SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE POLO

România și-a aflat adversara din „finala” pentru Jocurile Olimpice: „Va fi meciul vieții noastre!” » Toate calculele

FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo
FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 19:24 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 01:13

România va înfrunta naționala din Muntenegru pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de polo masculin. Calculele calificării la Jocurile Olimpice sunt clare.

  • România - Muntenegru se joacă duminică, de la ora 15:30. Drepturile TV pentru Campionatul Mondial de polo sunt deținute de Televiziunea Română.

România s-a descurcat conform așteptărilor în faza grupelor. „Tricolorii” au învins Kazahstanul și au cedat în fața coloșilor din Ungaria și Italia. Maniera de joc a fost încurajatoare.

Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”
AUDIERI SIMONA HALEP
Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”

Cum se califică naționala de polo masculin a României la Jocurile Olimpice de la Paris 

Naționala pregătită de Bogdan Rath a ajuns în fața meciului decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Calculele sunt foarte simple. România trebuie să învingă reprezentativa Muntenegrului pentru a obține biletele către Paris.

„Tricolorii” au nevoie de un miracol și de un meci perfect pentru a-și îndeplini obiectivul. Cele două naționale au fost adversare și la recent încheiatul Campionat European, pe 14 ianuarie 2024. Muntenegrenii s-au impus clar, scor 18-11. România nu a câștigat niciodată un meci direct.

România nu are nicio echipă calificată la Paris. Doar naționala de polo masculin păstrează șanse matematice. 

4 locuri pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Campionatul Mondial, organizat la Doha, oferă 4 tichete pentru Jocurile Olimpice. Dintre cele 16 echipe participante, 8 erau deja calificate la Paris: Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania, Africa de Sud și Australia.

Cel mai bine clasate 4 reprezentative, în afara celor enumerate, vor obține calificarea. 

Serbia, Italia, Croația, Muntenegru și SUA au încheiat faza grupelor cu un bilanț superior României. 

Au un gust amar pentru anumite decizii din meciul cu Italia, în momente cheie. Dar sunt mulțumit că avem o evoluție în creștere. Ne trebuie timp. Dacă reușim să jucăm mai multe partide la acest nivel, se va întâmplă. Nu se poate imediat. O să fie meciul vieții pentru noi. Va fi o mare bătălie!
- Bogdan Rath, selecționer România

Țintarul Campionatului Mondial de polo masculin:

  • Muntenegru - România (câștigătoarea vs Spania) 
  • Statele Unite ale Americii - Italia (câștigătoarea vs Grecia) 
  • Croația - Brazilia/China (câștigătoarea vs Serbia) 
  • Australia - Franța (câștigătoarea vs Ungaria)

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Fabulos! U-BT Cluj s-a calificat în „sferturile” Eurocup după ce a pierdut » Detaliul care a schimbat tot
Eurocup
Fabulos! U-BT Cluj s-a calificat în „sferturile” Eurocup după ce a pierdut » Detaliul care a schimbat tot
Concluzii după derby-ul  din Liga Florilor » CSM București, de nerecunoscut + Prin ce a impresionat Rapid
ANALIZĂ
Concluzii după derby-ul din Liga Florilor » CSM București, de nerecunoscut + Prin ce a impresionat Rapid

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  09 Februarie 2024, 23:40

Chiar nu vreau sa ma leg de ziaristi frecvent, mai ales legat de un articol (care face exceptie) din polo. Insa pe bune ca sunteti complet neinformati. Si nu doar in domeniul sport, dar expresia "vecinii din vest"... Oare de cand Romania si Muntenegru sunt tari vecine? "Serbia, Italia, Croația, Muntenegru și SUA au încheiat faza grupelor cu un bilanț superior României. În aceste condiții, singura șansă pentru calificarea la Jocurile Olimpice va fi o victorie contra Muntenegrului." E fals. Sigur ca cel mai probabil e meciul decisiv pentru JO, de altfel duelul Romania-Muntenegru era cel mai probabil si era anticipabil ca fiind un meci decisiv pentru calificarea la JO, insa matematic nu e chiar asa. Matematic lucrurile se pot schimba in cazul in care SUA elimina Italia in optimi si ar fi a 5-a echipa deja calificata la JO care prinde sferturile de finala. Faptul ca au bilant superior sau nu e insignifiant pentru ca se joaca meciuri pentru locurile 9-12, nu se face niciun clasament bazat pe rezultatele din grupe. In acea situatie, ar ramane un loc calificabil la JO dintre echipele care ar juca pentru locurile 9-12 si nu sunt inca calificate la JO. Situatie strict ipotetica, dar matematic posibila.

doublem
doublem  •  09 Februarie 2024, 20:25

Adăugați Serbia pe lista calificatelor directe. E deja în primele 8 la CM unde nu mai pot pătrunde mai mult de 3 echipe necalificate încă la JO (învingătoarea barajului Franța - Australia) nu contează în luptă).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează