SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Spania » Irina Begu a încheiat cu optimism săptămîna de la Madrid: ”Pe zgură sînt mai relaxată”

La Roma, Irina Begu va întîlni în primul tur o jucătoare venită din calificări
La Roma, Irina Begu va întîlni în primul tur o jucătoare venită din calificări

Articol de , - Publicat sambata, 09 mai 2015 00:00

Viitorul număr 31 mondial simte că locul ei e mai sus, dar că, dincolo de clasament, important e să crești în joc. Și că în ciuda rezultatelor bune pe hard, covorul roșu rămîne favoritul ei.

După lunga zi de joi, care a cuprins "sfertul" cu Petra Kvitova, pierdut cu 5-7, 3-6, apoi cel de dublu, cedat în fața spaniolelor Muguruza și Suarez Navarro, Irina a trecut și ieri pe la Caja Magica.

Pentru un masaj, cîteva lucruri de pus la punct și o discuție despre săptămîna care a dus-o spre cel mai bun rezultat al ei în turneele Premier Mandatory.

- Irina, ce concluzii tragi după acest turneu?
- În primul rînd, sînt foarte bucuroasă că am ajuns în sferturi, e cel mai bun rezultat al meu. Îmi dă încredere, mă duc la antrenament cu mai multă dorință de a munci. Îmi doresc să-mi îmbunătățesc jocul...

- Spuneai asta și imediat după terminarea meciului din sferturi, că e bine să ai ceva de îmbunătățit.
- Da, îmi părea puțin rău după meci, chiar vorbeam cu antrenorul meu, îi spuneam: "Uite, nu mi-a mers asta, nu am avut șansă aici, dacă puteam să fac mai mult acolo ar fi fost mult mai bine". Așa că dacă aș îmbunătăți la toate cîte puțin cred că aș fi la un alt nivel.

"O săptămînă extraordinară"

- Oricum, o zi după, Petra a învins-o și pe Serena, și cu ce scor, 6-2, 6-3! Între voi a fost mai strîns. Deși meciurile nu seamănă.
- Nu, cu siguranță! Poate cu mine a avut mai multă presiune, cu Serena a fost mai relaxată. Per total însă, a fost o săptămînă extraordinară, sînt fericită pentru ceea ce am realizat. Vreau să cresc de la zi la zi, de la turneu la turneu. Anul trecut pe vremea asta, aveam alt clasament, eram abia pe 97, reveneam, eram puțin tristă că nu voi fi direct pe tablou la Roland Garros... Iar acum am făcut sferturi la turneu Premier Mandatory! E o motivație în plus pentru mine.

- Ce înseamnă pentru tine această poziție 31 pe care o vei ocupa de luni încolo? Senzația e că locul tău e mai sus de atît...
- Da, așa cred și eu. În același timp, nu pot să spun că mă gîndesc prea mult la clasament. Sigur, e bine să ai un clasament cît mai bun, te ajută, dar în primul rînd contează jocul. Acum, diferența este mult mai mică, înainte simțeam că nu pot să mă apropii de jucătoarele de Top Ten. Acum... ești acolo de fiecare dată, sînt meciuri din ce în ce mai echilibrate și, după cum s-a văzut, orice se poate întîmpla, chiar din primul tur.

"Am crescut mult"

- Față de Kvitova, au fost multe momente de echilibru, ai fost acolo, umăr la umăr cu ea.
- Am trecut la un alt nivel. Poate că înainte mi-era greu să joc cu cele de Top 20, Top 30, acum sînt mult mai liniștită și am armele necesare să le bat, însă mai am de lucrat și la Top 10 (zîmbește). Să fiu mai relaxată, în momentele importante să găsesc soluția cea mai bună.

- Cînd te gîndești la tine, cea din 2011, cînd făceai prima finală din carieră...
- Am crescut mult de atunci. Jocul s-a înăsprit, se lovește tare, trebuie să fii bine pregătită ca să reziști. Și să ai loc de mai bine.

- Ai obținut rezultate foarte bune și pe hard, chiar anul acesta. Tu totuși susții că zgura e suprafața ta favorită. Pentru că ai crescut pe ea?
- Și de asta... Mă simt mai relaxată cînd joc pe zgură. Pe hard, dacă întîlnești pe cineva care servește bine, nu deții tu controlul, așa cum o poți face pe zgură.

- Atunci, care ar fi cea mai dragă amintire a ta de pe zgură? Sau poate sînt mai multe...
- Prima ar fi de la Campionatele Europene, de la 16 ani, cînd am cîștigat, apoi finala de la Marbella. Mereu spun că îmi pare rău că nu se mai ține turneul acolo, era așa de frumos!

"Îmi doresc o echipă cît mai completă"

- Urmează Roma după Madrid, apoi Roland Garros-ul, ce îți dorești pentru săptămînile care vin?
- De cînd am intrat pe zgură, la Charleston, am simțit că o să am un sezon bun pe zgură. Jocul meu e tot mai agresiv. Sper doar să am turnee cît mai bune, nu-mi fixez ținte. Și să fiu sănătoasă, bineînțeles.

- Ai obținut aici, la Madrid, al doilea cel mai mare premiu al tău de pînă acum, după cel de la Australian Open. Apar și recompensele financiare pentru rezultate, care te ajută în carieră. Te-ai gîndit să adaugi ceva echipei tale?
- Bineînțeles. Îmi doresc să am o echipă cît mai completă pentru că la nivelul acesta ai nevoie de mai multe persoane în preajma ta și fiecare să-și facă treaba cît mai bine. Îmi caut de ceva timp un fizioterapeut, sper să și găsesc. Să fie cineva dispus să călătorească multe săptămîni pe an și, clar, să fim și compatibili.

- Joi seară, ziua pe teren s-a încheiat la 11 noaptea. Ai reușit să adormi repede?
- M-am culcat foarte tîrziu, într-adevăr, dar am adormit ușor. Eram foarte obosită... Mi se mai întîmplă, după vreun meci, să nu-mi vină somnul pentru că mă gîndesc la ce s-a întîmplat. Meciul cu Kerber, de la Charleston, m-a marcat, două nopți la rînd n-am putut să dorm, la fel după Fed Cup. Aș fi vrut să plecăm spre Roma, dar nu eram în stare, mai aveam recuperare de făcut. Oricum, eu, cînd vorbesc la agenție, cer mereu un zbor după ora 10 dimineața! Nu sînt matinală (rîde).

- Mulțumesc și mult succes!

12-10este raportul dintre victorii și înfrîngeri al Irinei Begu în 2015

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează