SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  INTERVIU

Corespondență de la Rio » Ioan Dobrescu despre scandalul echipamentului contrafăcut: “Vom merge până la rezilierea contractului cu Pax Creative!”

Articol de - Publicat sambata, 13 august 2016 18:36

Sâmbătă dimineața, Casa României de la Rio de Janeiro trebuia să găzduiască conferința de presă comună a șefilor COSR și MTS, Alin Petrache și Elisabeta Lipă, în care ar ar fi trebuit să se vorbească despre ratările "tricolorilor" din primele zile ale Olimpiadei și viitorul sportului românesc.

Întâlnirea cu presa acreditată la JO a fost însă anulată. Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a trecut pe la Casa României în drum spre întrecerile de canotaj.

- Domnule Dobrescu, de ce s-a anulat conferința?
- Decizia aparține șefilor celor două instituții. Așa cum am și anunțat, eu mă retrag după această Olimpiadă și nu cred că ar fi fost normal să vorbesc eu despre viitorul sportului românesc.

- Nu este cumva un pas făcut în spatele medaliilor cucerite vineri la tenis și haltere?!
- Nimeni nu poate șterge eșecurile din primele zile, dar trebuie să recunoaștem că evoluția sportivilor noştri la Rio s-a îmbunătățit și echipa este mult mai unită acum decât la început.

- Anularea conferinței nu are legătură și cu scandalul despre echipamentul României bănuit a fi contrafăcut?
- Nu. Acolo lucrurile sunt în desfășurare, am oferit organelor de cercetare de la București toate documentele și mostrele de echipament. Din păcate, directorii noştri sunt aici, dar facem eforturi pentru ca lucrurile să decurgă normal.

- Ce face acum COSR în legătură cu firma Pax Creative, cea care a furnizat echipamentul?
- Vom face și noi controlul nostru. Deja am luat legătura cu o casă de avocatură pentru a ne îndruma. Am cerut o expertiză pe echipament pentru a vedea dacă e în regulă sau nu. Dorim și noi să aflăm răspunsul firmei Kappa dacă este conform sau nu.

- COSR a sesizat nereguli?
- Când a sosit echipamentul, firma care a câștigat licitația, Pax Creative, a sesizat neconformități, noi am reținut penalități pentru că ne-a fost furnizat și târziu și am reținut și garanția.

- Și dacă se constată că echipamentul este contrafăcut?
- Sfătuiți de avocați, vom merge până la rezilierea contractului, la recuperarea investiției și, de ce nu?, vom cere inclusiv daune de imagine.

- Faptul că în urmă cu 6 ani ați fost împreună cu fostul președinte Octavian Morariu acționarii principali ai Pax Creative, care câștigă acum licitațiile COSR, nu sună deloc bine...
- Eu nu mai am nicio legătură cu această firmă de șase ani, de când am ieșit din acționariat. Au fost respectate toate procedurile legale de licitație. Ce să fac eu dacă a fost singura firmă care a participat la licitație?! Adevărul e că nu mai interesăm pe nimeni! Pe ce bază să le spun eu că nu sunt eligibili? Oricum, eu nu am avut niciun rol în derularea achiziției până la final. Și intrasem și în criză de timp din cauza calificărilor târzii ale sportivilor. Noi am mizat pe 50 și în final au fost 100.

- Cum arată Olimpiada de la Rio până acum?
- Este ultima pentru mine și speram la o ediție mai frumoasă.
Imediat după acordarea acestui interviu Gazetei, Ioan Dobrescu a asistat la finala de canotaj de la 8 rame cu cârmaci, unde barca României a cucerit medalia de bronz. "Este clar că sportivii români și-au revenit, evoluțiile lor în competiții sunt mult mai determinate și începem să recuperăm ce am pierdut în primele zile", a declarat secretarul general al COSR.

Citește și:

1 - ”Echipamentul nostru oficial la Rio se comportă ca unul contrafăcut!”

2 - “Aveți dreptate. Este incredibil că firma Kappa s-a compromis în asemenea hal!”

3 - Actualul membru CIO Octavian Morariu și secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, au fondat firma care a livrat echipamentul pe care poliția îl suspectează că e contrafăcut

 

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
1188995887825298
Sima Andrei  •  14 August 2016, 12:20

Va salut.Ion dobrescu *** impusa in cor,,,deja s-a umflat si egata sa-si dea demisia,,,,oare e in stare de asa ceva?A propus vreodata sportul ca o prioritate nationala?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1425838917717550
John Milne  •  14 August 2016, 03:32

Asta zici ca face parte din familia negoita .

vitrina
vitrina  •  13 August 2016, 21:39

$this->*** le spune precum olteanu de la BNR. Cand a simtit ca-l paste arestul a inceput sa se planga ca a pierdut ce avea de pierdut (omitand cu buna stiinta faptul ca libertatea e cel mai de pret lucru). Asa si asta, cand simte ca-l paste un necaz mare vorbeste despre retragere si rezilierea contractului cu firma respectiva plus alte sanctiuni; a se citi praf in ochii fraierilor care vor urma peste 2 luni ca Romania s-a dus la Rio imbracata mai prost decat Etiopia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează