SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - ANASTASIA POTAPOVA

Cine e Anastasia Potapova, prima adversară a Simonei Halep din 2021 » A fost lider mondial la junioare și campioană la Wimbledon

Anastasia Potapova // FOTO:Guliver/GettyImages +12   FOTO
Anastasia Potapova // FOTO:Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 13:31 / Actualizat duminica, 31 ianuarie 2021 13:47

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) va juca în turul II al turneului Gippsland Trophy cu rusoaica Anastasia Potapova (19 ani, locul 101 WTA).

  • Meciul dintre Simona Halep și Anastasia Potapova se va disputa în dimineața zilei de luni, 1 februarie, în jurul orei 09:30 în România și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Digi Sport.

Va fi pentru prima dată când Simona Halep se va duela cu Potapova, una dintre jucătoarele din noul val al tenisului feminin, considerată urmașa Mariei Sharapova. 

Simona Halep - Anastasia Potapova, în turul II la Gippsland Trophy

Potapova a fost lider în clasamentul junioarelor și a câștigat la Wimbledon în 2016, după o finala cu Dayana Yastremska. În 2017, la doar 16 ani, a ajuns pe tabloul principal al Marelui Șlem londonez, dar s-a retras în timpul meciului cu Tatjana Maria, din primul tur,

+8 FOTO

Potapova este o jucătoare de mână dreaptă, având un backhand cu două mâini și fiind recunoscută pentru intensitatea loviturilor sale. Rusoaica măsoară 1,73 de metri și este lăudată pentru deplasare excelentă în teren. 

În 2019, la Roland Garros, a reușit cea mai importantă victorie a carierei. A eliminat-o în turul 1 pe Angelique Kerber, locul 5 WTA în acel moment, scor 4-6, 2-6, după o oră și 14 minute de joc. Acel an a fost cel mai bun din carieră, ajungând în turul doi la Australian Open,  Roland Garros și Wimbledon și clasându-se pe  locul 62, în vara lui 2019. 

732.546 $a câștigat Potapova până acum, din tenis

Pasionată de baschet și îndrumată spre tenis de bunica ei, Potapova este antrenată de Iain Hughes și încă nu a câștigat niciun trofeu la simplu.În schimb, are două victorii la dublu, la Lausanne (2019) și Moscova (2018).

Potapova, vacanță cu Bianca Andreescu

Potapova și-a petrecut finalul anului în Dubai, alături de Bianca Andreescu. Cele două s-au antrenat împreună, dar s-au fotografiat și în mai multe momente de distracție. „Poate părea că suntem în vacanță, dar de fapt noi muncim din greu”, spunea Bianca.

În primul tur de la Gippsland Trophy, rusoaica a învins-o în această dimineață la Melbourne pe americanca Whitney Osuigwe (18 ani, #162 WTA) în două seturi, scor 6-3, 6-0. 

VIDEO Simona Halep despre Australian Open 2021: „Nu va fi ușor, dar eu sunt pregătită!”

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Simona Halep a ajuns la Melbourne » Mesajul campioanei înainte de Gippsland Trophy

Simona Halep a atins o nouă bornă istorică înainte de Australian Open

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează