SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ / CAMPIONATE EUROPENE

CORESPONDENȚĂ DIN SZEGED Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat cursa din recalificări și vor fi prezente în ultimul act de dumincă: „Lupta nu s-a terminat, urmează finala”

Ancuța Bodnar și Simona Radiș în acțiune FOTO Raed Krishan (Szeged) +13   FOTO
Ancuța Bodnar și Simona Radiș în acțiune FOTO Raed Krishan (Szeged)

Articol de , - Publicat vineri, 26 aprilie 2024 15:24 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 16:35

Simona Radiș (25 de ani) și Ancuța Bodnar (25 de ani), cvadruple campioane europene, au intrat joi în recalificări, după ce joi au fost învinse pentru prima oară în cinci ani într-o cursă a probei de dublu vâsle. Au fost pe primul loc și acum se gândesc doar la finala de duminică.

  • Campionatele Europene de la Szeged sunt transmise în România de Prima Sport.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au început ziua de vineri dis-de-dimineață. Au sosit la „Baza Olimpică de Canotaj și Kaiac-Canoe" de la Szeged când soarele dădea semne că temperatura va fi una mai bună decât joi, când au fost învinse după o serie de 26 de victorii.

Au ieșit din cortul pe care scrie România la ora 10:00 și s-au dus lângă rastelul cu bărci pentru aș face încălzirea. Concentrate, cu mișcări măsurate, Ancuța și Simona și-au făcut rutina în liniște, supravegheate de italianul Antonio Colamonici, antrenorul coordonator al loturilor olimpice de canotaj masculin și feminin.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar: „Am făcut o cursă mai bună"

La 10:20 au luat barca pe umeri și au pornit spre ponton. Cu pași măsurați și cu mare grijă au pus barca pe apă, apoi, la 10:27, au pornit spre start, pe canalul adiacent celui de concurs. La 11:03 au pornit în cursă alături de echipaje din Irlanda, Elveția, Cehia, Marea Britanie și Ungaria.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș la încălzire FOTO Raed KrishanFOTO Raed Krishan
Simona Radiș la încălzire FOTO Raed Krishan
Antonia Colamonici la antrenamentul de dimineață FOTO Raed Krishan
Simona Radiș  înainte de cursă FOTO Raed Krishan
Ședința de dinainte de cursă FOTO Raed Krishan
+9 FOTO

Au fost primele la 500 de metri, la 1.000 de metri și 1500 m și au trecut primele linia de finiș cu un timp de 07:16,34.

Alături de ele, în finala de duminică s-au mai calificat Irlanda, Elveția și Cehia. „Am făcut o cursă mai bună, am corectat din greșelile de ieri și cu siguranță mai avem o zi de antrenamente, urmând ca duminică, la finală, să facem cea mai bună cursă la momentul actual. Sperăm laun rezultat cât mai bun, astfel încât noi să fim mulțumite la final", a spus Simona Radiș

Sorana Cîrstea a dezvăluit, în dialogul cu GSP, cum a „supraviețuit” în meciul cu revelația Eala: „Nu știam cum joacă. E dificil prima dată” » Detalii despre colaborarea cu Albert Costa
Corespondență de la Madrid
Sorana Cîrstea a dezvăluit, în dialogul cu GSP, cum a „supraviețuit” în meciul cu revelația Eala: „Nu știam cum joacă. E dificil prima dată” » Detalii despre colaborarea cu Albert Costa

„Am avut o cursă mult mai bună față de cea de ieri, ne dorim ca în finală să fie cea mai bună și să ne demonstrăm într-adevăr valoarea noastră. Mai bine că s-a întâmplat în serii decât în altă cursă mult mai importantă. Suntem oameni, oricine poate să piardă, important este să învățăm din asta, să fie un avantaj", a subliniat și Ancuța Bodnar.

Simona Radiș: „Nu mai avem presiune pe umerii noștri"

Vremea a fost mult mai bună vineri, cu soare, față de joi, dar Simona Radiș spune că acest lucru nu a contat atât de mult.

„Cu siguranță este mai bine că s-a încălzit vremea, dar condițiile sunt aceleași pentru toată lumea, noi știm cum să ne adaptăm și indiferent cum va fi vremea, cald-rece, vânt, fără vânt, valuri sau fără valuri, ne vom descurca", a spus campioana olimpică, mondială și europeană.

Simona a mai subliniat că într-un fel se simte ușurată că seria de succese s-a oprit la 26. „Noi nu țineam cont de câte curse eram neînvinse, nu a fost acesta obiectivul nostru. Cu atât mai mult ne bucurăm că s-a sfârșit, astfel încât să nu mai avem presiune pe umerii noștri.

Noi știm ce avem de făcut, care ne sunt obiectivele. Lupta nu s-a terminat, urmează finala, unde vom face o cursă mult mai bună, iar după acest campionat trebuie să reîncepem munca fiindcă adevăratul obiectiv rămân Jocurile Olimpice", a subliniat ea. Duminică, de la 15:24, vor concura pentru al cincilea aur continental.

INTERVIU

Ancuța Bodnar: „Până nu treci linia de sosire, nu te poți considera câștigător"

Ancuța Bodnar a spus după cursa de joi cum se simte la Szeged și cum a perceput ea întreruperea seriei de 26 de victorii.

- Ancuța, colega ta spunea că a exista o presiune legată de seria voastră de invincibilitate, așa ai simțit și tu?
- Da, a existat o presiune din partea celor din jur pentru că spuneau că mergem la aceste Campionate Europene doar pentru încălzire, dar avem emoții pentru că suntem oameni, suntem sportivi și până nu trecem linia de sosire nu ne putem considera câștigători. Tratăm fiecare cursă cu maximă seriozitate și nu desconsiderăm pe nimeni, pentru nu știm de unde sare iepurele, cum este vorba noastră.

Ancuța Bodnar: ”Ne bucurăm doar pe moment”

- În fiecare an trebuie să o luați de la capăt?
- Este un lucru bun, pentru că de fiecare dată când câștigăm o medalie, ne bucurăm pe moment de rezultat, dar apoi o lăsam deoparte și începem să muncim și să ne dorim o nouă medalie. A fost un atu pentru noi.

- Cum vă simțiți aici, la Szeged?
- Este o bază frumoasă, spațioasă, până acum vântul nu ne-a pus probleme, față de alte competiții unde sunt avantaje de culoare sau alte probleme pe parcursul încălzirii. Ne dorim să ne fie bine până duminică și să facem cursa cea mai bună în finală.

Citește și:

Serie întreruptă » Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost învinse în calificări la Campionatele Europene de la Szeged
EUROPENE CANOTAJ
Serie întreruptă » Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost învinse în calificări la Campionatele Europene de la Szeged
Răspuns onest, aproape brutal, al lui Nadal: „Nici nu mă preocupă!” » Declarație emoționantă: „Ar fi ideal pentru familie, dar probabil nu o voi putea face”
ATP MADRID
Răspuns onest, aproape brutal, al lui Nadal: „Nici nu mă preocupă!” » Declarație emoționantă: „Ar fi ideal pentru familie, dar probabil nu o voi putea face”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  27 Aprilie 2024, 12:35

Pe ce canal de TV , se transmite canotajul ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează