SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Cu paşi mici spre JO

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2008 00:00

Lotul feminin al României se află în Anglia pentru a susţine un concurs amical.

Cele cinci medalii europene sînt amintiri pentru com­po­nen­tele lotului olimpic de la Deva. Exerciţiile lor deja se îndreaptă către perfecţiunea care ar trebui atin­să la Jocurile Olimpice de la Bei­jing. Pe lîngă cele două an­tre­namente pe care le au în fiecare zi la Deva, sportivele mai ies din ru­tină prin cîteva concursuri de pre­gătire. După ce la începutul lunii re­prezentativa Marii Britanii a fost la Constanţa, a venit rîndul României să întoarcă această vizită com­pe­tiţională. La sfîrşitul săptămînii, gimnastele din cele două ţări vor concura din nou împreună. Echipa României pentru această întrecere este aceeaşi ca şi la Constanţa, Ste­liana Nistor, Sandra Izbaşa, Daniela Druncea, Anamaria Tămîrjan, Ga­brie­la Drăgoi, Andreea Acatrinei şi Andreea Grigore. “Ne pregă­tim din greu pentru a intra din nou în pr­i­ză”, a spus antrenorul coor­do­nator Nicolae Forminte.

Pe lîngă grijile antrena­men­telor zilnice, sportivele şi staff-ul din jurul lor s-au confruntat per­ma­nent cu starea precară de sănătate a gimnastelor. La Campionatele Eu­ropene, echipa României a fost văduvită de prezenţa Ceraselei Pă­traşcu, accidentată în calificări. “Sta­rea de sănătate a fetelor este staţionară”, a adăugat Nicolae Forminte.

Pînă la Olimpiadă, gimnastele vor participa la Naţionalele Ro­mâ­niei, care se vor desfăşura la Plo­ieşti, între 27 şi 29 iunie, urmînd apoi a avea o înfruntare cu echipa Ita­liei şi o posibilă competiţie ală­turi de Germania.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează