SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

FOTO S-au împărțit în două! Componentele bărcii de 8 plus 1, medaliate cu bronz la Rio, au fost ieri adversare la Naționalele de pe Lacul Snagov

La finalul cursei de patru rame, fetele de la Steaua (în albastru) și Dinamo (în alb) fac o singură echipă: Ioana Strungaru, Lavinia Țârlea, Adelina Boguș, Roxana Cogianu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Denisa Tâlvescu, Simona Radiș FOTO Alex Nicodim +5   FOTO
La finalul cursei de patru rame, fetele de la Steaua (în albastru) și Dinamo (în alb) fac o singură echipă: Ioana Strungaru, Lavinia Țârlea, Adelina Boguș, Roxana Cogianu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Denisa Tâlvescu, Simona Radiș FOTO Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 02 septembrie 2016 00:00

De pe pista de la Lagoa "Rodrigo de Freitas", cu priveliștea minunată a muntelui Corcovado, cu statuia lui Iisus Christos, canotoarele s-au întors la Lacul Snagov.

"E cel mai drag loc nouă! Unde e mai bine ca acasă?", spune Adelina Cojocariu, canotoarea de la Dinamo. Este pentru a 13-a oară la Campionatele Naționale, debutul său consemnându-se în 2003, la Năvodari! Avea atunci doar 15 ani.

Pentru că nu e loc de 6 culoare, Naționalele se dispută, ca de fiecare dată, pe Snagov, pe doar 4. Fetele din barca de 8 sunt acum împărțite, își reprezintă cluburile. Cinci sunt la Dinamo și doar trei la Steaua. Mai sunt și rezervele, împărțite frățește, câte una de fiecare parte.

Antrenorii își fac acum calcule, unde au șanse mai mari. Vasile Măstăcan a trimis-o în schiful de simplu pe Laura Oprea, iar la patru rame pe Roxana Cogianu, Lavinia Țârlea, Iuliana Popa, plus o sportivă de mare perspectivă, Simona Radiș (17 ani). Dinamovistul Mircea Roman, tehnicianul lotului olimpic, a răspuns cu Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Adelina Boguș și Denisa Tâlvescu, la patru rame, iar pe Mădălina Bereș a pus-o în barca de doi rame, cu strocul de la 8 plus 1, Andreea Boghian.

"Orice ar fi, rămânem prietene!"

Cursa de patru rame a fost una foarte disputată. Cele două bărci au stat cioc la cioc mult timp, dar pe final dinamovistele au triumfat. Fetele se întâlnesc la final pe ponton și se îmbrățișează. "Nu ne-am mai văzut de câteva zile. Ne era dor unele de altele", spune Roxana Cogianu. "Între noi este concurență, dar orice ar fi, rămânem prietene. Pe spatele nostru, al tuturor, scrie România", subliniază Ioana Strungaru.

Stelistele se plâng de valuri. "Pe finalul cursei a trecut o șalupă și s-a dus liniștea noastă. În calificări a fost Poliția și a fost mai bine, dar acum... Nici măcar la concurs nu se abțin", se plânge Lavinia Țârlea. "Tot e mai bine. Acum câțiva ani, ne-am oprit lângă un ponton, pe marginea apei, iar proprietarul ne-a amenințat că ne împușcă dacă mai stăm acolo, că e proprietate privată. De parcă noi eram la furat!", a povestit Adelina Boguș.

Azi, fetele vor fi iar adversare. La vâsle. Apoi vor avea liber pentru două luni de zile. "Mergem și noi acasă, că nu am mai fost de opt luni", spune Mihaela Petrila. Toate fetele sunt din Moldova, leagănul canotajului românesc. "Ce v-ați face voi fără moldovence?", glumește Lavinia Țârlea, întrebându-i pe reprezentanții presei.
Fetele se despart iar, duc bărcile la hangare. Vor mai fi adversare pentru o zi. Și prietene pentru o viață!

Și-au împărțit titlurile

Steaua și Dinamo, mari rivale și în canotaj, și-au împărțit aproape frățește titlurile, la feminin, după prima zi a Naționalelor. Steaua a câștigat la schif simplu (Laura Oprea) și la dublu vâsle (Dorina Otea, Gianina Beleagă), iar Dinamo s-a impus la simplu categorie ușoara (Ionela Lehaci), doi rame (Mădălina Bereș, Andreea Boghian) și patru rame (Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Adelina Boguș, Denisa Tâlvescu). Azi, punctul de atracție va fi cursa de la 8 plus 1 feminin, acolo unde, Dinamo, pentru că nu are cârmaci, o va pune pe acest post pe Ionela Lehaci, canotoarea de la categorie ușoară!

Arbitri în barcă!

La finiş, arbitrii îi așteaptă pe sportivi în barcă și nu pe pontoanele de lângă. "Nu mai avem voie. Ne-au pus în vedere proprietarii să nu mai urcăm pe mal, că e proprietate privată! Așa se face azi canotaj", spune antrenorul federal Dorin Alupei. "Și când îți amintești că aici, exact în același loc, în anii '70-'80 erau tribune pentru spectatori...", adaugă una dintre arbitre.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează