SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO Ce păcat! Ana Bogdan pierde un meci de un dramatism feroce! 5 mingi de meci ratate în cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam!

Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images +4   FOTO
Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat vineri, 07 iulie 2023 18:35 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 12:52

Ana Bogdan a pierdut dramatic „maratonul” cu Lesia Tsurenko din turul III de la Wimbledon, cedând în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-7 (18-20), un meci palpitant, întins pe durata a trei ore și 40 de minute. Românca a cedat la micile detalii tie-break-ul decisivului, unul de poveste, iar visul „optimilor” într-un Slam rămâne unul interzis pentru ea. Ana a irosit cinci mingi de meci, iar ucraineanca a fructificat-o pe cea de-a șaptea! 

Ana Bogdan a trecut prin toate stările în meciul cu Lesia Tsurenko, un duel care a pus-o față în față cu atingerea celei mai importante performanțe din carieră. Dezinvoltă și cu încrederea la cote maxime după prestațiile solide din primele două tururi, Ana a început excelent și partida cu Tsurenko.

Ana Bogdan a fost la înălțime în primul set

 În control total, sportiva din Sinaia a ajuns rapid la 4-1, practicând același tenis extrem de agresiv și, în același timp, eficient, exact cum o făcuse și în tururile anterioare.

Setul s-a mai echilibrat la jumătatea lui, când Tsurenko s-a conectat cu adevărat la miza meciului, însă Ana s-a regrupat la timp. A stopat orice tentativă de revenire a ucrainencei și a închis manșa la 4, în 53 de minute.

Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ana Bogdan - Lesia Tsurenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Cu probleme de sănătate, Ana Bogdan a cedat manșa secundă

Doar că, exact când toate piesele păreau că se așază pentru o calificare a româncei în săptămâna a doua la Wimbledon, au intervenit problemele. Ana a acuzat stări de rău la începutul setului doi. I-au fost luate pulsul și tensiunea, a beneficiat și de un time-out medical, însă „daunele” i-au periclitat, în bună măsură, șansele din setul secund. 

Tsurenko a fost tot timpul la conducerea punctelor, în timp ce eleva lui Daniel Dobre, scoasă din ritm de starea de rău care persista, nu și-a mai coordonat la fel de bine loviturile.

Nici decisivul n-a început ideal pentru Ana Bogdan, însă românca n-a lăsat-o pe Tsurenko să se distanțeze. S-a „agățat” de orice șansă și, pe un val nebănuit de energie și adrenalină, a reușit să întoarcă setul în favoarea ei

De la 2-3, reprezentanta României a bifat o serie remarcabilă de trei game-uri la rând care au pus-o în postura de a servi pentru meci. Un game slab pe propriul serviciu a „dărâmat”, însă, tot ce construise Ana până atunci. Tsurenko și-a recuperat break-ul și a împins setul în prelungiri. 

Ana Bogdan și Lesia Tsurenko au oferit cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam!

Dramatismul a însoțit partida până la final. Bogdan a anihilat cu ultimele picături de energie o minge de meci a ucrainencei, la 5-6, iar totul avea să se decidă în tie-break. „Sfâșiate” de crampe, fiecare cu oportunitățile ei ratate, Ana și Lesia Tsurenko au oferit cel mai lung tie-break din istorie în turneele de Grand Slam! Românca a irosit cinci mingi de meci, iar ucraineanca a trecut prima linia de finiș la cel de-al șaptelea matchpoint!

Tsurenko s-a prăbușit pe gazon imediat după ultimul punct, o scurtă eșuată a Anei, căreia nu i-a mai rămas decât să se sprijine deziluzionată de banda fileului. 

153.244 $a obținut Ana Bogdan pentru accederea în turul 3 la Wimbledon 2023

Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova

FINAL: Ana Bogdan - Lesia Tsurenko 6-4, 3-6, 6-7 (18-20)

Final de meci, final de „thriller”! Ana Bogdan pierde un tie-break istovitor de 37 de minute, cedând cu 18-20!
6-6, Break Ana Bogdan! Fantastic! Ana Bogdan salvează o minge de meci într-un game de o tensiune insuportabilă! Câștigătoarea se va decide în tie-break!
5-6, Break Tsurenko: Ce păcat! Ana pierde un game pe muchie de cuțit, iar Tsurenko e în pole-position în acest moment: va servi imediat pentru victorie. 
5-5, Game Tsurenko: Ana Bogdan a pus presiune, a fost la două puncte de câștigarea meciului, dar Tsurenko a gestionat excelent situația la 30-30 și a trimis setul în prelungiri.
5-4, Break Tsurenko: Ana își cedează serviciul la zero, ratează o șansă mare de a închide meciul. 
5-3, Game Bogdan: Excepțional game reușit de Ana, care face break și urmează să servească pentru a închide partida!
4-3, Game Bogdan: Ana nu cedează! Excelent spirit de luptă arătat de româncă, revine dintr-o situație dificilă și preia conducerea. Încă două game-uri o separă de cea mai importantă performanță din carieră.
2-3, Break Tsurenko: Ana își cedează din nou serviciul, Tsurenko fructifică cea de-a doua minge de set avută. 
2-2, Break Ana Bogdan: Românca reușește, în cele din urmă, să-și recupereze break-ul și restabilește egalitatea. 
1-2, Game Bogdan: Ana își face servciul și rămâne aproape de ucraineancă. 
0-1, Break Tsurenko: Jucătoarea din Ucraina începe excelent decisivul, reușește un break încă din game-ul inaugural. 

3-6, Game Tsurenko: Ana irosește o șansă bună de a-și recupera serviciul, iar Tsurenko închide setul. În continuare, reprezentanta Românie pare jenată de o problemă medicală. 
3-5, Break Tsurenko: Jucătoarea din România face un game modest la serviciu, iar Tsurenko face din nou break-ul. Ucraineanca va servi imediat pentru a închide setul. 
3-4, Game Bogdan: Ana acuză în continuare o stare de amețeală, dar își face serviciul.
2-4, Game Bogdan: Semne de revenire în jocul Anei. Urcă la fileu și încheie cu un voleu perfect plasat. 
1-4, Break Bogdan: Ana are nevoie, din nou, de câteva clipe de odihnă. Arbitrul de scaun a obligat-o să schimbe și șapca, din cauza unui logo. Încălca regulamentul de la Wimbledon. 
0-2, Break Tsurenko: Ana revine în meci, dar este evident slăbită. Respiră greu și nu pune suficientă forță în lovituri. 
0-1, Game Tsurenko: Ana Bogdan a cerut intervenția medicului. I-a fost luată tensiunea, acuză o stare de amețeală.

A început setul secund! 

6-4, Game și set Bogdan: Ana încheie actul inaugural cu un as. 
5-4, Break Bogdan: Ana întrerupe seria nefastă.
3-1, Game Bogdan: Ana a salvat două mingi de break. Continuă să fie agresivă.
2-0, Game Bogdan: Ana lovește foarte lung, de fiecare dată aproape de linia din spatele terenului. 
1-0, Break Bogdan: Ana începe perfect, nu pierde niciun punct pe serviciul advers.
A început partida. Tsurenko servește prima!

VIDEO Răbufnirea lui Ion Țiriac despre situația tenisului românesc: „Noi n-am mai semănat de pe vremea lui Ilie Nastase! De unde sa culegem?”

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

Sorana a explicat cum a învins-o în premieră pe Ostapenko: „Știam că va claca!”

„Iarba e pentru jucătorii de golf” » Finalistul de la Roland Garros, eliminat încă din turul II la Wimbledon! MARE surpriză pe tabloul masculin

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (19)
Meteor
Meteor  •  08 Iulie 2023, 02:35

Ana e pistol cu apă, nu are vâna de învingător. Ucraineanca era groggy și se baza doar pe un singur lucru: erorile neforțate ale adversarei! I-a tremurat racheta de fiecare dată când ajungea la un punct decisiv. Asta face diferența între a fi sau a nu fi campion.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează