SPORTURI  »  TENIS  »  ARENELE BNR

FOTO Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”

Arenele BNR, complexul de tenis din centrul Bucureștiului, și stadionul de fotbal pe care juca FC Național sunt acum în paragină. / FOTO: Captură TV @Digi24 +48   FOTO
Arenele BNR, complexul de tenis din centrul Bucureștiului, și stadionul de fotbal pe care juca FC Național sunt acum în paragină. / FOTO: Captură TV @Digi24

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 20:18 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 23:01

Arenele BNR, complexul de tenis din centrul Bucureștiului, și stadionul de fotbal pe care juca FC Național sunt acum în paragină. Nu mai sunt folosite pentru sport, nu sunt modernizate, iar BNR, care administrează baza din Parcul cu Platani, nu vrea să renunțe la dreptul asupra lor. Iar terenurile fie sunt folosite de angajații Băncii Naționale, fie sunt folosite ca parcare.

Cunoscută drept casa tenisului românesc, baza din Cotroceni e casa BNR.

De-a lungul anilor s-au organizat aici turnee la masculin și feminin. Competiția desfășurată pe zgura de la București a avut câștigători de seamă. Printre ei se numără Goran Ivanisevic, Thomas Muster, David Ferrer, Gilles Simon, Grigor Dimitrov sau Fernando Verdasco, la masculin, iar Simona Halep și Elena Rybakina la feminin.

Arenele BNR, la discreția angajaților Băncii Naționale

+44 FOTO

Acum, zgura din centrul capitalei e la discreția angajaților BNR. La fel ca și stadionul de fotbal, care e folosit pentru desfășurarea meciurilor de fotbal între salariații din direcțiile BNR.

Diverși miniștri ai Sportului au încercat de-a lungul anilor să negocieze cu BNR pentru ca Guvernul să preia baza, s-au implicat Ion Țiriac și Ilie Năstase. Dar nu s-a ajuns la niciun consens. Acum nu mai e niciun plan. Iar baza se degradează pe zi ce trece.

Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul Tineretului şi Sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu Duvăz, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Iar oficialii Băncii Naționale nu vor să renunțe la „privilegiu”.

2009e anul în care FC Național a jucat ultima dată pe stadionul Cotroceni

Nimeni nu are voie la Arenele BNR! „Terenurile sunt folosite ca parcare”

În acest moment, doar personalul BNR are voie să intre în bază. Reporterii Digi24 au încercat recent să filmeze în interiorul arenei însă au fost opriți de un jandarm, care le-a transmis că nu pot filma nici în apropierea porților.

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”
Reporterii Digi24, legitimați în momentul în care voiau să filmeze baza

„Noi avem un... și astea sunt «consensele» noastre”, a explicat omul de ordine, după ce i-a legitimat pe jurnaliști.

Președintele FRT, George Cosac, a avut un discurs vehement, acuzând faptul că terenurile sunt folosite de BNR ca parcare.

Două dintre terenurile de tenis au fost transformare în parcare, dacă nu greșesc. Am primit această informație de la cineva care stă în zonă, în urmă cu două zile. Pe zi ce trece, arena se degradează, până ce va pica și va deveni ruină”, a spus Cosac, potrivit Digi24.

BNR: „Pentru noi, nu e o bază de tenis, ci un centru de pregătire”

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a explicat pentru sursa citată care este situația bazei.

„Pentru noi, nu e o bază de tenis, ci, în primul rând, un centru de pregătire. Un sediu secundar de maximă securitate și locație pentru două direcții ale băncii. În plus, sunt și terenuri de tenis și alte facilități sportive.

Nu putem să investim în tribune din motive foarte simple, există o constrângere pe care Banca Națională o are de a nu investi în clădiri care nu au destinație ce poate fi interpretată ca fiind utilă pentru funcționarea băncii. Am vorbit cu diferite Guverne, la un moment dat proiectul era destul de avansat, nu știu de ce nu a continuat proiectul respectiv, probabil pentru că există o constrângere financiară”, spune oficialul BNR.

Ion Țiriac l-a atacat pe Mugur Isărescu

Recent, Ion Țiriac a lansat și o „înțepătură” la adresa lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. Spune că din cauza lui turneul nu a putut fi organizat la Arenele BNR.

„Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (Arenele BNR). Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi.

Și nu Ceauşescu, ci alt „escu”. Şi dacă îl ia alt „escu” şi nu există lege în România... asta s-a întâmplat. Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem”, a spus Țiriac.

Din păcate, nu s-a finalizat la vremea aceea, și nu cred că se va finaliza în viitorul apropiat, pentru că este foarte greu ca Guvernul României, prin proprietățile pe care le are la ora actuală, să poată să satisfacă cerințele BNR.

- Bogdan Matei, fost ministru al Tineretului și Sportului

Citește și:

S-a schimbat formatul fazei finale a Billie Jean King Cup » Ce se întâmplă cu echipa României
BILLIE JEAN KING CUP
S-a schimbat formatul fazei finale a Billie Jean King Cup » Ce se întâmplă cu echipa României
Emoții pentru Simona Halep » Riscă să nu prindă un wild card important: „Trei nume pentru două locuri!”
WTA ROMA
Emoții pentru Simona Halep » Riscă să nu prindă un wild card important: „Trei nume pentru două locuri!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
ursull
ursull  •  28 Aprilie 2024, 21:57

Se poate filma cu drona, ce naiba, ce naiba, vă este frică? Vin eu să vă filmez, sau intru eu în bază să vă filmez. Nu doar pe poartă se poate intra.

ray51
ray51  •  26 Aprilie 2024, 15:48
Postat de pixelplus pe 25 Aprilie 2024, 21:32

Privind de afara Tiriac vrea numai avantaje primite GRATIS de la guvern. De 35 de ani asta a facut si apoi si-a insusit castigurile dupa urma lor. Dar vazand ce se intampla cu baza sportiva din inima Bucurestiului chiar iti vine sa plangi de atata indolenta si lipsa de respect fata de cetatenii acestui oras. Sigur poate carianta concesiunii pe 49 de ani ar fi fost o solutie si astfel reintra in circuitul spirtiv. Asa mai bine sa se degradeze. S-a mentionat si numele lui Ilie Nastase. Are baza fosta Vointa de vreo 30 ani. Si s-a asocuat cu Marica si in final au aparut si 2 blocuri turn. Ma intreb nu acelasi lucru s-ar putea intampla si la baza BNR? Nu ar fi exclus. De ce pe vremea comunistilor au aparut rezultate? Exista o baza materiala in Bucuresti. In rest fara comentarii.

Asa e. Vor aparea 3-4 blocuri si niste chiriasi 'fabulosi'... Niste nichipercea care de-abia reusesc sa se iscaleasca fara sa-si muste limba!

theo_s
theo_s  •  26 Aprilie 2024, 13:35

D-le Alexandru, haideti, d-le, mai aplicat, ca, din ignoranta, in aceasta bizara tara, se petrec cele mai aberante aberatii, d-le. Citez: "Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul Tineretului şi Sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu Duvăz, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Iar oficialii Băncii Naționale nu vor să renunțe la „privilegiu”." D-le, nu e nevoie sa renunte oficialii la nimic, d-le. Daca trecerea in patrimoniu s-a facut printr-un protocol, se da o HG prin care se desfiinteaza protocolul respectiv si se trec bunurile imobiliare in patrimoniul cui doreste Guvernul! In 48h. Intrebati la orice Directie Juridica din admin. publica centrala. Dar, intrebati pe cine trebuie, ca sunt multi/e alunecosi/ase, care raspund in functie de cum doreste conducerea. Si verificati cu o firma de avocatura specializata pe spete de admin. publica si imobiliare, va costa 700 ron consultatia, un fleac pt. GSP. Conducerea BNR e plina de tupeu si aroganta, iar cine pot, de la Guvern, sunt niste marionete, d-le. De-aia e situatia asta care e. Din pdv legal/juridic, se rezolva in 48 de h, d-le.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează