SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIATLON

La un pas de o medalie europeană

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2022 18:26 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 18:35

Triatlonistul Carol Popa a încheiat pe locul 4 proba de supersprint de la Campionatul European U17, sosind la doar 4 secunde de învingător

Triatlonul românesc își continuă ascensiunea spectaculoasă care are ca țintă o participare curajoasă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028. Investițiile în sectorul juvenil și proiectul pe termen lung pus în practică de Federația Română de Triatlon dau deja roade la nivel internațional. 

Constănțeanul Carol Popa a reușit o performanță de senzație la Campionatul European rezervat juniorilor sub 17 ani, desfășurat în Franța, la Le Baule, terminând pe locul 4 în proba de supersprint. 

Sportivul legitimat la CSM Constanța și antrenat de Cristian Doicescu a fost la un pas de un moment istoric, câștigarea unei medalii, sosind la doar 4 secunde în spatele câștigătorului, francezul Tristan Douche. 

Rezultatul este cu atât mai important cu cât proba de supersprint este distanță olimpică în cadrul celei de ștafetă mixt, un obiectiv stabilit de federație pentru Los Angeles.

Constănțeanul a avut parte de un moment emoționant pe ultimii 200 de metri ai probei, când făceam parte din plutonul fruntaș, alături de Tristan Douche (Franța), Hector Tolsa (Spania) si Brandon Pye (Marea Britanie). 

Pe lângă colegii săi din delegația tricoloră, sportivul în vârstă de 16 ani a fost încurajat de componenții delegațiilor altor țări, printre care Croația, Serbia, Slovacia și Slovenia. 

De altfel, Carol Popa a fost singurul reprezentant al zonei balcanice în finală, iar România una dintre cele două țări din Europa de Est cu sportiv în ultimul act al competiției, alături de Polonia.

Pași spre viitor

Secretul succesului a fost dezvăluit de președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica: „Acesta este doar începutul, cel mai important lucru este faptul că lucrăm și funcționăm ca o echipă și, nu în ultimul rând, că am schimbat mentalitatea. Acum avem una de câștigător, acum credem că se poate și că nu există limite. Foarte importantă este structura și sistemul la care lucrăm și care vor fi implementate din luna noiembrie din acest an. Mă refer la un sistem prestațional ultramodern pentru înalta performanță și de o echipă de suport care va fi în spatele echipei de sportivi din lotul național A, ceea ce reprezintă o schimbare de direcție radicală către marea performanță în triatlonul mondial. Îndrăznim să începem să transformăm visul în realitate! În final, mulțumim instituțiilor care ne-au creditat cu încredere și ne-au sprijinit financiar, Ministerul Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și sponsorii noștri, Enel și Trisport.ro".

Alții trei sportivi români au concurat în finala B, Ariana Chiș (CS Politehnica Cluj, locul 8), Amalia Singuran (ACS Trident Constanța, locul 21) și Darius Rusu (CS Politehnica Cluj, locul 11).

La un pas de o medalie europeană

Citește mai multe știri din sport:

Delegația României, în grafic la Campionatele Mondiale de canotaj din Cehia!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează