SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Scandal în handbalul românesc » FRH a înregistrat contabil facturi de aproape 4 milioane de lei, dintr-un contract care nu s-a mai derulat!

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 18:23

Ședință furtunoasă la ultimul Consiliu de Administrație al Federației Române de Handbal: FRH a înregistrat contabil facturi de 3.885.992 lei, dintr-un contract care nu s-a mai derulat. Forul condus de Alexandru Dedu avea, de fapt, un deficit contabil.

Vicepreședintele FRH, Sorin Dinu, a cerut conducerii federației „un punct de vedere cu privire la efectuarea în contabilitate a unor înregistrări care nu corespund realității", cum s-a arătat în adresa oficialului FRH.  

Ce s-a întâmplat de fapt? Federația a înregistrat la categoria venituri, în 2013, suma de 3.885.992,11 lei, aproximativ 860.000 de euro!, reprezentând contravaloarea unei facturi emise în anul 2012 de către FRH către Realitatea Media SA.

Federația de Handbal vânduse drepturile TV către Realitatea TV, postul urmând să transmită prima ligă atât la băieți, cât și la fete! Numai că, între timp, Realitatea Media SA a intrat în insolvență, iar contractul nu s-a mai derulat. FRH s-a înscris la masa credală cu exact suma înregistrată în acea factură.  

Cererea a fost însă respinsă de Tribunalul București prin sentință în iulie 2012, iar recursul FRH împotriva acestei hotărâri a fost respins de Curtea de Apel București în noiembrie 2013.

Din acest moment, conform normelor în vigoare, FRH avea obligația legală să înregistreze în contabilitate suma de 3.885.992,11 lei pe „costuri"! 

Președintele Comisiei de Cenzori a spus că demisionează 

Prinși cu mâța în sac, la ședința Consiliului de Administrație din 2 octombrie, președintele Comisiei de Cenzori din FRH, Laurențiu Vladimir Ujică, a încercat să dea explicații membrilor CA. A rezultat faptul că FRH a înregistrat corect în evidența contabilă acea factură, doar că după ce suma era trecută la „costuri", FRH ar fi rămas cu un deficit de 2.730.996,50 lei, aproximativ 600.000 de euro! 

Numai că FRH a prezentat, an de an, în Adunările Generale ale federației, un mare „succes de management", federația înregistrînd profit tocmai de la acea factură „uitată"! 

Când spiritele s-au încins, cenzorul Laurențiu Ujică a părăsit ședința CA, anunțând doar că-și dă demisia! 

De 6 ori mai mult la Centrele Olimpice  

Un alt scandal legat de bani e pe cale să fie declanșat la FRH. Tot vicepreședintele FRH, Sorin Dinu, a sesizat membrii Consiliului de Administrație cu privire la sumele cheltuite la cele 6 centre de pregătire ale FRH. Sunt diferențe foarte mari .  

Iată situația prezentată în Consiliul de Administrație 

  • Centrul Național de Excelență Brașov 10.775 lei/sportiv buget 301.712 lei / 28 sportivi
  • Centrul Național de Excelență Rm. Vâlcea 11.638 lei/sportiv buget 500.468 lei / 43 sportivi
  • Centrul Național Olimpic pentru Juniori București 16.214 lei/sportiv buget 275.642 lei / 17 sportivi
  • Centrul Național de Excelență Sighișoara 22.444 lei/sportiv buget 493.778 lei / 22 sportivi
  • Centrul Național Olimpic pentru Tineret Iași 56.741 lei/sportiv buget 624.158 lei / 11 sportivi
  • Centrul Național Olimpic pentru Tineret Brașov 60.618 lei/sportiv buget 909.272 lei / 15 sportivi

„După cum se poate observa, cheltuielile per sportiv la Centrele Naționale Olimpice de Tineret de la Brașov și Iași sunt de peste 5 ori mai mari decât cheltuielile per sportiv de la Centrele Naționale de Excelență de la Brașov și Rm. Vâlcea. De asemenea, cheltuielile per sportiv la CNE Sighișoara sunt aproape duble față de cheltuielile de la CNE Rm. Vâlcea"
Adresa semnată de către vicepreședintele FRH, Sorin Dinu

VEZI ȘI:

Cehovski Medvedi-Dinamo 20-30 // Eroul Sajed Heidarirad » Portarul lui Dinamo, cel mai bun goalkeeper în runda a 4-a din Liga Campionilor 

CSM BUCUREȘTI - ROSTOV 23-23 // Adrian Vasile: „Mă nemulțumește că am luat goluri mult prea ușor + Ambros Martin dezvăluie dialogul purtat cu Cristina Neagu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
10218098465946220
Florin Paraschiv  •  15 Octombrie 2019, 01:18

Va rog sa va documentați! Afirmațiile nu au legătură cu realitatea. Centrele Naționale Olimpice pentru Tineret erau finanțate de COSR! De unde sa stiti?! Păcat, va doriți un singur lucru... Sa fiti in prim-plan cu scandaluri si sa ieșiți in evidenta. Sunteți penibil... Va stau la dispoziție!

blackseacoast
blackseacoast  •  14 Octombrie 2019, 20:21

D'aia n-are ursu' coada...Senor Dedu,mincionos si oportunist ca jucator,mare lichea si ca "manager"! Asa ca,ce sa mai vorbim de performante sportive cu asemenea ***...Daca-l mai punem la socoteala si pe "pipaitorul medical" de la Ploiesti...adio handbal!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează