SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Hidratare în sticlele-lingouri » Decizia luată de Novak Djokovic și motivul din spatele ei

Novak Djokovici hidratându-se la Melbourne din sticlele waterdrop. 
FOTO Imago
Novak Djokovici hidratându-se la Melbourne din sticlele waterdrop. FOTO Imago

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 07:43 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 09:52

Liderul mondial Novak Djokovic își arată preocuparea pentru mediul înconjurător prin colaborarea cu o companie care are drept scop să reducă pe cât posibil utilizarea plasticului

Încă din timpul Australian Open, turneu de Mare Șlem pe care l-a câștigat pentru a zecea oară, ajungând la 22 de trofee majore, sârbul a afișat logo-ul unui nou sponsor pe echipamentul său. Este vorba despre waterdrop, o companie austriacă, având sediul la Viena, care s-a lansat în 2016 pe piața băuturilor efervescente. 

Nole a dat detalii despre această colaborare de dată recentă. "Au intrat de puțin timp în tenis, sunt o companie tânără care îi sponsorizează pe Taylor Fritz și Danielle Collins. Sunt cotați la bursă, au avut succes deja", a răspuns el la întrebările jurnalistei Ana Mitric. 

Două săptămâni cruciale pentru Simona Halep: când e așteptată în fața judecătorilor
CAZUL HALEP
Două săptămâni cruciale pentru Simona Halep: când e așteptată în fața judecătorilor

"Au misiunea de a reduce cantitatea de plastic aflată în uz până când va fi eliminat de tot. Este un țel mare, dar și un proces în curs. Mi-au atras atenția", a detaliat Djokovic. 

A vorbit apoi despre "al doilea mesaj important, cel legat de hidratare" – un aspect al vieții sportive, dar și al celei de zi cu zi căruia multă lume nu îi acordă atenția cuvenită. 

"Cu sticlele lor și cuburile cu electroliți care se dizolvă direct în apă, având diferite arome, le amintesc oamenilor în această eră modernă, cu un ritm rapid, că trebuie să se hidrateze", a elaborat Novak. 

Novak Djokovic: "Abia pot să le ridic"

Sticlele folosite de waterdrop atrag atenția prin culoare, galbenul aprins, dar și prin dimensiuni. Djokovic s-a arătat recunoscător organizatorilor turneului de la Melbourne pentru că i-au permis să le folosească, fără logo însă, din cauza conflictului cu firmele de apă oficiale ale competiției. 

"Sunt gigantice, au un litru și jumătate, abia pot să le ridic", a povestit amuzat liderul ATP. "Echipa mea aduce o a treia geantă, în care sunt zece sticle cu diferite lichide. Nu o iau cu mine pe teren fiindcă e prea grea. 

Când cineva îmi trimite o sticlă, supervizorul mi-o înmânează și glumește: Ți-au sosit lingourile de aur! Atât de grele sunt", a încheiat Djokovic. 

Starul sârb are contracte publicitare cu alte câteva firme importante, care îi aduc un venit anual din sponsorizări de peste 30 de milioane de dolari, conform Forbes: Lacoste, Asics, Head, Raiffeisen, Hublot, Lemero, NetJets, Peugeot, Montblanc și Ultimate Software Group. 

Citește și: 

Senzațional! Dinamo s-a calificat matematic în play-off-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor la handbal masculin

Andreea Prisăcariu are un preferat-surpriză în tenisul masculin: „Îmi place foarte mult stilul lui, o să câștige un Grand Slam”

Citește și:

Golgheterul lui Dinamo și-a luat rămas-bun de la echipă: „Va fi mereu în inima mea, a fost o călătorie infernală”
Superliga
Golgheterul lui Dinamo și-a luat rămas-bun de la echipă: „Va fi mereu în inima mea, a fost o călătorie infernală”
Gigi Becali n-a vrut să dea 500.000 de euro pe el în iunie 2023. Acum poate semna cu altă echipă din Superliga
Superliga
Gigi Becali n-a vrut să dea 500.000 de euro pe el în iunie 2023. Acum poate semna cu altă echipă din Superliga
Gest de suflet la națională » Edi Iordănescu a luat al 27-lea jucător în Germania. FRF confirmă: „Tricolor-surpriză la Euro”
Nationala
Gest de suflet la națională » Edi Iordănescu a luat al 27-lea jucător în Germania. FRF confirmă: „Tricolor-surpriză la Euro”

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (8)
iulihenry
iulihenry  •  06 Martie 2023, 20:59
Postat de paolo11 pe 17 Februarie 2023, 04:17

Bai baiatule, primii 5 mondiali sunt controlați în fiecare săptămână, 75% din controale se fac inopinat, ai voie sa refuzi UN control...

Si tu esti inteligent ca si astalalt de mai jos. Nu am zis ca a refuzat controlul, cap de pluta. Am zis ca a luat baiatu aceeasi substanta dar nu a fost suspendat ca Mariuca pentru ca a acceptat sa simuleze o accidentare care ar fi coincis cu perioada de suspendare data de WADA in caz contrat. Ai de capu meu; GSP locul unde se aduna toti filosofi din birturi.

iulihenry
iulihenry  •  06 Martie 2023, 20:58
Postat de mishu_74 pe 16 Februarie 2023, 17:55

ba, mai sunteti multi "ganditori" la metru? adica pe wada ar fi oprit-o fix chestia asta: Novak e accidentat, nu mergem sa-l deranjam. :)))) "destepti" da' multi. plus netul care e gratis...

Cumetre tu nu ai inteles absolut nimic din ce am zis....in perioada in care meldonium a fost interzis, Nole a devenit brusc accidentat. De ce? Pentru ca si el lua substanta. Acum pricepi? Ce acorduri au fost in culise asta nu am de unde sa stiu. Probabil ca WADA nu a iertat-o pe Sharapova pentru ca i-au trimis 100 de mailuri pe care doamna nu a vrut sa le citeasca. Unde dai si unde crapa; noroc ca internetul e gratis. Stii ce mai e gratis? Scoala. Du-te si poate o sa inveti sa intelegi aluziile. Parca prin clasa a 7-a inveti despre ele.

paolo11
paolo11  •  17 Februarie 2023, 04:17
Postat de iulihenry pe 16 Februarie 2023, 14:28

Tocmai ca e printe cei mai controlati. Deaia si a suferit o "accidentare" fix cand Sharapova a fost suspendata ptr meldonium. S-a accidentat fix dupa ce au interzis meldonium. Faci tu legatura ;)

Bai baiatule, primii 5 mondiali sunt controlați în fiecare săptămână, 75% din controale se fac inopinat, ai voie sa refuzi UN control...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează