să cîştig".

Mai devreme, Daniela Hantuchova o învinsese pe Agnieszka Radwanska, 6-2, 6-2, semifinalele feminine de la Australian Open avînd o distribuţie inedită şi foarte tînără. La 24 de ani, Hantuchova e cea mai vîrstnică intrată în careul de aşi, Jankovici avînd 22, iar Şarapova şi Ivanovici 20. Dintre ele, doar Maria a mai fost aici (a pierdut anul trecut finala), celelalte ajungînd în premieră în semifinale la Melbourne. Noua gardă îşi cere drepturile!

Ca la US Open
Ieri s-a stabilit şi a doua semifinală masculină, aceasta urmînd să fie o reeditare a finalei de la Flushing Meadows 2007. Novak Djokovici confirmă forma excelentă în care se află prin victoria convingătoare în faţa lui David Ferrer, 6-0, 6-3, 7-5. Roger Federer a avut puţin de furcă împotriva lui James Blake, care a practicat un tenis agresiv şi modern, dar nu suficient de precis. Elveţianul s-a impus, 7-5, 7-6 (5), 6-4. Prima semifinală, Rafael Nadal-Jo-Wilfried Tsonga, se dispută azi, cealaltă, Federer-Djokovici, vineri.

În primele opt
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală în turneul junioarelor. Pentru a avansa, ea a învins-o pe Katarzyna Piter (Pol) cu 7-6 (0), 6-0. Românca în vîrstă de 15 ani o va întîlni în faza următoare pe favorita numarul unu, Anastasia Pavliucenkova. La dublu, cealaltă jucătoare din România, Elena Bogdan, împreună cu Misaki Doi (Jap) au atins semifinalele, unde vor juca împotriva dublului Marta Sirotkina/Yi-Miao Zhou (Rus/Jap). Elena a părăsit turneul de simplu după ce Yi-Miao Zhou i-a luat două seturi, 6-1, 6-0.

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează