SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Fin

Articol de - Publicat joi, 15 mai 2008 00:00

Justine Henin, numărul unu mondial, a anunţat că părăseşte, începînd de azi, lumea tenisului.

“Acesta este sfîrşitul unui vis de copil. Am venit aici să vă anunţ că îmi închei ca­rie­ra!”, a spus ieri Justine Henin într-o conferinţă de presă. Un vis care a început la zece ani, alături de mama sa şi de zgura de la Roland Garros. Atunci, micuţa Justine a promis că va ajunge campioană la turneul de la Paris. Fiecare dintre cele patru titluri cucerite la Roland Garros i-a fost dedicat mamei, care nu a mai apucat să-şi vadă fiica atingîndu-şi visul, murind cînd Justine avea 12 ani.

Henin nu va participa anul acesta la competiţia din capitala Franţei, unde anul trecut săr­bă­torea cucerirea celui de-al şaselea titlu de Mare Şlem. De azi nu mai joacă tenis. După un an 2007 fabulos, cînd a triumfat şi la US Open, belgianca a acuzat oboseala accentuată. “Este o pagină care se întoarce. Nu simt nici o urmă de tris­teţe, e mai mult uşurare”, a adăugat Justine. Pe lîngă obo­sea­lă, ea a mai spus că şi lipsa de mo­tiv­a­ţie a împins-o către a­ceastă decizie. “Ştiu că este un şoc şi o surpriză pentru multă lume, dar nu este o hotărîre pe care am luat-o în pripă. M-am gîndit mult pînă să fac acest pas, încă de la finalul anului trecut mi-a încolţit ideea în minte”, a subliniat spor­ti­va în vîrstă de 25 de ani.

Justine a făcut istorie şi prin anunţul de ieri, nu numai prin re­zul­tatele de pe terenul de tenis. Este prima jucătoare care se re­trage din cariera sportivă fiind nu­mărul unu mondial.

117 săptămîni a stat Justine Henin în fruntea clasamentului WTA.

41 de turnee a cucerit Justine Henin în carieră.

7 titluri de Mare Şlem a cîştigat Justine Henin de-a lungul celor nouă ani de profesionism.

“E o zi dificilă atît pentru mine, cît şi pentru Justine. Sînt emoţionat, dar şi fericit pentru ea”
Carlos Rodriguez antrenor Justine Henin

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (14)
 •  15 Mai 2008, 12:38

O dovada in plus ainteligetei.Nu este la indemana orarui sportiv sa simta momentul retrageri sale.Inca o belgianca cu acest simt al momentului.UN MODEL demn deurmat!JUSTN NU SE INTOARCE!!!

 •  15 Mai 2008, 12:37

BRAVOO JUSTINE O CAMPIOANA ADEVARATA!!!CUVINTELE SUNT ACUM DE PRISOS.....!!!!MERCI JUSTINE HENIN!!!

 •  15 Mai 2008, 12:12

O mare campioana, un mare caracter , spectacol pe terenul de tenis....( no comment) J U S T I N E H E N N I N

Vezi toate comentariile (14)
Comentează