SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Nadal îl învinge în trei seturi pe campionul en-titre și se califică în semifinale la Turneul Campionilor » Rafa, la două victorii de singurul titlu important care îi lipsește

Rafael Nadal. foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Rafael Nadal. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 01:57 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 05:52

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor de la Londra, după ce a câștigat meciul decisiv din grupă contra lui Stefanos Tsitsipas (22 de ani 7 ATP), scor 6-4, 4-6, 6-2.

  • Nadal, care nu s-a impus niciodată la Turneul Campionilor, s-a calificat în cea de-a șasea semifinală a carierei la Londra, unde va da peste rusul Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP), pe care îl conduce cu 3-0 în raportul meciurilor directe. 
  • În cea de-a doua semifinală, Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP) îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) și Alexander Zverev (23 de ani, 6 ATP). Zverev și Djokovic se vor întâlni azi, de la ora 16:00, într-un meci decisiv al grupei „Tokyo 1970”.

După înfrângerea cu Dominic Thiem din meciul anterior, Nadal s-a văzut pus în situația de a juca un meci decisiv cu Stefanos Tsitsipas, campionul en-titre de la Turneul Campionilor. Miza? Cel de-al doilea loc în careul de ași, unde era deja calificat rusul Daniil Medvedev.

Rafa și-a respectat statutul de favorit în meciul cu Tsitsipas și l-a învins pe elen în trei seturi, primele două manșe fiind extrem de echilibrate. Nadal a jucat solid în primul set - nu a înfruntat nici măcar o minge de break - iar un game mai slab făcut de Tsitsipas la serviciu a fost de ajuns pentru ca ibericul să-și adjudece primul set. 

Deși Rafa a avut minge de break încă din startul setului secund, grecul a ridicat treptat nivelul jocului și a început să-l pună în dificultate pe Nadal cu jocul său extrem de agresiv. La 5-4 în favoarea sa, Tsitsipas a pus presiune pe serviciul lui Nadal, iar Rafa a clacat: a făcut dublă greșeală la mingea de set a elenului, iar meciul ajungea în setul decisiv. 

Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
+25 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Nadal a dominat autoritar decisivul

Pierderea manșei secunde nu l-a demoralizat pe Nadal. La rândul său, numărul doi mondial a crescut considerabil nivelul jocului. A dominat majoritatea schimburilor de pe linia de fund și a avut nenumărate incursiuni inspirate la fileu, în fața cărora Tsitsipas nu a găsit răspunsuri. Nadal a câștigat de trei ori pe serviciul adversarului și s-a impus în final cu 6-2, victorie sinonimă cu accederea în semifinale.

32 de lovituri direct câștigătoareși doar 13 erori neforțate a avut Nadal în meciul cu Stefanos Tsitsipas. Grecul a greșit neforțat de 21 de ori și a avut 24 de „winners”

VIDEO Rezumatul meciului Nadal - Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis:

Se despart după 7 ani » Horia Tecău nu va mai juca împreună cu Jean-Julien Rojer din 2021

Daniil Medvedev, fără greșeală în fața lui Novak Djokovic! Rusul, în semifinalele Turneului Campionilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Noiembrie 2020, 07:25

Ar fi doar al doilea care ar reusi asa-zisul career super slam (cele 4 GS, titlul olimpic si ATP Final), dupa Andre Agassi. La fete doar Steffi si Serena il au. Ar fi o performanta deosebita, asa e.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează