SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Curse diferite pentru echipajele de 8 plus 1 la Campionatele Mondiale de la Racice

Barca României de 8 plus 1 înfruntând vremea rea de la Racice FOTO FR Canotaj
Barca României de 8 plus 1 înfruntând vremea rea de la Racice FOTO FR Canotaj

Articol de - Publicat marti, 20 septembrie 2022 18:10 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 18:22

Bărcile de 8 plus 1 ale României au intrat marți în calificări la CM de la Racice pe o vreme nu tocmai potrivită pentru canotaj

Nori și ploaie au avut de înfruntat marți canotorii români pe canalul de la Racice. În ultima zi de curse pentru calificare, România a avut două echipaje în concurs. Barca masculină de 8 plus 1, în componența Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, a concurat în prima serie alături de Marea Britanie, SUA, Italia, China și Ucraina. 

Ambarcațiunea tricoloră a ajuns a doua la final și va merge în recalificări. Care vor avea loc vineri. Pentru că au fost două serii și unsprezece echipaje, doar primele din fiecare serie au avansat în finală, respectiv Marea Britanie și Canada, restul urmând a intra în recalificări.

Componență schimbată

În cursa feminină de 8 plus 1 s-au înscris doar șase echipaje, astfel că în cursa de marți s-au stabilit doar culoarele de pe care vor porni în finală cele șase ambarcațiuni. Ordinea în care au sosit a fost SUA, Canada, Țările de Jos, Australia, România și China. 

Echipajul tricolor a fost format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petereanu.

Față de Campionatele Europene de la Munchen, acolo unde barca feminină de 8 plus 1 a câștigat medalia de aur, în barcă au urcat Ailincăi, Tivodariu și cârmăcița Petreanu, ele înlocuindu-le pe Ancuța Bodnar, Simona Radiș și pe cârmaciul Adrian Munteanu. Medaliile în această probă se împart duminică, în ultima zi de întreceri de la Racice.

Tot marți au intrat în recalificări fetele din echipajul de patru vâsle, Elena Logofătu, Cristina Druga, Ioana-Mădălina Moroșan și Patricia Cireș, dar au încheiat pe patru și merg în finala C.

Prognoză nefavorabilă

România participă la această ediție de CM cu unsprezece echipaje, dintre care șapte s-au calificat direct în semifinale, unul e în sferturi de finală, două au intrat în recalificări și unul e direct în finală. 

Azi, au loc o parte dintre "sferturi" și recalificări, urmând ca joi și vineri să înceapă desfășurarea semifinalelor. Vremea se anunță în continuare rece și ploioasă, nu tocmai bună pentru canotaj, sportivii concurând cu multe piese de îmbrăcăminte pe ei.

De la ultima ediție a CM, desfășurată în 2019 la Ottensheim, în Austria, delegația tricoloră s-a întors cu două medalii de argint în probele de dublu vâsle (Simona Radiș/Ancuța Bodnar) și în cea de patru rame fără cârmaci (Mihăiță Țigănescu/Mugurel Semciuc/Ștefan Berariu/Cosmin Pascari). 

Echipaje calificate în semifinale

  • Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară) 
  • Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle) 
  • Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu (dublu rame) 
  • Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan (dublu rame) 
  • Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Roxana Anghel (patru rame fără cârmaci) 
  • Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Forin Lehaci (patru rame fără cârmaci) 
  • Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache (patru vâsle) 

Echipaje calificate în sferturi de finală

  • Andrei Cornea, Cristian Cojocaru (dublu vâsle)

Citește mai multe știri din sport:

Florentin Pera a anunțat lotul României pentru Turneul Carpați » Este prima acțiune a selecționerului la „cârma” naționalei feminine de handbal

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează