SPORTURI  »  ALTELE  »  ANIVERSARE

VIDEO Surpriză deosebită pentru Alina Dumitru » Ce cadou a primit în ziua în care a împlinit 36 de ani

Articol de , - Publicat vineri, 31 august 2018 13:06

Alina Dumitru, campioana olimpică din 2008 la judo, a fost sărbătorită de participanții la stagiul internațional de la Venus, cu ocazia împlinii vârstei de 36 de ani. 

Aflată împreună cu o grupă de sportivi în stațiunea Venus, unde se desfășoară în această săptămână stagiul internațional „PANTHEON JUDO STAGE RANDORI & KATA”, Alina Dumitru a avut parte de o petrecere-surpriză joi, cu ocazia împlinirii vârstei de 36 de ani.

Campioana olimpică de la Beijing a fost întâmpinată cu aplauze de micii judoka îmbrăcați în kimono-uri, care s-au așezat pe ambele laturi ale culoarului spre tatami-ul în aer liber de la Dojo Pantheon Academy Hotel, unde a fost așteptată de către colegi, prieteni, organizatori și familie cu buchete de flori și un tort imens cu imaginea sa.

"M-au așteptat acei copii minunați în față. Mi-au făcut un culoar și m-au salutat cu toții, iar aici pe saltea toți antrenorii m-au întâmpinat cu un buchet mare de flori și cu tortul acela imens", a spus, vizibil emoționată, Alina Dumitru, pentru TV Digi Sport.

Proaspăt demisionară din funcția de vicepreședinte al Federației Române de Judo, Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la categoria 48 kg la Jocurile Olimpice din 2008, devenind prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc. În palmaresul său, se mai regăsesc o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale și 8 titluri de campioană europeană.

Carte dedicată lui Mihai Botez

Tot în cadrul stagiului de la Venus, a fost lansată miercuri cartea „Mihai Botez – Istoria Judoului Arădean”, sub semnătura lui Ștefan Mureșan și Patricia Panțâr, dedicată celui considerat „Patriahul” judoului românesc.

Născut pe 31 mai 1922, Mihai Botez este cel care a adus în România două dintre cele mai importante sporturi de contact, judo și jiu jitsu. Primele lecții de judo le-a primit de la ofițeri japonezi, italieni și germani, în lagărul american de la Chalon, lângă Paris, în timpul celui de-al doilea război mondial. Revenit în țară, a devenit campion național absolut de gimnastică, între 1948 și 1952, participând din această postură la Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952.

Doi ani mai târziu, s-a clasat în primii zece la Campionatul Mondial de atletism, în proba de săritură în lungime. În 1956, a înfiinţat prima secţie de judo oficială din România, la Clubul Sportiv „Vagonul” Arad. În 1968, la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo, a fost numit Preşedintele Comisiei pentru acordarea centurilor negre, iar șase ani mai târziu a devenit primul român care a obţinut titlul de antrenor emerit în judo.

Mişa Baci, aşa cum îi spuneau prietenii, a deținut centura neagră de 9 Dan la judo şi cu 8 Dan la jiu-jitsu, iar ani la rând a fost cel mai bătrân campion mondial de judo din lume. S-a stins din viață pe 9 decembrie 2011, la Arad. Apariția cărții vine într-un moment aniversar pentru judoul românesc, care sărbătorește 50 de ani de la înființare.

 
Surpriză deosebită pentru Alina Dumitru

Surpriză deosebită pentru Alina Dumitru Ce cadou a primit în ziua în care a împlinit 36 de ani: https://www.gsp.ro/sporturi/altele/surpriza-deosebita-pentru-alina-dumitru-ce-cadou-a-primit-in-ziua-in-care-a-implinit-36-de-ani-547331.html

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Vineri, 31 August 2018

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează