SPORTURI  »  ALTELE  »  FRANȚA

Emmanuel Macron a găsit „vinovații” din spatele incidentelor din Franța: „I-au intoxicat”

Emmanuel Macron, președintele Franței. 
Foto: Imago
Emmanuel Macron, președintele Franței. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 14:10 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 14:16

Președintele Franței, Emmanuel Macron (45 de ani), crede că jocurile video și rețelele de socializare stau în spatele violențelor care au avut loc în Hexagon în ultimele zile. 

Context:

  • În timpul unui control în trafic, Nael M., un tânăr cu origini în Algeria și Maroc, a fost împușcat mortal de către poliția franceză
  • Francezi din întreaga țară au pornit revolte în toate marile orașe din Hexagon
  • Președintele Emmanuel Macron a desfășurat forțe de ordine de-a lungul marilor metropole franceze, după ce inițial făcuse apel la calm, îndemn pe care francezii nu l-au urmat

Oficialul de la Palatul Elysee consideră că manifestanții s-au inspirat de pe rețelele de socializare Snapchat și Tik Tok, pe care, spune Macron, sunt postate filmări cu incidente grave petrecute pe străzi. Emmanuel Macron crede că și jocurile video au avut un rol decisiv în declanșarea manifestărilor pe întreg teritoriul francez.

Mbappe și mai mulți colegi din naționala Franței, mesaj la unison după incidentele din Hexagon: „Nu putem rămâne insensibili!”
FRANȚA
Mbappe și mai mulți colegi din naționala Franței, mesaj la unison după incidentele din Hexagon: „Nu putem rămâne insensibili!”

Emmanuel Macron crede că rețelele sociale și jocurile video stau în spatele manifestărilor violente din Franța

„Mă așteptam ca rețele de socializare precum Snapchat sau Tik Tok să ia atitudine, pentru că, pe aceste platforme, sunt postate filmări în care sunt arătate. de asemenea, diferite manifestări violente. 

Dar aceste violențe au pornit și din cauza jocurilor video violente, care îi fac pe tineri să expună în realitate ceea ce văd în lumea virtuală. 

Câteodată avem impresia că unii dintre ei fac pe stradă ceea ce văd acolo. Jocurile video i-au intoxicat”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit 20minutes.fr.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Legea s-a schimbat în ultimele luni. S-a încercat eliminarea conținutului sensibil”

Emmanuel Macron a mai precizat că, în ultimele luni, au fost făcute diferite schimbări în ceea ce privește legea care prevede ca părinții să aibă un anumit control asupra a ceea ce urmăresc copiii lor în mediul online. 

„Legea s-a schimbat în ultimele luni, iar părinții ar tebui să respecte îndeaproape ceea ce prevede aceasta. Vom mai opera modificări și în viitorul apropiat. 

Va trebui să luăm legătura cu aceste rețele de socializare (n.r. - Snapchat și Tik Tok) pentru ca acestea să elimine din mediul online conținutul sensibil și violent. 

Vom face și cereri, oriunde și oricând va fi nevoie, pentru ca aceia care instigă la violență sau postează materiale violente în mediul online să fie pedepsiți”, a mai spus Emmanuel Macron, potrivit sursei citate. 

Franța, lovită de incidente violente în ultimele zile

Vineri, în suburbia pariziană Nanterre, au avut loc ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine, în a treia zi de proteste din Hexagon, scriu cei de la Libertatea. Incidentele au continuat și în nopțile de vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică, cele cu numerele 4 și 5 de proteste violente. 

În această noapte, peste 700 de persoane au fost arestate pe străzile din Franța. Autoritățile franceze au detașat în întreaga țară peste 45.000 de forțe de ordine. 

Citește și: 

Cristiano Ronaldo, atacat extrem de dur: „A devenit un idiot util pentru una dintre cele mai rele dictaturi!”

Oficial: Europeanul din Georgia și România a doborât toate recordurile! Asistențe nemaivăzute

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (25)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  05 Iulie 2023, 19:38
Postat de grro pe 03 Iulie 2023, 15:51

Nu, prostalaule! La voi străzile iarăși libere? Camioanele circulă iarăși? Ahhhh, nu știi? Păi de unde, dacă ești toată ziua în pădure! Din lumea a treia, în pădurile Canadei! Și dacă nu funcționează... ajutor social ! Bravo!

Gata bobita nu te duce mai mult tertecuta ca sa formulezi o replica?

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  03 Iulie 2023, 18:38
Postat de grro pe 03 Iulie 2023, 17:21

***

Bobita stiu ca e greu dar incearca sa formulezi totusi o propozitie :))

grro
grro  •  03 Iulie 2023, 17:21
Postat de eterrna.terrra.nova pe 03 Iulie 2023, 16:17

:)) bobita la cat de prost esti folosesti termeni pe care nu ii intelegi , invata ce inseamna lumea a treia :)) totusi de ce te ascunzi dupa fusta mamei bobita hai la o directa sa vedem cine sta in padure si cine conduce un ferrari.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează