SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu

Maria Kanaval/ foto Imago Images
Maria Kanaval/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 12:06 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 16:51

Bielorusa Maria Kanaval (27 de ani) de la Dunărea Brăila și ucraineanca Iaroslava Burlachenko (31) de la Gloria Buzău vor juca pentru naționala de handbal a României.

Moda jucătorilor naturalizați tinde să prindă și în România. Maria Kanaval și Iaroslava Burlachenko și-au depus actele pentru obținerea cetățeniei române și vor putea juca pentru România la Campionatul European care va începe în 28 noiembrie. Cele două handbaliste fac ambele faze, atac și apărare, și vor fi soluții în plus pentru selecționerul Florentin Pera.

Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore
MADRID OPEN
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore

Programul „tricolorelor” în grupa B la EURO este următorul: România – Cehia (29 noiembrie, ora 19:00), Muntenegru – România (1 decembrie, 19:00) şi Serbia – România (3 decembrie, 19:00).

Kanaval are concurență la națională

Bielorusa Maria Kanaval  are 27 de ani, 1,87 m înălțime și joacă în inter stânga. Este legitimată din 2020 la Dunărea Brăila, unde este titulară în inter stânga, iar în acest sezon a marcat 27 de goluri în EHF European League și alte 66 din 109 aruncări în Liga Națională. Kanaval are în campionat un procentaj de reușită a aruncărilor de la 9 metri de 51% . În defensivă, bielorusa se apără în zonă centrală.  

Și datorită prestației sale, Brăila s-a calificat în F4 EHF European League, finala Cupei României și este pe locul 4 în campionat. Soluțiile selecționerului Florentin Pera în inter stânga, după retragerea Cristinei Neagu, au fost: Bazaliu, Stoica și Lixăndroiu. Acestora li se va adăuga din vară Sorina Grozav, care revine după ce a născut.

Burlachenko va face pereche cu Ostase

Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu
Iaroslava Burlachenko/ foto Imago Images

Ucraineanca Iaroslava Burlachenko are 31 de ani, 1,79 m înălțime, este pivot și joacă din 2022 la Gloria Buzău. Burlachenko joacă în campionatul Românei din 2016 și a mai evoluat la Craiova, Slobozia și Minaur Baia Mare. În defensivă se apără în zona intermediară.    

După retragerea Crinei Pintea de la națională, postul de pivot a rămas deficitar în viziunea selecționerului Florentin Pera, doar Lorena Ostase fiind o opțiune clară.

Cele două vor putea debuta pentru România în octombrie, la Trofeul Carpați

Prima acțiune a lotului național unde ar putea participa Kanaval și Burlachenko va fi în perioada 28 iulie-1 august, când naționala se reunește într-un cantonament de pregătire, iar cele două handbaliste vor putea juca pentru România în octombrie, la Trofeul Carpați.   

Turneul se va juca la Cluj Napoca, iar FRH așteaptă confirmări de la echipele invitate, primele 10 naționale de la EURO plus Brazilia.

Citește și:

Programul meciurilor României la CE 2024
CE 2024
Programul meciurilor României la CE 2024
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore
MADRID OPEN
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (8)
ovidiusb
ovidiusb  •  26 Aprilie 2024, 18:32

Nu cred ca vor prinde vreo selectie la nationala. Avem jucatoare mai bune decat ele. Ada Moldovan merita sa prinda nationala. O jucatoare completa si foarte luptatoare.

ray51
ray51  •  26 Aprilie 2024, 15:32

Ne mai trebuie o rusoaica si am pus-o ... de-un COSMAR!

MaxiP
MaxiP  •  26 Aprilie 2024, 08:58
Postat de Florin9999999 pe 25 Aprilie 2024, 22:43

asta ne arata cat de mult a decazut handbalul romanesc daca avem nevoie de aceste jucatoare, nici macar nu sunt de viitor la varsta lor.......pentru necunoscatori belarus si ucraina sunt 0 in handbalul feminin

E o prostie de articol, ele si-au luat cetatenia, teoria ca vor juca la Euro pentru Romania e strict a GSP-ului. Ok, sunt eligibile, nu zice nimeni ca dpdv valoric vor fi vreodata convocate. Nationala nu pare sa aiba nevoie de ele, cu ce ne arata cat a decazut handbalul? Ca si-au luat ele cetatenia? Presa incearca sa manipuleze la greu, eu cred ca stim cu totii, articolul e vadit facut sa starneasca reactii, ei spun ca vor juca la Euro, de fapt singura stire corecta e ca si-au luat cetatenia si atat. In locul cui sa joace la Euro? A lui Ostase? Sa fim seriosi. A lui Bazaliu, Lixandroiu sau Stoica? Daca nu te-ar scoate din pepeni conotatia articolului, ar fi chiar amuzant. Oare daca mai erau Neagu si Pintea, stirea era aceeasi? Probabil ca da. Nici macar nu e vorba de naturalizari aici, si-au depus ele pentru cetatenie, e dreptul lor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează