SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

David Popovici dezvăluie ce l-a impresionat în semifinala de la 200 m liber: „E frumos să înoți acasă”

David Popovici, în semifinale la 200 m liber la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni // FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
David Popovici, în semifinale la 200 m liber la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 19:22 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 20:39

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 metri liber de sâmbătă cu primul timp și spune că nu are așteptări în ceea ce privește rezultatul, dar speră să fie rapid. Finala probei are loc sâmbătă, de la 18:06.

  • Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni au două reuniuni, cea de dimineață în care se desfășoară seriile începând cu ora 09:30 și cea de seară de la 18:00, cu finale și semifinale
  • Competiția este transmisă online de AntenaPLAY

David Popovici a petrecut mai mult timp la zona mixtă decât în cursă (1:42, 04). Reporterii din alte țări l-au asaltat cu întrebări după semifinala de la 200 m liber, înotătorul român alternând răspunsurile în română cu cele din engleză.

David Popovici și întrebarea adresată jurnaliștilor francezi

David a părut mulțumit de cursa din semifinale și a vorbit despre obiectivele pe care le-a avut. „Îmi doream să fiu unul dintre primii doi, să mă calific și vedem mâine cum o să fie în finală. Deși nu am așteptări, mă aștept să înot repede. 

A fost o atmosferă impresionantă, a fost mult zgomot, zic zgomot într-un sens bun. E frumos să înoți acasă, sper că facem o treabă bună ca țară organizatoare", a spus David. Apoi i-a întrebat pe jurnaliștii francezi dacă le place, iar aceștia i-au răspuns afirmativ zâmbind.

Unul dintre reporterii francezi l-a întrebat dacă s-a bucurat de cursă. „E greu pentru că am avut emoții, nu poți să te distrezi tot timpul, dar încerc să o fac. Emoțiile mele au crescut pe măsură ce am devenit mai bun pentru că așteptările au devenit mai mari, în special ale mele, chiar dacă nu întotdeauna bine e ceva ce nu pot controla mereu", a răspuns David.

Ce spune David Popovici despre Andrei Ungur

David a vorbit și despre prima medalie care a poposit în delegația României, bronzul cucerit de Andrei Ungur la 100 m spate, a 14-a medalie pentru România la CE în bazin scurt.

„Andrei a făcut o cursă impresionantă, locul trei la egalitate și atât de aproape, a pus totul. Cred că asta m-a ajutat să înot în ritmul în care mi-am dorit", a spus el.

David va avea o zi plină sâmbătă, el urmând să concureze dimineață în serii la 100 m liber (10:21), apoi seară în semifinalele acestei probe (19:31) și în ultimul act de la 200 m liber (18:06).

În finală se va duela cu James Guy (Marea Britanie), Matt Richards (Marea Britanie), Roman Fuchs (Franța), Matteo Ciampi (Italia), Nandor Nemeth (Ungaria), Antonio Djakovic (Elveția), Danas Rapsys (Lituania). Duminică este programată finala de la 100 m liber (19:08).

Citește și: 

Prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni » Andrei Ungur, bronz la prima competiție majoră din carieră
ÎNOT CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT
Prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni » Andrei Ungur, bronz la prima competiție majoră din carieră
David Popovici s-a calificat cu primul timp în finala de la 200 m liber! Are șansa să-și apare titlul
înot
David Popovici s-a calificat cu primul timp în finala de la 200 m liber! Are șansa să-și apare titlul

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează