SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

Corespondență de la Budapesta » Căpitanul lui CSM București dezvăluie punctul slab al lui Vardar, înainte de confruntarea din Final Four

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat sambata, 06 mai 2017 14:35

Oana Manea recunoaște că are emoții înainte de jocurile din Final Four. Are încredere în echipa sa și spune că Vardar are handbaliste valoroase, dar joacă mult prea individual.

Căpitanul CSM-ului, Oana Manea, speră să ridice încă o dată trofeul deasupra capului. E conștientă că va fi mult mai greu, dar nimic nu e imposibil. Și-a adus aminte de clipele frumoase din sezonul trecut. A rămas fără voce și a devenit ținta miștourilor colegelor de echipă. I-ar plăcea să mai trăiască o dată acele clipe.

Oana, cresc emoțiile cu apropierea Final Four-ului?
- Cresc, cresc. Chiar vorbeam cu Mika și ne aduceam aminte de anul trecut, cum a fost atunci... Sincer sunt emoțiile foarte marie pentru că este și presiune față de anul trecut.

Nu ați cerut aceeași cameră la hotel?
- Nu. Am vrut aceeași cameră, dar nu au mai vrut fetele să schimbăm. Suntem bucuroase însă că suntem pe aceeași parte.

Adică pe partea cu finala?
- Pe partea cu geamul aerisit, la ozonificare! (râde)

Ați văzut Vardar de multe ori, e diferență față de anul trecut?
- Da, este diferență. În primul rând acum o au pe Lacrabere, care le face tot jocul, au o parte dreaptă mult mai bună ca anul trecut, dar per ansamblu sunt cam aceleași și au același stil de joc. Mie una mi se pare că joacă mult prea individual și prea puțin ca echipă.

Ați putut să vă faceți o idee despre stilul lor de joc pentru că au schimbat foarte mulți antrenori și fiecare a venit cu ceva nou?
- Le-am vizionat foarte mult, disecat pe atac, pe apărare, am încercat să le găsim punctele slabe. Cum am mai spus-o, le place să joace mai individual și au un stil în care aglomerează jocul pe centru. Ori noi asta vrem, să vină central cu acțiunile lor.

Vor fi 1.500 de suporteri în tribună. Va fi un impuls pentru voi.
- Anul trecut au fost mult mai puțini, dar acei oameni au făcut o atmosferă senzațională. I-am auzit tot timpul, ne-au încurajat, au fost fantastici. Acum, dacă stau să mă gândesc, numărul e triplu și va fi mult mai bine. Le mulțumim că au venit să ne susțină și, cu siguranță, îi vom auzi din teren.

E mai greu să câștigi un trofeul sau să ți-l aperi?
- Cred că e infinit mai greu să-l aperi. Până acum nu a existat nici o echipă care să câștige Liga de două ori consecutiv, de când e actualul sistem. Ar fi ceva senzațional să reușim noi.

Cum e aici la Budapesta? Care e atmosfera, vă întâlniți cu toate jucătoarele, adversare, colege, foste coechipiere? Simți tensiunea?
- Nu e o atmosferă tensionată. Ne cunoaștem, suntem prietene. Doar că e foarte mare agitație și asta nu face bine nimănui. Joi, când am ajuns, a fost liniște, a fost mult mai bine.

Ai visat ceva frumos azi-noapte?
- Nu. Știu doar că am dormit buștean, ne-am trezit de dimineața, și eu, și Mika și ne-am făcut cafeaua.

Ce surpriză i-ați făcut Mikăi?
- I-am cântat la mulți ani, am mâncat tort, dar cred că pentru ea cel mai frumos cadou ar fi să trecem de Vardar și să jucăm din nou finala.

  • CSM București joacă de la 18:45, în cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor, în încercarea de a-și apăra trofeul cucerit în sezonul trecut. Meciul poate fi urmărit liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport și TV Dolce Sport (detalii AICI).

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Mai 2017, 15:39

fetele au iarasi o sansa sa intre in istorie(anul trecut au fost la prima prezenta in C.L apoi FF si au castigat cupa,acum o pot castiga a doua oara)anul trecut nu le baga nimeni in seama..acum lucrurile sau schimbat,intalnim vardar echipa cu individualitati destule..dar mai putin aratand ca o echipa,meciul o sa fie mult mai strans ca anul trecut,noi avem un antrenor care poate reprezenta atuul nostru ,apararea cred ca o avem peste ei..si daca frantuzoaicele vor prinde un joc bun ajungem in finala

tihi
tihi  •  06 Mai 2017, 15:29

Va ocupati de punctul slab al adversarului...Fiti atente la punctele voastre slabe,ca veti pierde in pofida increderii foarte mare...Vardar este o echipa demna de luat in calcul chiar pentru finala,si sa nu dezapreciati pe Vardar,ca istoria nu se va repeta!!

digei
digei  •  06 Mai 2017, 15:08

Hai sa le vedem de ce sunt in stare la banii pe care-i iau de la noi,de la populatie.O avere,ar trebui sa castige 3 de Final 4 la rand ca sa-si justifice acesti bani ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează