SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Aproape!

Articol de , - Publicat joi, 26 iunie 2008 00:00

Monica Niculescu a servit pentru meci, dar pînă la urmă a pierdut în faţa unguroaicei Agnes Szavay: 7-5, 5-7, 2-6.

Pe Monica Niculescu şi Agnes Szavay le despart şaptezeci şi două de locuri în cla­samen­tul mondial. Partida de ieri, din turul 2, era un pic deze­chi­librată, fa­vorită fiind unguroaica. Dar re­zul­tatul primului set, încheiat după 51 de minute, schimba optica, 7-5 în favoarea Monicăi Nicu­lescu.

Jocul româncei acompaniat de greşelile adversarei au pus-o pe jucătoarea mai slab clasată în postura de a servi pentru a cîştiga meciul. Era 5-3 şi premiera atingerii turului trei, la debut, era la patru puncte. Serviciul n-a scos scîntei pe iarba încă proas­pătă şi Szavay s-a apropiat. Pînă la urmă, setul al doilea a fost cîştigat de unguroaică cu 7-5.

Monica a pierdut şi setul trei pen­tru că oportunităţile ratate şi oboseala au marcat-o. Partida din primul tur s-a jucat luni şi marţi, astfel că Niculescu a jucat în toate cele trei zile ale turneului. Ame­nin­ţa­tă de o eliminare prematură, Agnes Szavay s-a distanţat în deci­siv la 4-0. Doar de două ori şi-a cîşti­gat Monica serviciul în partea a treia a întîlnirii.

Agnes Szavay a profitat de prima minge de meci care i s-a ivit pe iar­ba de pe terenul şase şi i-a retezat româncei aripile de turul trei. Încă o dezamăgire pentru Monica Nicules­cu în faţa lui Agnes Szavay, după ce în 2005 i-a luat trofeul junioarelor de la dublu.

Şi Edina a pierdut

Calificată în premieră în turul secund la Wimbledon, Edina Gallovits a cedat aseară în faţa favoritei numărul 8, rusoaica Ana Ceakvetadze, 4-6, 2-6. Român­ca nu a putut profita de forma mai slabă pe care o traversează adversara ei, care n-a mai reuşit un rezultat notabil de la Roma, unde a atins semifinalele. Cele două au avut acelaşi număr de greşeli neforţate, cîte 15, însă loviturile cîştigătoare s-au adunat în număr mai mare în dreptul Anei. Per total, Ceakvetadze a strîns 63 de puncte, Gallovits doar 45. Românca va primi 17.000 de lire sterline pentru prezenţa în runda a doua.

15 şanse de break a avut românca, din care a valorificat doar 4.

113 puncte a cîştigat în total Monica.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
 •  26 Iunie 2008, 10:15

ce ritm sa tina niculescu?A avut 3 mingi de break la 3-0 in setul 2 ce mai vrei?

 •  26 Iunie 2008, 09:54

cu atitudinea aceasta specific romaneasca nu o sa ajungem niciodata campioni. avem talente, dar trebuiesc slefuite, de parinti, de antrenori de calitate, de psihologi mai ales. am vazut si meciul lui Hanescu: la fel, atitudine de pierzator din start pt ca cel din fata lui se afla mai sus in clasament, atat, nu pt ca joaca mai bine. castigam un set si apoi ne speriem ca l-am castigat si pana ne trece am pierdut meciul.

 •  26 Iunie 2008, 07:51

pai unde duceti comentariile ,sau apar doar alea ale rudelor apropiate ?!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează