SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Exclusă din turneul de la Sf. Gheorghe, CSM Focșani face apel! FRH nu urmărește decât să-și umfle conturile

Articol de - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 13:58 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 15:21

Viorel Ciubotaru, directorul clubului moldovean contestă măsura aspră luat de federație, care a și amendat Focșaniul cu 40.000 de lei!

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a hotărât în ședința sa din 6 octombrie să excludă echipa CSM Focșani din turneul de la Sf. Gheorghe. Gruparea moldoveană a fost considerată vinovată de faptul că a ascuns faptul că două persoane din cadrul clubului (preparatorul fizic Marko Isakovici și jucătorul Roman Makrișin) au COVID-19. Cele două nu au făcut deplasarea la Sf. Gheorghe.

Directorul clubului, Viorel Ciubotaru a spus, în cadrul Consiliului de Administrație, că testele celor doi au venit însă luni 5 octombrie, de la clinica care a recoltat probele, și nu avea cum să le prezinte. În plus, se știa că nu vor face deplasarea la Sf. Gheorghe și nu era motiv de grabă. FRH a găsit însă de cuvință să amendeze clubul cu 20.000 de lei, neacordând niciun fel de circumstanțe!

Au găsit alți jucători infectați!

La cererea directorului CSM Focșani, Viorel Ciubotaru, luni 5 octombrie, tot lotul moldav a mai fost testat o dată. "Lotul de la Sfântu Gheorghe a fost testat preventiv, de urgență, la cererea mea, pentru a nu risca îmbolnăvirea mai multor persoane. În urma testării au mai fost depistați pozitiv trei sportivi: Attila Eros, Alexandru Gramatic și Constantin Rusu. Ceea ce înseamnă că CSM Focșani 2007 avea la Sfântu Gheorghe trei sportivi infectați cu Covid-19 în timpul turneului!", a declarat Ciubotaru.

FRH l-a pus la socoteală însă și pe Valentin Mocanu, cel care plecase din cantonament,nu jucase în prima zi, și a fost testat pozitiv la Focșani. Drept urmare, Comisia de Disciplină a dat următoarea rezoluție. "Sanctionarea clubului CSM Focsani 2007 cu excludere din turneu, pierderea meciurilor rămase de disputat cu 10-0, și penalitate pecuniară de 20. 000 lei, conform art 3.2 din Protocolul Medical, pentru depistarea a mai mult de 3 jucători testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului".

Cum se calculează acum? Sunt 3 jucători sau 4? Viorel Ciubotaru se apără și spune că "toți cei patru jucători au venit cu teste negative cu 48 de ore înainte de începerea turneului!". Asta înseamnă că s-au infectat la Sf. Gheorghe? FRH a decis însă, având acordul DSP Covasna, să meargă mai departe cu partidele. Vor urma alte infectări cu coronavirus? Foarte probabil atât timp cât CSM Focșani a jucat în prima zi cu CSU Suceava și a stat în același hotel cu CS HC Buzău. CSU Suceava a jucat a doua zi, la rândul ei, cu Potaissa Turda. Și de aici un întreg domino.

CSU Focșani a anunțat că va face Apel la decizia Comisiei de disciplină și, ar putea să se adreseze și în instanțele civile, dacă nu i se va da dreptate. Toate cluburile susțin că Federația pune pe primul loc banii, amenzile încasate de la cluburi, mai presus decât sănătatea sportivilor!

Amendat cu 3.000 de lei

Comisia de Disciplină a decis în ședința din 6 august și sancționarea cu amendă de 3.000 de lei a lui Adrian Gavriliu, directorul CSM Bacău. Acesta declarase că jucătorii echipei sale, depistați cu COVID-19, au fost infectați la turneul de la Sf. Gheorghe, din 15-17 septembrie. Comisia a stabilit că declarațiile sunt nefondate! Bacăul a avut 15 jucători afectați de virusul SARS CoV-2 și drept urmare nu a putut participa la turneul doi de la Sf. Gheorghe!

CSM Focșani, exclusă din turneul de la Sf. Gheorghe! Federația încasează o amendă de 40.000 de lei!

CSM Focșani-Dobrogea Sud Constanța amânat! Un posibil caz de coronavirus la Focșani. Moldovenii riscă excluderea din turneu!

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează