SPORTURI  »  HANDBAL  »  CNCD

EXCLUSIV Csaba Asztalos, președintele CNCD, condamnă bannerul instigator al maghiarilor: „Astfel de mesaje sunt regretabile” + Critică acuzațiile Norvegiei și Suediei din preliminarii

Articol de - Publicat sambata, 07 decembrie 2019 17:09

Csaba Asztalos (45 de ani), președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a vorbit pentru GSP despre mesajul provocator afișat de fanii maghiari la partida cu România de la Campionatul Mondial de handbal feminin.  

„Nu sunt de acord cu astfel de mesaje. Sportul și competiția ar trebui să fie pe teren. Din păcate, și în trecut au fost astfel de mesaje reciproce, prin care se încerca să se incite și să se creeze o atmosferă ostilă. Știm că atunci când sunt competiții sportive între cele două state e o atmosferă mai dinamică.

Astfel de mesaje sunt regretabile și condamnabile, mai ales că sportivi din ambele state au jucat pentru cealaltă țără. Jucătoarele se cunosc, sunt într-un circuit și cred că învață una de la cealaltă. Ca atare, nu sunt de acord cu astfel de mesaje”, a spus Asztalos pentru GSP.ro.

„Au fost multe sporturi în care s-au manifestat astfel de acte de intoleranță. Și sportivii minoritari au participat la performanța sportului românesc. Sunt lucruri care nu-și au rostul. Și în Ungaria ar trebui să se înțeleagă că astfel de lucruri n-au legătură cu sportul. Aceste manifestări ar trebui izolate și prevenite” - Csaba Asztalos

Maria Torok vorbește despre rivalitatea România - Ungaria: „Nu mă scoteau din «țigancă»! ”

„Cu siguranță vor fi discuții și la fotbal”

Președintele CNCD a vorbit apoi și despre riscurile unui eventual meci între România și Ungaria, la barajul pentru EURO 2020. 

„Să vedem ce se întâmplă la fotbal. Există posibilitatea să ne întâlnim la baraj. Dacă se joacă, sper să nu avem incidente, dar cu siguranță vor fi discuții. Sper să fie un nivel care păstrează demnitatea tuturor. Va fi dificil, totuși, mai ales că suntem sub investigație UEFA. Ambele naționale au jucat fără spectatori din cauza unor mesaje intolerante”.

„Nu am apreciat atitudinea Norvegiei și Suediei”

Acesta a continuat și a vorbit despre partidele României cu Suedia și Norvegia, în care ambele selecționate nordice au acuzat reprezentativa și fanii noștri de rasism.

„Sincer, nu am apreciat atitudinea lor. Nici a Norvegiei, nici a Suediei. Au încercat anticipat să eticheteze suporterii și România. Până la meciul cu Suedia, România a fost investigată și sancționată doar pentru manifestări de intoleranță, nu pentru rasism.

În ceea ce privește meciul cu Suedia, am fost pe stadion și, sincer să spun, nu am înțeles ce s-a întâmplat. Chiar am monitorizat și nu am înțeles de ce arbitrul a oprit meciul.

Nu înseamnă nimic faptul că o minge de golf a fost aruncată în teren, acest lucru nu are nicio simbolistică. Nu au fost imitări de sunete de animale, au fost doar fluierături, dar nu neapărat când un jucător suedez atingea mingea”, a mai spus Csaba Asztalos, în exclusivitate pentru GSP.ro.

EXCLUSIV Csaba Asztalos, președintele CNCD, condamnă bannerul instigator al maghiarilor: „Astfel de mesaje sunt regretabile” + Critică acuzațiile Norvegiei și Suediei din preliminarii
  • Csaba Asztalos

Vezi și: 

FOTO Fanii maghiari au inflamat spiritele înainte de meci! Organizatorii au intervenit după apariția unui banner provocator

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  08 Decembrie 2019, 01:44
Postat de Jakab Marton pe 07 Decembrie 2019, 20:40

Este condamnabil afisarea banerului! Dar injurat nu a fost nimeni! Iar adevarul este ca unguri au ramas alaturi de partenerul cu care au intrat in razboi, iar romani au intors spatele! Au avut de castigat si cam atat. Dembitatea a avut de suferit dar a meritat, pentru romani cel putin!

Mestere, esti complet paralel cu istoria, dar dai lectii. Transilvania a revenit Romaniei la finalul primului razboi mondial, cand s-a destramat Imperiul austro-ungar. Trianonul a fost dupa incheierea acestui razboi. Ceea ce cred ca incerci sa spui are legatura cu al doilea razboi mondial. Dar incurci borcanele rau de tot. Asa ca ..... fa ciocul mic si pune mana pe carte.

2717509004931438
Jakab Marton  •  07 Decembrie 2019, 20:40
Postat de Cosmin Bajescu pe 07 Decembrie 2019, 18:06

Vreo plangere la federatia internationala se face, sau iar ne purtam ca niste fraieri si acceptam sa fim injurati pe fata?

Este condamnabil afisarea banerului! Dar injurat nu a fost nimeni! Iar adevarul este ca unguri au ramas alaturi de partenerul cu care au intrat in razboi, iar romani au intors spatele! Au avut de castigat si cam atat. Dembitatea a avut de suferit dar a meritat, pentru romani cel putin!

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  07 Decembrie 2019, 20:30

Iar a s rupt italianul !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează