SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ANCHETĂ

Lupta dusă în culise pentru blocarea „imaginii de un milion de lire” cu Michael Schumacher

Michael Schumacher // foto: Guliver/gettyimages
Michael Schumacher // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 16:44 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 17:08

Un „prieten apropiat” al familiei Schumacher a încercat să vândă o fotografie realizată pe ascuns cu fostul campion mondial din Formula 1 pentru un milion de lire sterline. Imaginea n-a ajuns însă în spațiul public, după ce familia a reușit să o blocheze în instanță. 

Michael Schumacher, unul dintre cei mai mari piloți ai tuturor timpurilor în Formula 1, a trecut în 2013 printr-un moment care i-a schimbat definitiv viața.

Un accident la schi i-a provocat un traumatism cranian sever și o hemoragie cerebrală. Schumacher a fost ținut în comă vreme de un an, înainte de a fi externat din spital și transportat la reședința familiei din Geneva, Elveția.

De atunci, informațiile despre starea sa au fost foarte rare, iar în spațiul public nu a mai apărut nici măcar o fotografie cu el.

Gigi Becali, „cadou” de 100.000 de euro pentru Dică: „L-am dat la reducere”
FCSB
Gigi Becali, „cadou” de 100.000 de euro pentru Dică: „L-am dat la reducere”

Fotografia cu Michael Schumacher scoasă la licitație pentru un milion de lire sterline

Acest lucru s-ar fi putut întâmpla la 3 ani după accident, în 2016, când un apropiat al familiei l-a fotografiat pe Michael pe ascuns și a încercat să vândă imaginea, după cum relatează The Sun.

Fotografia respectivă l-ar fi arătat pe Schumacher întins pe pat. Posesorul ei ar fi lansat o licitație cu mai multe publicații din Europa, solicitând o sumă uriașă în schimbul fotografiei, de aproape un milion de lire sterline.

La îndemnul soției lui Michael, Corinna, procurorii germani din Offenburg au pornit o anchetă și au descris acțiunile respectivei persoane drept „o violare a vieții personale”, iar în cele din urmă apariția imaginii cu Schumacher a fost blocată. 

Starea lui Michael Schumacher din prezent: „Ne uităm împreună la curse”

Zilele trecute, Jean Todt, fostul președinte al Federației Internaționale de Automobilism și ex-șef la Ferrari, a dezvăluit că îl vede în mod recurent pe Michael Schumacher, o legendă a Scuderiei.

„Este adevărat că privesc cursele împreună cu Michael, dar îmi e dor de ceea ce obișnuiam să facem împreună”, a afirmat Todt.

Familia lui Michael Schumacher și apropiații acestuia sunt extrem de discreți cu privire la starea fostului campion mondial. Fiul acestuia, Mick, concurează în Formula 1 din 2021, când a semnat cu echipa americană Haas.

„Cred că eu și tata ne-am fi înțeles într-un mod diferit acum, pentru că vorbim o limbă similară: limba sporturilor cu motor. Am avea mult mai multe de vorbit, mă gândesc tot timpul că ar fi atât de frumos. Aș da totul pentru a avea această oportunitate”, a spus Mick în cadrul documentarului „Schumacher”, realizat și publicat de Netflix în 2021.

Mai multe știri din Formula 1: 

Bernie Ecclestone, acuzat de fraudă » Suma uriașă pe care nu ar fi declarat-o la Fisc

„Sunt nebuni? Ce se întâmplă?” » Inginerii de la Ferrari, luați la rost după MP al Franței

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
toss
toss  •  28 Iulie 2022, 08:01

deja e prea multa secretomanie...zici ca e Dumneze. Un mare campion care se umple de penibil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează