SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Fabiano Caruana se menține lider, într-o zi cu 5 remize. Cum arată clasamentul la Superbet Chess Classic, după runda 6

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 mai 2023 12:34 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 12:40

Șahiștii participanți în cadrul Superbet Chess Classic România 2023 au încheiat, vineri, cea de-a VI-a rundă a competiției – prima etapă a circuitului mondial Grand Chess Tour. 

Runda VI a fost singura, de până în acest moment, care s-a încheiat cu cinci rezultate de egalitate. Cea de-a șasea zi competițională Superbet Chess Classic România a început, vineri, cu o primă mutare simbolică, făcută de vicepreședintele Fundației Superbet, Gabriel-George Petrescu.

  • Maxime Vachier-Lagrave – Richard Rapport ½ - ½  Richard a ales să joace Apărarea Franceză chiar împotriva marelui maestru francez, dar aceasta nu a fost o surpriză. Deschiderea aleasă este specialitatea casei. Jocul de mjloc rezultat a fost extrem de dinamic, cu multe piese table și, astfel, am putut urmări o partidă pe contre. A fost cursa pionilor a și h, aflați pe flancuri opuse. Ambii jucători au fost extrem de exacți, iar partida s-a încheiat la egalitate printr-un șah- etern.
  • Bogdan Deac – Anish Giri ½ - ½  Marele maestru român a obținut un avantaj pozițional după deschidere. Părea, la un moment dat, că ne îndreptăm spre prima victorie din acest turneu a lui Bogdan. Anish Giri a dovedit, încă o dată, de ce este un jucător de top 10 mondial și a găsit cele mai bune soluții să iasă din situația dificilă în care se afla. Astfel, partida s-a încheiat la egalitate, după 34 de mutări.
  • Ding Liren – Wesley So ½ - ½  Campionul mondial Ding Liren a început partida curajos, dar a fost mult prea optimist la mutarea a 10-a, când a ales să împingă pionul la e4. Ivan Sokolov, căpitanul echipei masculine a României, s-a aflat în studio și a declarat că era mult mai indicat să continue o dezvoltarea naturală a pieselor. După mutarea 10, Ding a suferit și a trebuit să se apere până la finalul partidei. A reușit să profite și de câteva inexactități ale lui Wesley So și a reușit să smulgă o jumătate de punct in extremis.
  • Fabiano Caruana – Alireza Firouzja ½ - ½  Liderul turneului, Fabiano Caruna, a ales o variantă liniștită care să-i ofere un avantaj stabil și să pună presiune pe mai tânărul său adversar. A reușit acest lucru și a obținut un final clar mai bun. A fost foarte aproape de victorie, dar la mutarea 41 a ales să joace Cc4, în loc de Tc7 și, astfel, i-a permis lui Alireza să găsească o repetare mutări pentru a egala poziția.
  • Ian Nepomniachtchi – Jan-Krzysztof Duda ½ - ½  A fost cea mai liniștită partidă a zilei. Vicecampionul mondial venea după înfrângeri consecutive și trebuia să facă ceva pentru a opri seria negativă. Astfel a ales o variantă mai liniștită, fără riscuri. Deși partida a început liniștit, marele maestru polonez a fost nevoit să găsească cele mai bune continuări pentru a termina partida la egalitate.
Fabiano Caruana se menține lider, într-o zi cu 5 remize. Cum arată clasamentul la Superbet Chess Classic, după runda 6
Fabiana Caruana la Superbet Chess Classic

Clasamentul după runda 6 la Superbet Chess Classic

1 – Fabiano Caruana (4 puncte) 
2 – 4 Alireza Firouzja, Wesley So, Richard Rapport (3,5 puncte) 
5 – 6 Anish Giri, Maxime Vachier-Lagrave (3 puncte) 
7 – 9 Ding Liren, Ian Nepomniachtchi, Jan-Krzysztof Duda (2,5 puncte) 
10 – Bogdan Deac (2 puncte)

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează