SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BRISBANE

Rafael Nadal s-a întors în circuit după 347 de zile, dar a pierdut la dublu în turul 1 la Brisbane în fața unor tribune pline

Rafael Nadal în acțiune la Brisbane Foto Imago +7   FOTO
Rafael Nadal în acțiune la Brisbane Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 14:02 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 15:33

Spaniolul Rafael Nadal, 37 de ani, #672ATP, a jucat primul său meci după aproape un an de absență cauzată de o accidentare dură. Alături de Marc Lopez, a cedat pe tabloul de dublu de la Brisbane, 4-6, 4-6 cu australienii Purcell și Thompson. Pe 2 ianuarie va juca la simplu cu Dominic Thiem

347 de zile au trecut de la cel mai recent meci oficial disputat de Rafael Nadal în circuitul ATP. O așteptare lungă, care s-a încheiat la Brisbane, în turneul ATP 250 la care spaniolul participă grație unui wildcard oferit de organizatori.

Revenirea a fost însoțită de o înfrângere, dar pe tabloul de dublu, acolo unde Nadal a intrat alături de Marc Lopez, unul dintre antrenorii săi, dar și partener pe teren cu succes în multe ocazii.

Ibericii s-au înclinat în fața perechii australiene formate din Max Purcell și Jordan Thompson, 4-6, 4-6, după o oră și 14 minute.

„E grozav să-l vedem pe Rafael Nadal înapoi la tenis”

Duelul, ultimul meci programat pe Pat Rafter Arena, a fost urmărit de tribunele pline cu spectatori care așteptau cu interes întoarcerea lui Nadal la tenisul competițional.

Foto Imago
Foto Imago
Foto Imago
Foto Imago
Foto Imago
+3 FOTO

„E grozav să-l vedem pe Rafa înapoi la tenis”, a spus Thompson în interviul de la final. „Ne-am întâlnit de câteva ori la simplu, așa că a fost agreabil să-l avem acum, la revenire, pe un teren de dublu”, a adăugat australianul.

El a glumit, amintind de înfruntarea lor de la Roland Garros 2022, câștigată de iberic cu un triplu 6-2: „I-am spus că a fost grozav, dar deloc distractiv pentru mine”.

Spectatorii au aplaudat nu doar prezența pe teren a celui care are 22 de titluri majore în palmares, ci și loviturile de care le-a fost dor.

Absent timp de 11 luni din circuit după accidentarea la mușchiul psoas, Nadal a arătat bine în partida de dublu, reușind câteva execuții tipice lui și deplasându-se fără vreo jenă vizibilă.

Rafael Nadal s-a întors în circuit după 347 de zile, dar a pierdut la dublu în turul 1 la Brisbane în fața unor tribune pline
Rafael Nadal și Marc Lopez, alături de care a cucerit titlul olimpic în 2016 Foto Imago

Curiozitatea generală se va reactiva, probabil la cote superioare, marți, 2 decembrie, când Rafael Nadal va disputa primul său meci de simplu.

Știa că va înfrunta un adversar venit din calificări, azi a aflat despre cine este vorba: Dominic Thiem, 30 de ani, actual număr 96 mondial.

9-6în favoarea lui Rafael Nadal este bilanțul înfruntărilor cu Dominic Thiem, între aceste meciuri fiind și două finale de Grand Slam, Roland Garros 2018 și 2019. Austriacul a câștigat, între altele, și ultimele lor două dueluri, ambele în 2020

Austriacul a avut un traseu complicat în tururile preliminare, însă a răzbit pentru a se revedea pe tabloul principal cu jucătorul pe care l-a considerat din copilărie drept idolul său.

Rafael Nadal, imagini istorice în meciul de revenire în circuit

Citește și: 

Ana Bogdan, start cu înfrângere în noul sezon » Peste două ore de joc la Brisbane
WTA BRISBANE
Ana Bogdan, start cu înfrângere în noul sezon » Peste două ore de joc la Brisbane
După 8 luni de pauză, Emma Răducanu revine pe teren și va debuta în noul an contra Gabrielei Ruse
Australia
După 8 luni de pauză, Emma Răducanu revine pe teren și va debuta în noul an contra Gabrielei Ruse

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează