SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Încă o lovitură majoră primită de Rusia » Pierde găzduirea altei competiții importante

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 17:59 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 18:49

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a anunțat vineri că anulează toate competițiile programate să se dispute în Rusia în acest an din cauza invaziei lui Putin în Ucraina.

După ce azi a pierdut găzduirea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg și organizarea Marelui Premiu de la Sochi la Formula 1, Rusia pierde și etapele de Campionate Mondiale de schi din februarie și martie. 

Încă o sancțiune pentru Rusia: Marele Premiu de la Sochi, ANULAT!
DECIZIE
Încă o sancțiune pentru Rusia: Marele Premiu de la Sochi, ANULAT!

5 competiții de schi urmau să se desfășoare în februarie și martie în Rusia, toate fiind amânate de FIS. Prima, etapa Cupei Mondiale de skicross din Sunny Valley trebuia să înceapă chiar astăzi.

„După consultarea părţilor interesate, FIS a decis că, pentru a proteja toţi participanţii şi integritatea Cupei Mondiale, toate evenimentele programate să aibă loc până la sfârşitul sezonului în Rusia să fie anulate sau mutate pe un alt loc”, a scris Federaţia Internaţională de Schi (FIS), într-un comunicat de presă

Rusia a pierdut finala Ligii Campionilor

UEFA a cedat presiunii unei lumi întregi. Forul continental a cenzurat imaginile de lângă Vezuviu, cu jucătorii lui Napoli și ai Barcelonei protestând împotriva invadării Ucrainei - un banner pe care scria „Stop războiului”, dar nu putea lăsa finala Ligii Campionilor Rusiei. Pe 28 mai, nu se va mai juca la Sankt Petersburg, pe „Gazprom Arena”.

Inițial, oficialii de la Nyon ar fi vrut să mute ultimul act de Champions la Londra, dar și „Wembley”, și stadionul lui Tottenham erau ocupate la acea dată. În această dimineață, Comitetul Executiv UEFA a ales noua gazdă. 

Paris, la peste 2.000 de kilometri de Sankt Petersburg. „Stade de France” (capacitate de 81.000 de locuri), pe care s-au disputat finalele CL 2006 (Barcelona - Arsenal 2-1), CM 1998 (Franța - Brazilia 3-0) și Euro 2016 (Portugalia - Franța 1-0).

Citește alte știri de actualitate:

A scăpat de războiul din Ucraina! Fotbalistul român așteaptă avionul spre casă
Război în Ucraina
A scăpat de războiul din Ucraina! Fotbalistul român așteaptă avionul spre casă
Gigi Becali, despre Vladimir Putin: „Nu mai poate fi controlat. A produs moarte pe Pământ, cu el îl compar” » Vrea să-i ajute pe refugiaţi: „Telefonul meu este deschis”
Război în Ucraina
Gigi Becali, despre Vladimir Putin: „Nu mai poate fi controlat. A produs moarte pe Pământ, cu el îl compar” » Vrea să-i ajute pe refugiaţi: „Telefonul meu este deschis”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
fuller
fuller  •  25 Februarie 2022, 23:37

Asta e lovitura majora? Crezi ca lui Putin ii pasa? Il va durea doar daca cineva ii descopera conturile secrete de sute de bilioane raspandite prin lume si va reusi sa le inghete, sau daca sanctiuni economice cu adevarat serioase vor fi puse in aplicare. Din pacate, reporterul de la Forbes care a incercat sa descopere conturile secrete ale oligarhilor rusi a fost impuscat pe strada, iar sanctiunile economice serioase vor avea un efect mult intarziat, in comparatie cu blitzkrieg-ul purtat de putin. Vestul inca se imbata cu iluzia ca se poate discuta cu putin. Lui ii este frica doar sa nu isi piarda banii ascunsi sau de o revolta venita din interiorul Rusiei. A atacat Ucraina pentru ca era riscul sa aiba o tara mare care se indrepta catinel spre democratie la granita, si a vazut miscari similare in Bielorusia, iar asta era inacceptabil pentru un regim dictatorial. Probabil ca are niste aranjamente ascunse cu China pe partea economica, si mai este si strategia pentru acapararea resurselor naturale din zonele arctice. Chiar si izolata de europeni, Rusia poate rezista sub cizma lui Putin, atata timp cat rusii il accepta si inca il vad ca pe marele patriot.

doublem
doublem  •  25 Februarie 2022, 22:13

Rusia și Belarus trebuie să fie excluse din toate organizațiile internaționale , nu doar din sport . Văd că FIS și FIA s-au mișcat repede . UEFA încetișor . Ar mai fi mondialul de volei masculin din vara asta la Moscova . Vreo știre în legătură cu el ?

doublem
doublem  •  25 Februarie 2022, 22:10
Postat de hashtag_truth pe 25 Februarie 2022, 20:15

Imi este imposibil sa il descriu pe putin asta (cu p mic scris special) fara sa folosesc ceva ce ar depasi cu mult ceea ce se numeste "limbaj vulgar sau jignitor". Dar por spune ca imi aduce aminte de copilaria din spatele blocului batand mingea si intotdeauna aparea unul care te batea din orice : daca te faulta si cereai, daca era aut si cereai, daca il atingeai cumva, etc. Pana intr-o zi, cand toti copiii au refuzat sa se mai joace cu el. A durat o luna si ceva, grele timpuri, ne batea si pentru ca nu mai vroiam sa ne jucam cu el...dar nu ne-am lasat , fugeam in case. Era mai mare ca noi si mai bataus, nici adunati nu ii faceam fata. Dupa, a renuntat, nu l-am mai vazut mult timp. Asa sa pateasca si ........alte multe si frigider plin cu carne.......FARA ORICE COMPETITII IN RUSIA. ORICE. ZERO. Sa fiu clar. Stiu sigur ca multi rusi nu sunt de acord cu el. Nu toti rusii sunt rai. Dar poate asa vor fi si mai multi impotriva lui. Plus sanctiuni economice. Sa se joace singur si acolo. Lumea civilizata are puterea sa il arunce in istoriei. Partea aia neagra a ei.

Numai că el nu "se joacă" numai la el . Mai vizitează și pe alții

Vezi toate comentariile (4)
Comentează