SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

România și-a asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box

Lăcrămioara Perijoc a depășit-o în sferturi pe Olena Savchuk / Sursă foto: FR Box
Lăcrămioara Perijoc a depășit-o în sferturi pe Olena Savchuk / Sursă foto: FR Box

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 14:56 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 12:06

Reprezentantele României își turează motoarele la Campionatele Europene de Box de la Belgrad (18-28 aprilie). Lăcrămioara Perijoc, sportivă calificată și la Jocurile Olimpice, a avansat, marți, în semifinalele categoriei 54 kg. În penultimul act a ajuns și Claudia Nechita, ambele și-au asigurat astfel medalii la competiția din Serbia.

După ce a trecut în optimile de finală de turcoaica Akbas Hatice, Lăcrămioara Perijoc a învins-o în „sferturi”, prin decizie unanimă, și pe italianca Olena Savchuk, obținând astfel biletele pentru semifinale.

Pe Lăcrămioara Perijoc o așteaptă la orizont irlandeza Fay Niamh, cele două urmând să boxeze pentru un loc în finală joi, 25 aprilie.

România și-a asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box
Lăcrămioara Perijoc, declarată câștigătoare în fața Olenei Savchuk / Sursă foto: FR Box

Și Claudia Nechita luptă pentru medalii

Tot marți, și Claudia Nechita a făcut pasul spre semifinale, însă la categoria 57 kg. Românca a fost declarată câștigătoare, prin decizie unanimă, după duelul cu Sthelyne Grosy, reprezentanta Franței.

Pentru un loc în ultimul act, Nechita o va înfrunta, tot joi, pe bulgăroaica Svetlana Kamenova Staneva.

România și-a asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box
Claudia Nechita, sărbătorind triumful din sferturi / Sursă foto: FR Box

S-au oprit în faza sferturilor Alina Alexandra Crețu (categoria 63 kg.), depășită la puncte de Aslahan Sezgin din Bulgaria, și Mihaela Bădescu, sportiva care le-a reprezentat pe „tricolore” la categoria 50 kg. Ultima a cedat în fața armencei Anush Grigoryan.

Câștig de cauză avusese în optimile de finală și Loredana Martin (categoria 66 kg.), cea care a învins-o inițial pe Mariana Soto Torres din Spania, doar că românca s-a văzut eliminată în „sferturi” în urma duelului cu turcoaica Surmeneli Busenaz.

Delegația feminină a României a deplasat șase sportive la Belgrad: Mihaela Bădescu (categoria 50 kg.), Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg.), Claudia Nechita (categoria 57 kg.), Alina Alexandra Crețu (categoria 63 kg.), Loredana Marin (categoria 66 kg.) și Crinuța Sebe (categoria 70 kg.)

România și-a asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box
Delegația feminină la Campionatele Europene de Box pentru Seniori si Senioare / Sursă foto. FR Box

Avem un reprezentant în „sferturi” și la masculin

Alți cinci pugiliști reprezintă România în întrecerea masculină. Robert Eusebiu Jitaru va boxa astăzi, în „sferturi”, la categoria 63,5 kg., oponent fiindu-i maghiarul Richard Kovacs.

Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 86 kg) au fost eliminaţi.

Citește și alte știri din sportul românesc:

Ce onoare! Ana Maria Popescu va purta Flacăra Olimpică la sosirea torței în Franța » Ceremonie la Marsilia

Irina Begu, victorioasă la Madrid: „Am nevoie de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar mă bucur de turneu”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  24 Aprilie 2024, 17:02

...cel mai frumos sport ...boxul feminin ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează