SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Transformare

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Din cauza unei operaţii la genunchi, Liliana Popescu şi-a schimbat probele şi acum e lider mondial la 1.500 metri.

Atletismul românesc are la ora actuală un singur sportiv înscris în cel mai puternic circuit, Golden League: Liliana Popescu (26 de ani). În plus, ea de­ţine o altă performanţă nota­bilă: este lider mondial în proba de 1.500 metri, cu 4:00,35, titulatură cu care nu se mai poate lăuda nici un alt atlet român la ora actuală. Reu­şi­tele sale pe pistă sînt datorate, după cum afirmă chiar sportiva, schimbării stilului de pregătire.

– Care este secretul tău, Liliana ?
– Nu este unul misterios. În octombrie trecut am suferit o operaţie la menisc. În urma in­ter­venţiei chirurgicale am fost obli­gată să-mi schimb antrenamentul pînă la refacerea completă. Am renunţat la intensitate şi am mers pe mai mult volum. Pe mai mulţi kilometri alergaţi.

– Care erau probele tale?
– Înainte de operaţie eram specializată pe 400 şi 800 metri. După, noul meu antrenor, Doru Roşca, mi-a recomandat să trec pe 1.500 metri şi să păstrez 800 metri ca probă secundară. În scurt timp, această schimbare mi-a priit şi am continuat aşa. Iar rezultate au confirmat.

– Ai cei mai buni timpi pe 1.500 metri.... Cum va fi la Olim­piadă?
– La Beijing o să alerg atît 800 metri, cît şi 1.500 metri. Dorinţa mea e să prind un podium. Voi face tot ce voi putea la acel moment.

– Cum crezi că se va alerga la Olimpiadă?
– Este devreme să mă pronunţ deoarece alergătoarele din Rusia încă nu au ieşit în concursuri. Sînt sigură însă că se va alerga sub 4 minute.

– La cîte competiţii vei mai merge pînă la Olimpiadă?
– Am în program patru-cinci concursuri...

“Liliana Popescu este în grafic. Aleargă bine şi este una dintre cele mai serioase sportive pe care le-am avut”
“4:00,35 de minute nu este ultimul cuvînt al Lilianei. Sînt sigur că în scurt timp va coborî sub patru minute”

Doru Roşca antrenor

Joi pleacă la Cupa Europei

Echipele României, feminină şi masculină, vor pleca joi spre Turcia, la Istanbul, unde în zilele de 21 şi 22 iunie va avea loc Cupa Europei, liga I. Printre atleţii români ce vor participa la concurs se numără Ionela Tîrlea, Nicoleta Grasu, Liliana Popescu şi Adelina Gavrilă. “Pînă acum, obiectivul era clasarea pe primul loc pentru a promova în Superligă, dar cred că de la anul va fi schimbat sistemul”, a declarat antrenorul Doru Roşca.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează