SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

Raed Arafat susține că n-a știut de filmul ascuns, dar folosește fotografiile făcute de același pompier operator de la Colectiv când predă „Managementul Dezastrelor” la Facultatea de Geografie!

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 octombrie 2019 07:00

În seara dezastrului de la Colectiv, același subofițer de pompieri, operator foto-video, a făcut și filmări, și fotografii, primele cu o cameră video, celelalte, cu un aparat foto. Deși spune că nu știe nimic despre film, Raed Arafat folosește acele fotografii când predă cursul său de master!

de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Adriana Oprea, Cătălin Tolontan

arafat in timpul cursului
Raed Arafat vorbește despre intervenția de la Colectiv în cadrul Masterului de Managementul Dezastrelor | Foto: Facebook.com

Ieri, în cadrul conferinței de presă organizate de IGSU/ISU după imaginile publicate de Libertatea, Orlando Șchiopu, inspector-șef ISU, a punctat că el și colegii săi nu sunt pregătiți “în școală pentru dezastre”.

Raed Arafat, șeful DSU, ține însă cursuri la Masterul Managementului Dezastrelor de la Facultatea de Geografie.

r 1
Orarul Facultății de Geografie, în care apare și cursul la care predă și Raed Arafat

Arafat apare în orarul unității de învățământ cu un curs pe care îl susține în paralel cu Irinel Precup, curs denumit “Organizarea sistemului de urgență și managementul situațiilor de urgență”.

El folosește imagini luate de pompierul de la ISU – nu filmarea, ci fotografiile – din seara intervenției din Colectiv.

Libertatea a recunoscut aceste poze pentru că ele au fost primite de redacție împreună cu videoul de 20 de minute și 40 de secunde.

În folderul de poze al ISU, aflat în posesia Libertatea, sunt peste 130 de poze. Dintre aceste poze, doar câteva dintre ele au fost postate de ISU încă din 2015 pe pagina de Facebook și preluate de diferite instituții media.

„Managementul situațiilor de urgență cu multiple victime”

La cursul pe care l-a susținut la instituția de învățământ pe 15 decembrie 2018, Raed Arafat a folosit fotografiile aceluiași operator pentru a ilustra cronologia momentelor intervenției din clubul bucureștean.

Acesta prezenta, pe rând, folosindu-se de poze, secvențe ale intervenției, cu explicații pentru studenții săi.

De pildă, pentru momentul orei 22.48, în care pompierii ajung la club, Arafat a adăugat trei fotografii realizate de ISU la fața locului.

1
Arafat prezentând momentul în care pompierii ajung la club

El a negat ferm că a văzut filmul. Întrebați și ei dacă Arafat l-a văzut, cei trei șefi ai pompierilor au negat că i l-ar fi dat ei, însă s-au abținut să spună dacă a plecat din ISU către șeful DSU, fără știrea lor.

Libertatea a comparat una dintre fotografiile folosite de Raed Arafat cu pozele publicate de ISU București pe Facebook (18 imagini) după incendiu, pe 3 noiembrie 2015.

Această imagine NU există în galeria foto publică, aflată pe site-ul de socializare, ci doar în cadrele primite de Libertatea de la sursa-pompier.

poza curs raed arafat 1024x683
Aceasta este fotografia folosită de Raed Arafat drept suport de curs la Facultatea de Geografie

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează