SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR / GYOR-LADA TOGLIATTI 33-34

Afară din Europa!

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2008 00:00

Lada Togliatti a bătut aseară la Gyor şi Oltchim Rm. Vîlcea nu mai are şanse la calificarea în semifinale

Oltchim Rm. Vîlcea avea nevoie de ajutorul formaţiei maghiare ETO Gyor pentru a-şi păstra intacte şansele de a rămîne în Europa. Deja cu biletele pentru semifinale în buzunar, unguroaicele ar fi trebuit să obţină aseară, pe teren propriu, cel puţin un rezultat de egalitate cu Lada Togliatti, finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor. Neînvinsă de 31 de partide oficiale, Gyor a pierdut însă tocmai aseară!

Prestaţia unguroaicelor a fost însă una dubioasă. Portarii nu au scos nimic, Gorbicz, cel mai bun centru din lume, a jucat foarte slab, la fel ca şi Spiridon sau Hornyak. Singurele care s-au zbătut pe teren au fost extremele Verten şi Mravikova, dar mai ales Aurelia Brădeanu, interul stînga al "naţionalei" României, care a marcat de 12 ori! Pe final însă, Mika a ratat şi ea o aruncare de la 7 metri, care s-a dovedit a fi decisivă. La 34-33 pentru Lada, Anita Gorbicz a avut de două ori ocazia să egaleze. Cu 80 de secunde înainte de final de la 7 metri şi apoi cu 20 de secunde, la ultima fază, din acţiune. A dat de fiecare dată pe lîngă, ultima oară parcă pentru a scăpa de minge, deşi mai erau de jucat 7 secunde! "Nu pot să le acuz de nimic, însă au jucat foarte prost. Mika Brădeanu a arătat că şi-a dorit să ne ajute. Degeaba, nu trebuia să ajungem aici, să stăm la mîna altora", a spus dezamăgită portarul Luminiţa Huţupan Dinu.

"Cînd ne-au ajutat ungarii?"
"Cînd am pierdut punctul la Nurnberg şi am făcut egal, 28-28, i-am spus domnului Tadici că punctul acela ar putea să ne coste. El a zis că e un punct cîştigat, nu unul pierdut. Uite că a fost un punct pierdut", a declarat preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, după ce a aflat că rusoaicele de la Lada Togliatti au bătut în Ungaria. "Am sperat, să fiu sincer, într-un rezultat bun, dar cînd vreodată ne-au ajutat pe noi ungurii?", a încheiat Gavrilescu.

"Îmi pare rău!"
Aurelia Brădeanu a fost fost indiscutabil cea mai bună jucătoare de pe teren în meciul de aseară. Mika şi-a dorit mult să-şi ajute fosta echipă să se califice în semifinale. "Îmi pare rău, nu a fost să fie! Eu am făcut tot ceea ce a depins de mine. Din păcate, s-au resimţit absenţele lui Palinger şi Tomori. Pe final, oboseala acumulată în acest sezon s-a resimţit, nu ne-am mai apărat cum trebuie", a declarat Aurelia Brădeanu, care a marcat de 12 ori, trei dintre reuşite de la 7 metri.

Clasament
1. ETO Gyor 5 4 0 1 157-133 8p
2. Lada Togliatti 5 3 0 2 151-154 6p
3. Oltchim 5 2 1 2 156-141 5p
4. FC Nurnberg 5 0 1 4 136-172 1p
Ultimele meciuri: Lada Togliatti-FC Nurnberg; Oltchim-Gyor (15.03)

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (75)
 •  12 Martie 2008, 21:10

pai daca gyor-lada a fost blat, atunci puteti spune ca si nurnberg-oltchim a fost blat.

 •  12 Martie 2008, 08:55

Pentru bad Omen. Bai cretinoidule, poate in mintea ta e oltchimul cea mai iubita echipa de handbal feminin din Romania ! Spui ca Rulemtnul nu are palmares?? pacaliciule cand ERulmentul castiga campionate nationale voi dadeati cu sapa mai taranilor nici nu stiati ce e ala handbal, asa ca nu veni la mine cu figuri din astea. Om fi noi CFR-ul Romaniei la disciplina asta si voi cacatul si jegul ala de echipa care se numste steaua comunista a berbecului de becali, dar noi o sa fim campioni ca si CFR!

 •  11 Martie 2008, 14:02

david vino fara teama la Valcea! daca faci rost de bilet, ei iti garantez ca nu ti se va intampla nimic ! Din pacate vor fi foate multe huiduieli si injuraturi vis-a-vis de formatia maghiara si mai ales pentru Spiridon si Gorbitz. dar atat ! Fara acte de violenta fizica, doar verbala ! Daca vrei sa vii, vino fara grija !

Vezi toate comentariile (75)
Comentează