SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL CALIFORNIEI / SAUSALITO - SANTA ROSA 156KM

Haedo, primul la Santa Rosa

Articol de - Publicat marti, 19 februarie 2008 00:00

Argentinianul de la CSC, Juan Jose Haedo, a cîştigat prima etapă din Turul Californiei, izbutind să neutralizeze "trenul" celor de la QuickStep şi vigilenţa celor de la Rabobank.

 

Victoria lui Haedo a fost facilitată de travaliul liderului din clasamentul general, Fabian Cancellara, precum şi de lupta pentru întîetate de la vîrful plutonului. "Fabian nu se simtea prea bine în această dimineaţă, dar a făcut eforturi extraordinare să mă ţină în faţă!".

Haedo s-a făcut remarcat ca sprinter în prima ediţie a Turului Californiei, cînd a reuşit să se impună în două etape (una dintre ele chiar la Santa Rosa), fapt ce i-a adus un contract nou-nouţ cu echipa lui Bjarne Riis. În 2007, a revenit în forţă cu alte două victorii. Anul acesta, Haedo pare mai în formă ca oricînd, avînd în vedere că nici Ciolek (tînăra gardă a celor de la High Road) şi nici Freire (experimentatul rutier spaniol) nu i-au făcut faţă. "A fost extraordinar să cîştig din nou la Santa Rosa, avînd în vedere numărul rutierilor puternici din pluton!", a întărit cu modestie Haedo.

Etapa din această noapte se va disputa pe o distanţă de 182 km, între Santa Rosa şi capitala Californiei, Sacramento. În clasamentul general, Cancellara se situează la 2 secunde în faţa lui Tzler Farrar (Slipstream Chipotle), şi 4 secunde de locul 3, Bradley Wiggins (High-Road).

 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează