SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI, 6-28 IULIE

Mike Teunissen, surpriza de la începutul Turului Franței 2019! Sagan a terminat pe locul 2

Mike Teunissen, dreapta, în galben, foto: Reuters
Mike Teunissen, dreapta, în galben, foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 09:20

Olandezul Mike Teunissen (26 de ani, de la echipa Jumbo-Visma) s-a impus în prima etapă a Turului Franței, după o luptă strânsă la sprint cu slovacul Peter Sagan, de la Bora.

Cea dintâi etapă din Le Tour 2019, o buclă în jurul orașului Bruxelles, a fost o ilustrare perfectă a zicalei: "Nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește".

Mike Teunissen de la Jumbo-Visma trebuia să-l pună în poziție pe coechipierul său Dylan Groenewegen pentru sprintul final.

Cu 1,5 kilometri rămași până la linia de sosire, în pluton s-a produs cu o ambuscadă cauzată de o căzătură, iar Groenewegen a fost printre cei afectați. Astfel că Teunissen s-a trezit singur în față și i-a dat bice.

Într-un final încins, așa cum se întâmplă de fiecare dată, l-a depășit pe favoritul Peter Sagan.

„Nu-mi vine să cred, am lucrat multe săptămâni, luni pentru a-l aduce pe Dylan în postura de a câștiga această etapă și pentru a îmbrăca tricoul galben. A fost o zi ciudată pentru că obiectivul nostru s-a evaporat când mai aveam puțin. M-am simțit proaspăt și de aceea am atacat victoria”, a spus olandezul în vârstă de 26 de ani.

Podiumul etapei de 180 de kilometri și în care startul a fost dat de Eddy Merckx, de la a cărui primă victorie se împlinesc 50 de ani, a fost completat de Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) și de Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Mike Teunissen va purta tricoul galben de lider în etapa a doua, care va fi un contratimp pe echipe, purtat pe 27,6 km, între Palatul Regal și simbolul Bruxelles-ului, Atomium-ul. 

Citește și:

Războiul outsiderilor » Turul Franței începe azi să își aleagă câștigătorul dintr-un pluton din care nu va face parte marele favorit, Chris Froome

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează